Join Segmen

Segmen ZIKIR DIKIR bersama Papaglamz

12:00 PTG

Assalamualaikum
Salam ramadhan buat semua pembaca Papaglamz yang aku sayangi. Sayang lebih sikit untuk sesiapa yang sudi baca entri segmen aku kali ni. Hehehe. Ok la, straight to the point. Bersempena bulan penuh barokah ini, aku tergerak hati untuk menganjurkan segmen simple untuk korang semua. Segmen ZIKIR DIKIR bersama Papaglamz. Aku saje je anjurkan segmen sebegini rupa sekadar hendak membawa kita semua selain dari blogwalking tu terasa ada pengisian la sikit kan. Insyallah. Jangan lupa join. Ikuti syarat-syarat yang mudah dengan tertib tau...!!!!


Syarat-syarat

1. Baca 3 Zikir yang mudah ni sebanyak mana yang korang mahu. At least sekali pun Alhamdulillah. Jangan skip ye.




2. Mainkan video youtube di bawah ni. Selama mana yang mampu korang tengok la video ni tau.


Baca syarat-syarat lain di Entri Official Segmen ZIKIR DIKIR bersama Papaglamz (Klik Disini)

SELAMAT BERSEGMEN

Join Segmen

Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss BaNu

12:00 PTG

Assalamualaikum


 nn
Klik banner untuk jooin


1➽ Follow Blog Ini dan juga Google+ 

2➽ Tulis Tajuk "Segmen Blogwalking & Bloglist By Miss BaNu" di Entry anda

3➽ Copy Banner diatas dan linkkan ke entry ini

4➽ Like Page Facebook Miss Banu Story ➔ https://www.facebook.com/MissBanuStory/

5➽ Follow saya di Twitter bagi yang ada Twitter dan saya akan follow back nanti, tapi kalau takde Twitter pun boleh join segmen ini ye ➔ https://twitter.com/Miss_SyahBaNu

6➽Follow saya di Instagram dan saya akan follow korang balik di IG, bagi yang tiada Instagram pun boleh join segmen ini, dont worry hehe ➔ https://www.instagram.com/miss_syahbanu/

7➽Selitkan sekali ucapan birthday untuk saya dan ucapan birthday yang paling best dan menarik akan direview blognya serta banner blognya akan diletakkan dalam blog ini selama seminggu.

Dear Miss Syah Banu,

1st of all, semoga segmen anjuran Miss Syah Banu ini akan sukses.


myspace comments

Potong keknya..potong keknya..potong keknya sekarang..

Semoga Miss Sha Banu terus sukses dalam apa jua bidang yang diceburi. Moga terus sihat sejahtera hendaknya.

Teruskan berblog ye.. Keep in touch

8➽Untuk Bloglist pula, saya akan memilih 10 blog atau lebih untuk dimasukkan ke dalam bloglist blog ini, cara pemilihan blog untuk bloglist adalah secara random. Saya jarang tukar blog2 yang berada dalam bloglist saya, jadi memang untung pada sesiapa yang join segmen ini dan terpilih kerana link blog korang akan berada dalam bloglist saya untuk jangka masa yang lama gitu.

➽ Segmen ini tamat pada 28 April 2017, 11:59 malam.

Join Segmen

Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu

8:00 PTG

Assalamualaikum
 vv

  Assalamulaikum.Segmen Tonton Ucing kali ini mempersembahkan lagu Irama Melayu.Apakah judul lagu tersebut.? Jawapan akan di berikan melalui video Animasi ini setelah Segmen ini Tamat.Mari Sertai Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu Sebagai Supporters.Syarat-syarat nya adalah mudah:

1) Follow Blog Ucing Kadayan,Google + atau Facebook Ucing.
2) Buat Tajuk Post " Segmen Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu "
3) Copy ( Gambar Segmen ) di atas dan masukkan ke dalam Entry Anda.Link Balik ke Post Entry ini.
4) Tinggalkan Url post Anda ke dalam ruangan Komen di Bawah. 


Tag Rakan Anda
Tamat Segmen 26-4-2017.Kepada Blogger yang ikut Segmen ini akan di Senaraikan dalam Video Animasi Tonton Ucing Nak Try Irama Melayu Sebagai Supporters.


