Cubaan Bersama Flavettes Effervescent

By Mar Mansor - 8:00 PG

Assalamualaikum
Cubaan Bersama Flavettes Effervescent | Kuat betul penanagan drama Lafazkan kalimah cintamu yang dah lama juga habis di Astro tempohari. Saya merupakan salah seorang peminat drama tersebut.

See, novel pun ada beli dulu tau. Dululah zaman abak dara, zaman masih hidup berdua dulu, layan juga novel. Sekarang ni, macam takde masa nak mengadap novel dah.


Gara-gara drama itu juga, gigih cari di farmasi flavette ni. Tapi, yang saya beli ni bukan "glow". Kalau glow mahal sikit.


Sekotak yang ini ada dua botol. Dalam sebotol pula ada 15 biji. Bermakna, cukuplah untuk sebulan. Dari segi rasa memang sedaplah. Rasa oren. Dari segi masa pula, lebih baik saya makan jenis tablet sebab boleh hisap macam gula-gula sambil driving.

Saya dah ambil selama 3 minggu. Dari segi kesan, rambut gugur berkurangan. Dari segi kulit cantik, susah nak cakap sebab saya baru baik chicken pox 3 minggu. Ohh..syahdu tengok muka sendiri.


  • Share:

You Might Also Like

31 comments

  1. kalau bentuk gini cam lambat kan.. kalau tablet tu amik satu masuk mulut dah boleh buat perkara lain.. hehehe

    BalasPadam
  2. akak nak cuba la mar,kalau boleh untuk rambut gugur...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab vitamin c kot.kurang rambut gugur.

      Padam
  3. akak tertarik dengan novel tu ekekeke..novel best tu..hehe

    BalasPadam
  4. Ooo Sis makan yang brand Korderls tu, sama juga mcm Flavettes tu, letak dalam ais sejuk hehehe pagi sahaja...perubahan ketara nampak kulit Sis krg berminyak dan tak kering dah ...

    BalasPadam
  5. oo.. tu untuk rambut gugur ye mar.. ingat pakai syampu jer.. ubat tablet pun dah ada ye skrg utk rambut gugur..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan sekadar untuk rambut gugur.vitamin c sis dilah.

      Padam
  6. Oh makan tablet ini boleh kurangkan keguguran rambut ya , nanti boleh lah kasi surihati try

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum mar...sedapnya dpt minum air ni n kalau dpt kurangkn keguguran rambut lg bagus...

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam mama.rasa sedap, kesannya kurang rambut gugur.

      Padam
  8. Assalamualaikum dan salam jumaat dari saya. SInggah blogwalking :)

    Air vitamin c falvet tu sedap. saya dah cuba. Agak manis

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam.salam ahad.ye manis seolah minum oren f&n

      Padam
  9. betul ke boleh kurang rambut gugur..el ni mslh rambut gugur teruk giler..xtau nak wat cam mana dah..rs rimas tgok rambut merata2 huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah 3 minggu ambil.rambut gugur berkurangan.

      Padam
  10. Salam hujung minggu dari Ibu, Semoga keluarga sihat dan dilimpahi rahmat.

    Besar nikmat. Vita c jenis soluble ni sedap

    BalasPadam
  11. Mama singgah blog walking. Semoga sihat sis.

    Bagus minum dan makan vita c. Cantik dan sihat

    BalasPadam
    Balasan
    1. tujuan utama untuk lebih bertenaga.

      Padam
  12. Flavette jenis ni nk kne masuk dlm air kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. iye.masukkan dalam air.tunggu habis tablet cair, minum.

      Padam
  13. Sy consume baru habis sebotol, mmg nmpk peruhahan ketara sbb badan dh xde ruam2 lg sbb sy jenis allergic..jerawat kt muka pn mcm dh segan nak naik 😂

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah.kesan yang bagus tu.

      Padam
  14. Maaf tmpng tnya,sya bru shja cnsme tblet flavettes ni,sya brmslah pda wjah,slalu jee naik jerwat,bnyk kli cuba ubt sapu pd jrawat,tpi sbnrnya dlaman pom pnting jgk,so sya pkir vit c ni baik untuk klit,sya pun cuba insyallah mntk2 hsilnya okey nnt skrng bru 2 hari mnm

    BalasPadam
  15. Cara pengambilan dia mcm mn

    BalasPadam
  16. Assalam. Boleh consume ke masa period or pregnant?

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.