Majlis Di Simpang Renggam

9:00 PG

Assalamualaikum


1 Mei 2016 - Sempat singgah majlis perkahwinan kawan baik saya di simpang renggam. Alhamdulillah, tahniah buat dia.
Kami sampai agak awal sebab mahu pulang ke kampung dengan kadar segera. Dia sedang bersolek sewaktu kami sampai menjengahnya. 
Dua beradik baring di atas karpet lembut. Best sangatlah tu.


Duduk sekejap di ruang tamu, kemudian menjamu selera terlebih dahulu. Pengantin tengah sakan bersolek kan..

Hidangan di majlis pengantin, biasalah Nasi minyak, ayam masak merah dan banyak lauk pauk lain. Saya memang suka datang majlis awal sebab makanan masih fresh.

En.suami memilih untuk makan mi rebus sahaja. Yang paling best, ada cendol. Memang best kot minum cendol di kala terik mentari tengahari. Tau sajalah, cuaca panas sekarang ni.



Tak dapat bergambar dengan pengantin, bergambar dengan pelamin pun jadilah..


Semoga dia bersama pasangan berbahagia hingga ke Jannah..
Amin..



You Might Also Like

7 comments

  1. Tahniah dan Selamat Pengantin Baru buat kawan Mar tu. Kalau datang awal ke majlis ni bestnya orang tak ramai. Tapi kalau nak bertemu sahabat handai mahu pun saudara mara, kenalah datang masa prime time gitu!

    BalasPadam
  2. Anak-anak mana kisah dpt ke tak tengok pengantin
    Golek-golek atas carpet lagi best:)

    BalasPadam
  3. ehhhhhhhhhhh simpang renggam tempat lieya....

    bulan 8 ni buat majlis kawin adik...jemput le datang kalo dekat ye heheehehehe

    BalasPadam
  4. selamat penganntin baru
    sama cantik sama padan
    semoga berkekalan hingga jannah.aamiin

    BalasPadam
  5. selamat penganntin baru
    sama cantik sama padan
    semoga berkekalan hingga jannah.aamiin

    BalasPadam
  6. cute dua bradik tu..cam nak cium jer depa ni hehe

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.