Join Segmen

Senarai Peserta Segmen Blogwalking Janji Kita

4:00 PTG

Assalamualaikum


Senarai Peserta Segmen Blogwalking Janji Kita |  Tamat sudah segmen saya. Jom semak link korang, ada ke tak. Kita blogwalking dulu kawan-kawan blogger yang sertai segmen saya ni. Nanti saya umumkan pemenang misteri ye.
❤❤❤❤
Senarai peserta :-


1. http://ezatty.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
2. http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
3. http://sukasukasurirumah.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
4. http://maszull.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
5. http://www.kisahsidairy.com/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
6. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
7. http://herneenazir.com/2017/03/30/segmen-blogwalking-janji-kita/
8. https://anumkhairil.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
9. http://www.kasihjuju.com/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
10. http://www.mialiana.com/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
11. http://deariescouple.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
12. http://www.aimisyahirah.com/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
13. http://mellyacrayola.blogspot.com/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita-05042017.html
14. http://kaknajourney.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
15. http://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
16. http://sweetepalhijau.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
17. http://wanruswaniee.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
18. http://nonasani.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
19. http://faizzahamir.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html?m=1
20. http://www.uyulrosli.com/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
21. http://blogashalya.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
22. http://iolacaviarofficial.blogspot.my/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
23. http://fws00blog.blogspot.my/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
24. http://cahayahidupku2569.blogspot.my/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
25. http://mama3farhanah.blogspot.my/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
26. http://www.sayidahnapisah.com/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
27. http://thisni3zahata.blogspot.my/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
28. http://airahsyahirah.blogspot.my/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
29. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
30. http://suzlinazreena.blogspot.com/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
31. http://tarotthefool.blogspot.my/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
32. http://www.ceriteraibu.com/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html
33. http://starlavenderluna.blogspot.my/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
34. http://belogsjm.blogspot.com/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
35. http://vitamin-cerdik.com/segmen-blogwalking-janji-kita/
36. http://jombercontest.blogspot.my/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
37. http://www.aerillhassan.com/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
38. http://www.leaazleeya.com/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html
39. http://radenotion.blogspot.com/2017/04/segment-blogwalking-janji-kita-by-janji.html
40. http://www.inanihazwani.com/2017/04/segmen-blogwalking-janji-kita.html

Selamat berblogwalking.
Jom!

Join Segmen

I Love Blogging With Sis Hawa & Her Sponsors

5:00 PTG

Assalamualaikum
 banner
Klik banner untuk join sebelum 16 April 2017


Saya seronok berblog sejak mula berblog pada tahun 2012. Macam-macam saya dah coretkan di blog ni. Blog Janji Kita ni dah macam separuh jiwa saya di sini. Ditambah pula, di kelilingi dengan rakan blogger yang supportive. Bertambah semangat lah saya berblog.

Berblog kerana suka-suka dan minat, ada kalanya mampu menjana income. Bila dapat income, bertambah semangat saya untuk terus menulis.



Blog Janji Kita

Sempat Lagi Join!

8:00 PTG

Assalamualaikum
Sempat Lagi Join! | Tik..tok..tik..tok.. Sempat lagi korang join segmen saya ni. Hadiah misteri menanti korang tau.

Macamana nak join? Meh klik banner

 bb

Drop URL korang di entri segmen sebelum 11.59 malam ini!




Join Segmen

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com

5:39 PTG

Assalamualaikum



Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...



Join Segmen

SEGMEN Segmen : Awak Follow Saya, Saya Follow Awak By Shikin Razali

9:00 PG

Assalamualaikum


 banner segmen

Apa yang perlu awak buat adalah :
Mandatori follow jurnal Shikin Razali
Mandatori Add +Google Shikin Razali
Like fanpage Facebook Starlavenderluna's Journal Of Life
Optional Like +Bloglovin
Optional Add to Networkedblogs

Langkah seterusnya :
Letakkan nama awak, url blog dan Blog ID awak di komen entri nie sahaja 
(contoh : Shikin Razali - http://starlavenderluna.blogspot.my - blogID=4215647681317899878)
Optional buat entri segmen dalam blog awak tapi dengan syarat, copy banner di atas dan backlinkkan entri nie...


Jom join!


Join Segmen

SEGMEN HASRUL HASSAN BANTU TRAFIK BLOG MEROKET

12:24 PTG

Assalamualaikum


Segmen Hasrul Hassan Bantu Trafik Blog Meroket

Sifu HH buat segmen ui! Rugi rasanya kalau terlepas pandang. Ok, saya join dah. Jom kita join segmen HH.
Kemana agaknya blog saya meroket nanti ye.

Caranya cukup mudah.

Syarat Penyertaan

Anda hanya perlu penuhkan syarat-syarat di bawah sahaja, bila syarat dibawah dipenuhi, maka nantikan sahaja magik yang membuatkan trafik blog anda meroket tanpa anda sedari ... :) Saya jamin 100% trafik anda akan naik luar biasa selepas join segmen saya ini.

Orait. Nak join? Penuhi syarat berikut ye ...

