Minat Setiap Anak Berbeza

8:00 PG

Assalamualaikum

Minat Setiap Anak Berbeza | Baru ada dua anak belum 3, 4, 5 lagi. Itu pun dah pening. Sorang nak itu, sorang lagi nak ini. Sekejap baik, bermain bersama-sama. 5 minit kemudian, bergaduh pula.

Alif suka betul dengan Didi & Friends. Pantang nampak tab, mesti suruh buka Didi. Sampaikan saya sorok tab tu. So far, penggunaan tab pada anak-anak masih dalam kawalan.

Betapa kusyuknya dia dapat tengok Didi & Friends, sampai baring-baring. Pernah en.suami cakap, "siapalah yang cipta kartun ni sampai budak asyik nak tengok je.."


Kalau tab saya sorak, Alif suka main bola atau basikal. Memang terserlah kejantanannya. Part paling selalu buat saya hijau, dia suka punggah bekas plastik makanan kat dapur. Apa ntah yang dia rasa tak best kalau tengok benda-benda tu kemas, mesti nak dipunggah dan diselerakkannya.

Anak dara yang sorang pula suka main anak patung. Disikatlah, diikatlah rambut anak patung tu. Dipegang, dibelai-belai. Berangan macam puteri.


Lagi satu minat CIk Aisyah yang memang jelas nampak sekarang, dia suka melukis. Kalau bagi buku tu, penuhlah buku dengan lukisan. Imaginasinya.


Gambar ini Aisyah kata, ibu dalam kapal angkasa.







You Might Also Like

1 comments

  1. Betul tu,anak yg sulung xminat sgt dgn phone,tp yg adik pantang dgn phone.

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.