SDS “Messy Bun”- Let’s Get Messy!

By Mar Mansor - 8:00 PG

Assalamualaikum

SDS “Messy Bun”- Let’s Get Messy! | Sebut je SDS mesti terbayang roti panas pelbagai perisa. Terbayang juga kek yang pelbagai dijual di situ.
Meh rapat nak bagitau semua yang SDS akan melancarkan produk terbaru!


Inilah produk terbaru dari SDS. Croissant coklat dengan filling coklat. Kemudian, disalut dengan ganache coklat dan serbuk koko. Fuhhh... bayangkan..bayangkan.. Croissant coklat mula popular di Korea, China, Taiwan dan Malaysia baru-baru ini. 

Mesti tertanya-tanya, kenapa namanya "Messy"? Sebab...kalau makan roti ni guarantee messy.


1- Pegang dengan kedua-dua tangan.

2- Letakkan rapat dengan muka atas bun yang menghadap hidung dan mulut.

3- Gigit roti dari atas.



Messy Bun - Must Try

Pre-launch special price: RM3 (Period: 13/4 – 15/4/2018) at SDS located at Kota Tinggi, JB City Square, Paradigm Mall JB, AEON Mall Kulaijaya, FANPEKKA Cafe by SDS, Taman Johor Jaya, Plaza Pelangi, and Giant Plentong only.

Available at all SDS bakery outlets on 16th April 2018 onwards at usual price RM5.80 (RM5.22 for SDS members).
*Messy Bun will be pre-launched on 13th April at selected SDS outlet selling at RM3 only for 3 days (usual price RM5.80).

Let's Get Messy Contest

Tiada apa yang lebih seronok selain keseronokan menikmati makanan yang baik sambil mendapat "Messy"! Oleh itu, kami mengadakan pertandingan pertama kali "Let's Get Messy", bersempena pelancaran "Messy Bun", produk terbaru.

Semasa pertandingan, para peserta perlu memakan "Messy Bun". Terdapat dua kategori iaitu dewasa dan kanak-kanak. Peserta yang "Messiest" akan dipilih sebagai pemenang dan akan diberi RM100 SDS Café Dining Voucher.

Kesemua peserta juga akan dianugerahkan Baucer Makan RM30 SDS Cafe Voucher.

Kami ingin menjemput anda untuk menyaksikan kepuasan menjadi "Messy" dalam pertandingan dan membincangkan berita ini. Sertai keseronokan dan hakim yang makan paling mesra. Sesi wawancara media boleh didapati semasa acara tersebut.
=============
"Nothing beats the enjoyment of savouring good food while getting “Messy”! Therefore, we are holding an inaugural “Let’s Get Messy” contest, in conjunction with the launch of newest trendy confectionery “Messy Bun”.
During the contest, contestants are required to eat “Messy Bun” in Adult or Kids category. The “Messiest” contestant as judged on the spot will be selected as winner and be awarded RM100 SDS Cafe Dining Voucher. All contestants will also be awarded RM30 SDS Cafe Dining Voucher.
We would like to invite you to witness the contentment of being “Messy” in contest and cover this news. Join the fun and judge who eats messiest. Media interview session is available during the event."

Let’s Get Messy Contest
Date: 15/4/2018 Sunday
Time: 2pm – 3pm
Venue: FANPEKKA Cafe by SDS, AEON Mall Tebrau City

Log on to http://bit.ly/SDSLetsGetMessy to Join contest 
Official Facebook www.facebook.com/sdsgroups @SDS Bakery & Cafe
Official Instagram https://www.instagram.com/sdsgroups/ @sdsgroups




  • Share:

You Might Also Like

22 comments

  1. memang messy habis la kalau makan messy bun ni kan mar.. hehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang akan messy..tak yah ayu-ayu

      Padam
  2. mesti sedap ni walaupn comot..:)

    BalasPadam
  3. assalamualaikum mar...memang kena messy ni...
    ** Mama Maszull

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam mama.. memang mama..messy punya

      Padam
  4. Hahaha sepah rumah hahahaha

    BalasPadam
  5. blog pun tengah messy ni..hehehehe...memang messy habis kak aisyah kita ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. makan je messy.
      messy je makan messy bun

      Padam
  6. haha..tak sabar nak sambar messy bun nih. nak messy-messy dengan dak firash

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak sabar juga nak tengok hasil messy dua beranak ni..

      Padam
  7. Mcm sedap aje. Sygnya x ada di Kelate.

    Jom sertai giveaway yg sdg berlangsung di blog Abam Kie? Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2018/04/spm-result-giveaway.html

    BalasPadam
  8. anak-anak mesti suka messy bun dan layan sakan sesambil mencomotkan muka..hehe

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.