  1. Peserta mesti ada blog.
  2. Peserta diwajibkan untuk buat satu post ringkas dengan meletakkan banner segmen ini dalam post berkenaan. Banner tersebut mesti link ke blog/post ini.
  3. Dalam post tersebut, sila letakkan satu URL blog post anda yang anda mahukan trafik meroket. 
  4. Wajib untuk LIKE page HASRULHASSAN.COM (klik sekarang dan LIKE)
  5. Wajib untuk LIKE page BISNES ONLINE TANPA MODAL (klik sekarang dan LIKE)
  6. Wajib untuk FOLLOW Google Profile Hasrul Hassan (klik dan FOLLOW)

Kepada Abang Hasrul Hassa,

Saya nak trafik blog meroket bagi post saya yang ini




Join Segmen

Peluang merebut Novel Suri Hati Mr. Pilot

9:00 PG

Assalamualaikum

 mrpilot
Klik banner untuk sertai


Kenapa aku nak sangat Novel Suri Hati Mr. Pilot

Sebab aku nak baca. Sebab aku suka baca novel. Sebab aku suka kumpel novel. Sebab aku nak tambah koleksi novel. Sebab aku takde novel ni. Sekian terima kasih.






Join Segmen

Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA

11:00 PG

Assalamualaikum


Assalamualaikum semua. Dengan ini PapaG lancarkan satu segmen Miliki Shawl Exclusive By Papaglamz Secara PERCUMA. Siapa nak angkat tangan. Untuk pengatahuan semua baru-baru ini Papaglamz telah melancakan Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz (klik disini).  Pelancaran Koleksi Terbaru Shawl Exclusive By Papaglamz ni akan dapat membantu anda dalam membuat pemilihan shawl yang cantik, glamour, exclusive dan menarik untuk anda gayakan. Lebih-lebih lagi nak raya ni kan?



Korang nak cuba Shawl Exclusive By Papaglamz secara PERCUMA? Mudah je. Jom join segmen yang PapaG buat ni. Klik kat banner di atas tu yer.



Warna-warna pilihan koleksi terbaru shawl exclusive by Papaglamz

Baiklah, terlebih dahulu PapaG cerita sedikit tentang konsep shawl yang terbaru dari Papaglamz ni dulu yer. Sebenarnya koleksi kali ini menampilkan shawl yang mempunyai potongan asas segi empat tepat. Ukuran panjang dan lebar lebih kurang 190cm X 80cm. Semoga shawl yang PapaG keluar ni dapat memenuhi kehendak wanita-wanita diluar sana yang ingin berfesyen tetapi tetap menjaga dan menutupi AURAT dengan sempurna. Insyallah. 

Dalam pemilihan material, kami menggunakan kain Chiffon Glitter. Antara sebab PapaG menggunakan kain jenis ini ialah jenis kain ini yang nampak lebih Glamour dan anggun pada si pemakai serta MUDAH BERALUN yang penting TIDAK JARANG. Kalau korang nak tahu, untuk koleksi kali ini PapaG tampilkan KHAS satu shawl yang warnanya LIMITED. Sebab hanya SATU warna sahaja shawl yang diperbuat dengan menggunakan kain Chiffon Moist Crepe. Bagi mereka yang dah mencuba koleksi shawl PapaG yang lepas tentu tahu bagaimana CANTIK dan SELESAnya memakai shawl PapaG yang menggunakan kain jenis ni kan? Jadi buat mereka yang merindui shawl PapaG dibuat dari kain jenis ini korang boleh grab dalam koleksi terbaru ni. Tapi SATU WARNA je la iaitu Musted Yellow.

Terdapat 7 warna berbeza yang korang boleh lihat seperti gambar yang PapaG tunjukkan di bawah ni.

wide-shawl-exclusive







Memandangkan sekarang ni (ikut tarikh entri ni) masih lagi mood-mood promosi dari kami, jadi kami menjual Shawl Exclusive by Papaglamz seperti harga di bawah ni.

1 helai RM 34.00 + Postage RM 6.00 = RM 40.00
3 helai RM 100.00 termasuk postage 

CEPAT REBUT SEKARANG....!!!!

Wassap : 0196141393

Jangan lupa ikuti Perjalanan Shawl Exclusive by Papaglamz ni IG dan FB tau.

