Cubaan Bersama Flavettes Effervescent

By Mar Mansor - 8:00 PG

Assalamualaikum
Cubaan Bersama Flavettes Effervescent | Kuat betul penanagan drama Lafazkan kalimah cintamu yang dah lama juga habis di Astro tempohari. Saya merupakan salah seorang peminat drama tersebut.

See, novel pun ada beli dulu tau. Dululah zaman abak dara, zaman masih hidup berdua dulu, layan juga novel. Sekarang ni, macam takde masa nak mengadap novel dah.


Gara-gara drama itu juga, gigih cari di farmasi flavette ni. Tapi, yang saya beli ni bukan "glow". Kalau glow mahal sikit.


Sekotak yang ini ada dua botol. Dalam sebotol pula ada 15 biji. Bermakna, cukuplah untuk sebulan. Dari segi rasa memang sedaplah. Rasa oren. Dari segi masa pula, lebih baik saya makan jenis tablet sebab boleh hisap macam gula-gula sambil driving.

Saya dah ambil selama 3 minggu. Dari segi kesan, rambut gugur berkurangan. Dari segi kulit cantik, susah nak cakap sebab saya baru baik chicken pox 3 minggu. Ohh..syahdu tengok muka sendiri.


  • Share:

You Might Also Like

66 comments

  1. kalau bentuk gini cam lambat kan.. kalau tablet tu amik satu masuk mulut dah boleh buat perkara lain.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. sis klau minum siang dan malam boleh tk lg kitaa makan apa2 selepas makan vit nie? dan klau minum vit nie berapa ML ?

      Padam
  2. akak nak cuba la mar,kalau boleh untuk rambut gugur...

    BalasPadam
    Balasan
    1. sebab vitamin c kot.kurang rambut gugur.

      Padam
  3. akak tertarik dengan novel tu ekekeke..novel best tu..hehe

    BalasPadam
  4. Ooo Sis makan yang brand Korderls tu, sama juga mcm Flavettes tu, letak dalam ais sejuk hehehe pagi sahaja...perubahan ketara nampak kulit Sis krg berminyak dan tak kering dah ...

    BalasPadam
  5. oo.. tu untuk rambut gugur ye mar.. ingat pakai syampu jer.. ubat tablet pun dah ada ye skrg utk rambut gugur..

    BalasPadam
    Balasan
    1. bukan sekadar untuk rambut gugur.vitamin c sis dilah.

      Padam
  6. Oh makan tablet ini boleh kurangkan keguguran rambut ya , nanti boleh lah kasi surihati try

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum mar...sedapnya dpt minum air ni n kalau dpt kurangkn keguguran rambut lg bagus...

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam mama.rasa sedap, kesannya kurang rambut gugur.

      Padam
  8. Assalamualaikum dan salam jumaat dari saya. SInggah blogwalking :)

    Air vitamin c falvet tu sedap. saya dah cuba. Agak manis

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam.salam ahad.ye manis seolah minum oren f&n

      Padam
    2. Nk tnya air bnyk mana utk 1 tablet tu...

      Padam
  9. betul ke boleh kurang rambut gugur..el ni mslh rambut gugur teruk giler..xtau nak wat cam mana dah..rs rimas tgok rambut merata2 huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. dah 3 minggu ambil.rambut gugur berkurangan.

      Padam
    2. Yang ada masalah rambut gugur..boleh contact ayu 0194564241

      Padam
  10. Salam hujung minggu dari Ibu, Semoga keluarga sihat dan dilimpahi rahmat.

    Besar nikmat. Vita c jenis soluble ni sedap

    BalasPadam
  11. Mama singgah blog walking. Semoga sihat sis.

    Bagus minum dan makan vita c. Cantik dan sihat

    BalasPadam
  12. Flavette jenis ni nk kne masuk dlm air kan?

    BalasPadam
    Balasan
    1. iye.masukkan dalam air.tunggu habis tablet cair, minum.

      Padam
    2. minum sebelum makan ke slepas makan? waktu mne sesuai ?

      Padam
  13. Sy consume baru habis sebotol, mmg nmpk peruhahan ketara sbb badan dh xde ruam2 lg sbb sy jenis allergic..jerawat kt muka pn mcm dh segan nak naik 😂

    BalasPadam
  14. Maaf tmpng tnya,sya bru shja cnsme tblet flavettes ni,sya brmslah pda wjah,slalu jee naik jerwat,bnyk kli cuba ubt sapu pd jrawat,tpi sbnrnya dlaman pom pnting jgk,so sya pkir vit c ni baik untuk klit,sya pun cuba insyallah mntk2 hsilnya okey nnt skrng bru 2 hari mnm

    BalasPadam
  15. Cara pengambilan dia mcm mn

    BalasPadam
  16. Assalam. Boleh consume ke masa period or pregnant?

