Sedondon Di Hari Raya : Lazada Blogger Contest

1:08 PTG

Assalamualaikum
Sedondon Di Hari Raya : Lazada Blogger Contest | Ianya hadir setahun sekali bagi meraikan hari kemenangan umat Islam seluruh dunia setelah sebulan mengerjakan ibadah puasa. Bila tiba hari kemenangan, rata-rata semua mula berfikir tema dan warna busana aidilfitri masing-masing. Malah tukang jahit sudah tutup tempahan 2 bulan sebelum hari raya menjelma!
Alangkah gembiranya hati bila satu keluarga dapat mengenakan pakaian yang sedondon. Tak dapat baju sama warna pun, dapat tudung warna yang sama pun dah suka dah.

Sempena hari raya yang bakal menjelang tiba, Lazada sekali lagi mengadakan contest. Jom kita sertai beramai-ramai ye. Klik http://www.lazada.com.my/blogger-contest/ untuk baca syarat penyertaan.

❤❤❤
3. Week Three Contest: //HAPPENING NOW! 

Theme: Looking Good & Beautiful 

 Contest period: 9 June 2017 – 19 June 2017 
 Title of the article: Any title related to the Article 

 a. What's your color theme for this Raya? 
 b. Share your outfit details for this Raya 
 c. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya? 
❤❤❤

❤ What's your color theme for this Raya? 

Tema warna kami kali ini adalah pink belacan. Bukanlah pilihan saya atau en.suami tapi pilihan kakak saya. Warna ini adalah pilihan saya ketika bersanding 6 tahun lalu, tapi terpaksa tukar warna lain bila emak saya cakap, warna ini kurang berseri.

Jadi, tahun 2017 ni cubaan mengenakan tema ini. Warna yang agak sweet and soft pada saya.


❤ Share your outfit details for this Raya 

Tadaa...


Meskipun kita merayakan hari yang mulia dengan meriah, jangan dilupa, tetamu wajib dilayan. Sepanjang 33 tahun beraya, belum pernah saya mengenakan baju yang terlalu sarat dengan manik-manik mahupun aksesori. Pada saya, ia agak leceh untuk digayakan memandangkan kebiasaaan kita perlu menghidang juadah kepada para tetamu.

Pilihan saya pastilah baju kurung moden. Nampak ringkas, anggun dan bergaya. Asalkan kita pandai menggayakannya.

Untuk en.suami pula, fesyen kurta menjadi pilihan kakak saya di mana mengikut peredaran fesyen. Glamer fesyen kurta ni pada tahun ini.


❤ What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya?  

Perempuan dengan baju memang tak dapat dipisahkan. Kalau boleh, sebulan raya tu nak pakai baju baru. Huhu..

Memang rambang mata bila dapat cuci mata di Lazada ni. Banyak koleksi yang menjadi dambaan hati.

Tiba-tiba teringin untuk pakai telekung SK ni di pagi raya untuk solat hari raya.

Siti Khadijah Basic Kain (White)

Klik - Telekung


Dah lama tak pakai wedges, tiba-tiba teringin pula nak pakai. Dapat seketol macam ni pun cun juga

Carlo Rino 333001-068-08 Sandal Wedges Platform (Black) 

Klik - Wedges


Sempat lagi ni kalau korang nak shopping untuk hari raya di Lazada. Jangan tak tahu, Marhaban Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/masih lagi berlangsung dari 19 May hingga 30 Jun 2017 dan menawarkan diskaun hingga 90%!


You Might Also Like

11 comments

  1. Raya ni berwedges ehh? hehe~
    Nona macam ni ja~
    http://nonasani.blogspot.my/2017/06/baju-raya-nona-tahun-2017.html

    BalasPadam
  2. Pink belacan memg cantik n soft je warnanya.

    Good luck

    http://coratcoretpinkummi.blogspot.my/2017/06/fesyen-ringkas-dan-cantik-menjadi.html?m=1

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih mimi..cantik kan warna pink belacan

      Padam
  3. Good luck mar..
    Cantik pink belacan tu..

    BalasPadam
  4. Gud luck Mar....moga menanglah ek

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.