Ig : exclusive_by_papaglamz
FB : Papaglamz
Official Artikel : Shawl Exclusive by Papaglamz


Join Segmen

Segmen : Selamat Hari Lahir By Cik Ash

2:00 PTG





Hai Reader blog Cik Ash, hari ini rasa nak buat satu segmen di blog ekin.... Segmen ni sempena dengan birthday Ekin yang bakal menjelma tak lama lagi....Hehehe. Harap  segmen ni dapat sambutan daripada korang semua ya... maaf kalau syaratnya terlalu banyak... :) 


Syarat-Syaratnya :

 Follow blog Cik Ash  & Blog Ini juga 

 Klik SINI  SINI  SINI *sampai habis loading tau*

 Join  like Fanpage 
           
 Follow  Google Plus +Cik Ash ;+ INI

 Buat entri yang bertajuk " Segmen : Selamat Hari Lahir By Cik Ash

 Letakkan  banner dalam entri korang dan backlinkkan.

Dalam entri korang tu, korang letak la kata-kata semangat,video, gambar ke dan apa-apa jer yang kreatif ucapan  sempena birthday Ekin..

 Copy kode HTML dekat bawah ni  dan paste dalam ruangan html di New Post/Catatan Baru.

 Dah siap? Hantar link dekat komen 

 10 orang blogger bertuah akan Ekin masukkan dalam special Bloglist Cik Ash dan yang mana tak berjaya akan ekin masuk INI


                            Due Date : 09 Januari 2015 - 30 Januari 2014 (11.59pm)





Join Segmen

Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Yang Berkesan

12:00 PTG


Setelah menerima Bugslock gelang penghalau nyamuk, tibalah masa untuk review produk hangat ni untuk melengkapi cabaran seterusnya.




Apa itu Buglock?
Bugslock merupakan produk anti-nyamuk yang berkesan yang dicipta dengan aroma semula jadi 100% Citronella oil (serai wangi). Reka bentuk yang kreatif dan berbentuk band, mampu menghalang nyamuk dari menghampiri si pemakai atau kawasan yang diletakkan Bugslock tersebut.


Bagaimana Bugslock Berfungsi?
Aroma yang Bugslock keluarkan membuatkan nyamuk tidak senang dan akan jauh menghindar kawasan yang ada bauan tersebut. Ini merupakan cara mengusir nyamuk yang sangat efektif. Maka, tiada lagi bau asap yang menyesakkan nafas. Tidak perlu juga alat penyembur yang mengandungi racun.


Cara pemakaian
Bugslock boleh dipakai di pergelangan tangan atau kaki, digantung di mana-mana yang anda inginkan dan boleh juga digantungkan di stroller bayi anda. Ia sangat mudah untuk dipakai dan ditanggalkan. Malah, ianya lembut dan tidak risau untuk dipakaikan pada bayi.


Sumber Bahan
Bugslock adalah produk yang selamat dan sesuai digunakan pelbagai lapisan usia. Jangan risau, produk ini 100% bahan semulajadi, termasuk minyak lavendar dan lain-lain (30%), lenyai (70%) dan diyakini selamat. Harus ada di dalam handbag kerana ianya ringan (3 gram sahaja) dan boleh digunakan di mana jua pada bila-bila masa.


Cara Penyimpanan
Cara menyimpannya juga mudah. Bugslock yang sudah digunakan, dicabut dan hanya perlu simpan ke dalam pek semula dan zipkan pek tersebut (seal zipper) setelah dibuka dan ia boleh bertahan hingga 240 jam! Contoh mudah, sekiranya telah dibuka dan memakainya selama 10 jam, ia masih berbaki 230 jam.



  Testimoni 


  • Situasi 1 : 

Bugslock dipakaikan ketika waktu petang, hampir waktu senja di mana nyamuk memang sedang aktif berkeliaran waktu ini. Sambil membersihkan sedikit tanah di hadapan rumah. Aisyah dipakaikan Bugslock bagi elak kena gigit nyamuk.

Hasil :
Tiada nyamuk yang hinggap dan Aisyah bebas bermain ke sana ke mari tanpa risau digigit nyamuk.


  • Situasi 2 :

Kami berjalan-jalan ke rumah pengasuh Aisyah pada waktu malam dan memang melalui jalan kecil.



Hasil :
Tiada nyamuk yang berani menghampiri kami apabila memakai Bugslock.


  • Situasi 3 :
Melawat kawasan belakang rumah di kampung di waktu petang. Memang banyak nyamuk berkeliaran. Mengundang kerisauan pada saya.

Hasil :
Nyamuk menghindar apabila Bugslock dipakaikan pada Aisyah. Bau serai wangi ini agak kuat tapi Aisyah selesa memakainya.



Bagaimana untuk mendapatkan Bugslock yang super best ni?

Awas! Jika berminat untuk memiliknya, pastikan Bugslock yang dibeli adalah original.


Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk yang ORIGINAL dari Korea
boleh dibeli secara online di :- 





Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan oleh blogger Mia Liana dan ditaja sepenuhnya oleh Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.