Karipap Inti Telur

9:00 PG

Assalamualaikum


Sesekali tunjuk rajin. Buat karipap je pun. Kuih simple yang sedap untuk sarapan pagi atau minum petang. Biasa beli singgit 3 biji. 

Dulu, masa kecil, emak rajin buat karipap. Saya suka karipap yang emak buat sebab kulitnya lembik. Tak suka yang rangup, rapuh sebab rasa macam keras je.
Mula-mula sediakan intinya.

Bahan-bahannya, biasa je. Kentang, lobak, bawang merah, bawang putih, ikan bilis, rempah kari, lada hitam, telur rebus, garam dan gula.
Dah masak inti, boleh sejukkan.

Kemudian, sediakan kulitnya pula. Ala, youtube kan ada. Hihu..

Buat bulat-bulat


Gelek jela dengan apa yang ada. Mengimbau zaman kecil-kecil, kami gelek dengan gelas.


Biasalah pakai cetak tu tak lekat. Kita kelim pakai tangan je lepas tu.


Ni bawa bekal, makan kat office



Suami makan berketul-ketul. Tu tandanya.....karipap ni sedap.






You Might Also Like

13 comments

  1. rindu pula nak makan karipap arwah mak

    BalasPadam
  2. sedap ni..tk pernah lg makan yg inti telur rebus..

    BalasPadam
  3. Dah lama tak mengkaripap..inti telur ni memang sedap.anak2 sy suka

    BalasPadam
  4. Dah lama tak mengkaripap..inti telur ni memang sedap.anak2 sy suka

    BalasPadam
  5. Wahhh, kite yg tgk ni pon dah terasa sedap kat tekak :)

    BalasPadam
  6. Kalau dah banyak makannya tu, memang sedaplah, Mar. Biasa mungkin beli, kali ni buat sendiri. Sedaplah tu air tangan si isteri ni ^_^

    BalasPadam
  7. Mestilah sedap dah tentu airtangan isterinya:)
    Karipap ni kakak rasa kalau org kita mana ada yg tak suka.

    BalasPadam
  8. mar, kak ana memang suka karipap, tapi sampai laani tak pas-pas gentel hujung karipap tu adoiyai... :)

    BalasPadam
  9. lama tak menguli karipap...

    BalasPadam
  10. Lya puh cma da lma x buat karipap, rajin bli bab mls btl nak buat hhaha

    BalasPadam
  11. uih..rajinnya mar buat karipap...

    BalasPadam
  12. karipap ni kdg2 jadi kdg2 x jadi
    elok kejadian karipap uols mar

    BalasPadam
  13. tak aci betul . kena cari kat you tube ... waaa .

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.