    BalasPadam
  17. Assalamualaikum,yg glow tu blh cuba tp kalo sape yg x serasi ade kesan baik stop, sbb ade glutathione, bagus utk kukit tp ade juga kesan sampingan, jika ade naik gatal kulit dan ruam di kulit baik stop, mgkin sbb x serasi.. Tetap nak try yg ni sahaja la kot, ade vitamin c shj.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sy baru try makan 1 Biji..tp skunk ni Mika mcm naik jerwat pasir n Ada fatal skit.. mmg xserasi la Kan...

      Padam
    2. Salam sis, saya dah try Flavettes yg glow rasz mmg sedap sgt2, tapi kulit tangan mcm gatal2 kenapa yea..

      Padam
  18. Sy baru try flavettes ni tp kesan dia bukn pd muka, rmbut atau kulit yg sy nmpk adlh selera mkn sy mkin bertambah😭.

    BalasPadam
  19. Sya nak tnya gasrit dn angin dlm badn blh ka?

    BalasPadam
  20. Alhamdulillah sy dh try..flavettes ni sngt bgus untk kulit dn rambut..kulit muka sy yg jeragat dn jerawat pon dh mkin brkurangan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wahh..cam best tu..saya baru nk try ni.....sbb sakit mata plk tgk bintik2 hitam cam jeragat dh mula kluar kt muka...

      Padam
  21. Saya dah try dah 3 hari... belum menampakkan hasil... nak try habis 1 botol dulu (15 tab) then baru nak buat review. Hehe

    BalasPadam
  22. saya dah ambil vit c ni...baru sebotol..tapi jerawat dan kesan jerawat hampir hilang dah..malas dh nak fikir pakai apa,,,last ambil vit c...

    BalasPadam
  23. Boleh x ambil masa period...sy dah mkn 3ari..mmg best ..sedap pon sedap...saat ni period tu yg nak tahu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh saja rasanya, tapi kurang efeklah sbb zat2 vitamin tu akan ikut darah tu kuar skli kot,sayanglah..better stoplah sbb semasa period kita kena stop smua suplement or vitamin or apa2 sja yg diambil.

      Padam
    2. Oh betul ke macam tu, saya pun tengah priod ni. .Jadi kene stop dl la kan

      Padam
  24. Assalam. .nk tnye. .klau ibu menyusu boleh x mkn vit c ni. .

    BalasPadam
  25. Selpas mkn or seblom mkn nk ambil vic c ni ???

    BalasPadam
  26. ibu yang menyusu boleh consume ke?

    BalasPadam
  27. Ibu menyusu boleh tak mkn vitamin flavettes glow

    BalasPadam
  28. Saya baru cuba tapi rasa kulit muka kita lembab dan jerawat makin hilang

    BalasPadam
  29. Ibu mengandung boleh ambil flevettes glow ke x?
    Sbb sy dah makan 1botol lepastu skrg sy x pariod,so..boleh ke sy trus minum vitamin flevettes ni...?

    BalasPadam
    Balasan
    1. seeloknya ibu mengandung elakkan ambil apa2 vit c tanla saranan doktor. saya mengandung, ambil iberet je.lain2 tinggal dulu.

      Padam
  30. saya dah consume 3 bln.. kulit saya lembab, licin, tumit kaki x der lagi kasar nmerekah... mmg best!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Selera makan bertambah x sis?? Risau nk kulit cntik..tp bdn naik pulak��

      Padam
  31. Assalmualaikum.. Saya da minum 7hari,selera makan macam biasa jerawat bekurangan pencernaan sangat bagus kalau tak sebelum ni 2/3 hari baru membuang tapi pernah sekali saya tercirit adakah itu bagus?

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah..mudah buang air besar ye.

      Padam
    2. Sya ambik tgh period,bleh x truskan, sbb xsbar nk kulit cntik, hrap2 bleh

      Padam
  32. Selamat pagi ..boleh ke amik flavettes klu sy pengemar kopi ..apa kesanya ..tksih

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh ke amik tapi kesannya kuranglah. tau kan effect kafein macamana. jadinya, kalau nak amik kopi better lepas 4 jam selepas amik flavette ni. rugi lah kan.

      Padam
  33. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.