Review:Seqy Beauty Skincare

9:00 PG

Assalamualaikum


Review:Seqy Beauty Skincare | Dalam meniti usia 3 series, kulit kelihatan semakin kusam. Biasalah perempuan kan... keinginan untuk cantik tu sentiasa ada. Kulit muka saya jenis berminyak, pori-pori terbuka Dua ini menyebabkan muka mudah berjerawat. Cuma masih bersyukur hanya jerawat kecil-kecil.

Penyebab ini saya mula berkira-kira untuk menukar skincare yang selama ini saya pakai.Bukan mudah untuk buat keputusan sebab khuatir kulit muka tak serasi. Setelah beberapa lama mengkaji, tekad jugalah nak cuba skincare yang diperkatakan ramai ini.

Skincare sebelum ni bukan tak bagus. Bagus cuma bab kulit beminyak tak kurang juga. (Dengan publish nya artikel ini, saya akan revert artikel skincare tersebut ke dalam draft). Merajuk.

Bermulalah perjalanan bersama SeQy Beauty Skincare.


Cute kan packaging dia. Design pun cantik. Terus snap. Trial pek berharga RM130 termasuk postage. Kalau tengah ada promosi, harga murah sikit, boleh grab cepat-cepat.



Fungsi dan kelebihan SeQy Beauty Skincare:

Cleanser
- Sebagai pelembab wajah (Vit E)
- Membaik pulih sel kulit (Vit C)
- Membuang kotoran pada wajah
- Anti-oxidant
- Mencerahkan kulit (sumber dari alam semulajadi)
- Anti penuaan. Menegangkan kulit sekaligus mengurangkan kedutan di wajah
- Penyejukkan wajah (cooling agent, sumber dari timun)
- Memudarkan jeragat dan bintik hitam.
- Mengurangkan masalah kulit berminyak (sumber lemon citrus)
- Anti-microbial

Toner
- Membantu menstabilkan pH kulit
- Meminimalkan ukuran pori-pori dengan penggunaan yang tepat (menepuk-nepuk toner pada wajah dengan menggunakan telapak tangan)
- Memberikan perlindungan dengan mengangkat mineral yang terdapat pada air di saat anda membersihkan wajah
- Bertindak sebagai humeknan, mengunci kelembapan sehingga mengurangi kekeringan saat kulit terkena sinar matahari
- Mengurangkan risiko berjerawat dan berkedut
- Mengawal sebum (kelenjar minyak)
- Mengurangkan radang (kemerahan)

Serum
- Membuatkan struktur kulit lebih tegang dan anjal
- Melembapkan kulit wajah yang kering akibar jerawat
- Mengurangkan kedutan pada wajah (anti penuaan)
- Menghalus serta mencerahka kulit
- Menutrisikan kulit
- Mencegah kegatan (iritasi) atau kemerahan akibat jerawat
- Menghilangkan flek pada wajah
- Mencegah pertumbuhan bakteria dan jerawat
- Mengawal sebum

Day & Night Krim
- Menghilangkan jerawat dan parut bekas jerawat
- Memudarkan dan menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih di wajah (pigmen)
- Mengecilkan pori-pori
- Menegangkan dan menghilangkan kedutan pada wajah
- Menghilangkan parut di wajah
- Menyegarkan kulit wajah
- Mengawal minyak
- Mengurankan kegatalan dan kemerahan (akibat jerawat)
- Melicinkan struktur kulit
- Melindungi kulit dari sinaran UV


========================

Saya mendapat kesan positif selepas seminggu penggunaan dan terus sabar menggunakannya. Selepas 3 minggu penggunaan baru saya review produk ini.


Apa yang best mengenai produk ini, kulit wajah kurang berminyak dan terasa lembap. Ini yang paling penting. Jerawat halus di ubun-ubun masih ada sedikit.

Yang paling best, krim siang & malamnya. Sedap pakai. Menyerap ke kulit tanpa berminyak. Bila bangun pagi, kulit terasa moist.


Moga terus memberi kesan positif pada saya dan yang pengguna lain.



Nota Kaki : Terima kasih kepada kawan yang memperkenalkan produk ini..Best!






You Might Also Like

16 comments

  1. wahhh comelnyaa tuan belog :)

    BalasPadam
  2. Kadang ni nasib-nasib jugalah Mar
    Kalau sesuai baik teruskanlah jgn tukar dah..
    Kakak masih tercari-cari utk anak sulung kakak - dah banyak kali tukar tak ada yg serasi. Entahlah... kesian sebab jerawat tak pernah lekang darinya.

    BalasPadam
  3. baguslah ssuai dengan kulit hehe saya pun dah cuba macam2 last2 sangkut dgn bio essence je..
    Sis ditag
    http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/01/perjalanan-sebagai-seorang-blogger.html

    BalasPadam
  4. Best kan..sebab serasi dengan seqy ni aku setia terus..xde tukar2 dah

    BalasPadam
  5. insyallah lepas ni maintain sweet =D

    BalasPadam
  6. Bagus kalau product sesuai dengan kulit..satu set seqy ni berapa harga ye?

    BalasPadam
  7. Biasa-biasa je,,moga terus serasi

    BalasPadam
  8. Biasa-biasa je,,moga terus serasi

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.