Anak Mata Bukan Warna Hitam

By Mar Mansor - 8:00 PG


Pinjam dari Google


Ditegur oleh seorang rakan di tempat kerja ketika sedang asyik membetulkan tudung di surau.


A : Mata akak ni warna apa ye? A suka tengok mata akak. Cantik.

Saya : Ha? Warna apa? Cantik ke? ~ sambil mengerdipkan mata dengan gedik.

A : A rasa mata akak ni warna dark brown. 

Saya : Ohh yeke..ntah la. Ingatkan mata orang melayu ni sama je warnanya.


Perbualan kami berlanjutan berkisar warna anak mata. Ada juga orang yang suka memerhati orang lain kan. Bagus orang begini. Secara tidak sengaja memuji keindahan ciptaan Illahi. Sedangkan tuannya sendiri tidak menyedari akan perbezaan padanya. Huhu..kembang setaman pula bila dipuji..


Saya pernah membuat medical check-up sebelum masuk kerja di Perodua dulu. Juga dikatakan warna anak mata saya bukan hitam tetapi tidak pula saya sedari akan kelainan itu. Saya fikir sama saja warna anak mata saya dengan orang lain.




Nota Kaki : Saya sedang bercuti saat entry ini dipublish. Terima kasih atas kunjungan semua.




  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. Asalam Kak baru smpt bw Cne, x smua Ank mata sama..

    BalasPadam
  2. anda ditag http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/12/simple-1st-giveaway-segment-by-beba-ifa.html

    BalasPadam
  3. Ok..Nice sharing.. Lepas ni kena belek dkt cermin nk tgk anak mata kaler ape..hoho

    BalasPadam
  4. Color black x de ye..pasni kene belek mata betul2 tgk color ape.

    BalasPadam
  5. meh tunjuk skit pic bji mata tu hehehe...

    BalasPadam
  6. Nak tgkkkkkk mata coklat mar. heheh.. Mata saya hitam. Dulu je pernah jadi hazel kejap sbb pakai contact lens. ehe.

    BalasPadam
  7. Anak mata warna coklay yeh Mar...cantiklah!!! Kawan Okje dulu ada ....muka dia pulak mcm org Arab tambahlah comey

    BalasPadam
  8. X tau tgk anak mata ori atau ok...ramai sangat pakai lens sekarang nie...kikiki

    BalasPadam
  9. tak ada pun hitam ye,mungkin pandangan mata kasar je Mar hitam tu..:)

    BalasPadam
  10. Perkongsian yg menarik.. thanks sharing Mar.. :)

    BalasPadam
  11. Anak mata saya kompom warna hitam sebab takdak siapa pernah tegur...heheheh

    BalasPadam
  12. anak sedara saya, bila kena cahaya matahari jadi kaler kelabu.

    BalasPadam
  13. Biasanya memang begitulah, orang kita kalau tak hitam pekat maybe dark brown ^_^

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.