Cara Meminta PIN Baru Google Adsence

By Mar Mansor - 8:00 PG

Assalamualaikum

Cara Meminta PIN Baru Google Adsence | Kalau diikutkan, surat yang dipos oleh pihak mereka sepatutnya sudah lama sampai ke rumah saya memandangkan tempoh yang diberitahu adalah selama 2 hingga 4 minggu. Pihak mereka telah mengepos surat saya pada 1 November 2017. Heran saya kenapa tak sampai-sampai lebih-lebih lagi bila melihat rakan blogger mengongsikan kegembiraan mereka bila surat dari Google Adsence sampai. Agak kecewa bila menunggu benda yang tak kunjung tiba ni.



Rupa-rupanya di bahagian bawah tu ada kenyataan untuk request new PIN sekiranya surat masih tidak diterima. Berbulan-bulan berlalu baru kauuu nak perasan kan itu pun setelah pihak mereka menghantar notification.

Sebelum request pin baru, sila pastikan destinasi pengeposan adalah betul. Alamat rumah saya adalah BETUL tapi surat tak sampai. Maka, saya menukar alamat ke alamat tempat kerja. Lebih mudah.



Pihak Google Adsence pun sudah mengepos surat saya minggu lepas. Kita tunggu bulan depan ye!



  • Share:

You Might Also Like

3 comments

  1. TQ Mar, walaupun Sis tak pernah apply pun he he he

    BalasPadam
  2. Oh surat tak sampai... nasib baik boleh mohon lagi sekali nombor pin tu ya :)

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.