Jalan-jalan di Giant Plentong

8:00 PG

Assalamualaikum

Jalan-jalan di Giant Plentong | Aktiviti hujung minggu bagi keluarga kecil kami hanyalah berjalan-jalan di sekitar Johor Bahru. Giant Plentong ni dekat je dengan rumah tapi agak jarang ke sini.


Benda paling Aisyah suka di sini adalah akuarium ikan di tengah pasaraya tersebut. Biasalah budak-budak. Masa giant ni opening selepas renovation, ikan tak berapa banyak tapi sekarang dah banyak dah. Macam-macam kaler. Yang paling jelas, warna kuning.

Budak comel tengah tidur.


Sebenarnya masuk Giant Plentong sebab nak makan memandangkan sudah masuk waktu makan tengahari. Masuklah KFC sebab anak-anak suka. Saya order lunch treat yang aad 3 ketul ayam bersama nasi ayam. Untuk en.suami pula saya orderkan set jimat box, yang ada mushroom soup.


Tak sangka pula Alif boleh kongker nasi ayam tu sorang-sorang. Dia suap je tanpa henti. Belum termasuk menyuap ayam. Laju sungguh budak kecik ni makan ayam. Seketul tu sekejap je licin.

Ada suku lagi nasi dalam bekas di tangan Alif sewaktu gambar ini diambil. Alif masih mahu menyuap meskipun dia sudah kenyang. Sambil menanti Alif makan, kami sempat bergambar.

Ayah dan Aisyah


Lokasi Giant Plentong : SINI


You Might Also Like

15 comments

  1. Biarpun hnya ke giant, klau besama family pastinya seronok

    BalasPadam
  2. Kegembiraan jelas terpancar bila dapat luangkan masa bersama

    BalasPadam
  3. Ok La tuh...Janji dpt bawak anak2 berjalan....huhu

    BalasPadam
  4. seronoknya dia,lama akak tak pegi giant plentong tu

    BalasPadam
  5. mmg beso betul akuarium tuh,bkn bdk2 je suke kite y mak pak pun kadang ralit tgk hheheheh

    bgs berselera mkn si comel tu, lgpun nasi kt kfc tu ala2 ns ayam kan nasi nya

    BalasPadam
  6. spend time dengan family paling menyeronokkan. kan..")
    bestnya makan kfc, wawa kena berpantang makan ayam kfc sebab batuk..hihi

    BalasPadam
  7. sonotnye dia dpt p jenjalan. dpt mkn kepci.. hehe

    BalasPadam
  8. Waktu bersama anak2 tu yg seronok tu Mar..
    Walaupun hanya lunch di KFC..

    BalasPadam
  9. syok kan kuar dgn family. even pegi shopping mall ja hehe

    BalasPadam
  10. assalamualaikum mar...betul tu...kat sini dulu ada ikan yg besar tu tapi selepas diubahsuai skg hanya ada ikan yg kecil2 saja...
    ** Mama Maszull

    BalasPadam
  11. amboi seronokkk jalan jalan ye. paling seronok si kecik tu la

    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.