Produk Kecantikan

Payudara Idaman Dengan Prime Bust

8:00 PG

Assalamualaikum

Payudara Idaman Dengan Prime Bust | Payudara merupakan aset wanita yang amat berharga. Bentuk yang menawan menjadi idaman para wanita dan dambaan para suami.

Dalam peningkatan usia, jika tidak diberi penjagaan rapi pasti mengundang perubahan. Terdapat beberapa faktor yang menyebabkan perubahan itu berlaku. Salah satu perubahan yang sering dihadapi oleh segelintir wanita sudah berkahwin adalah payudara kendur atau tidak anjal. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang menyusukan anak.

Selain itu, ada juga yang memiliki payudara bersaiz kecil dan ingin mendapatkan bentuk yang mereka idamkan. Produk ini bukan hanya untuk wanita yang sudah berkahwin. Wanita yang belum berkahwin juga boleh dapatkan saiz idaman sebelum menjelang hari bahagia. 


Di sini, perkenalkan satu produk terhangat di pasaran yang membantu para wanita di luar sana bagi mengatasi masalah yang mereka hadapi. Katakan NO pada payudara kendur. 


Prime Bust Cream (PBC) adalah krim semulajadi yang boleh membantu membesarkan,
menganjalkan, serta mencantikkan bentuk payudara wanita.  Kesannya boleh dirasa seawal 7-14 hari (denyutan lembut di sekitar payudara).

Cadangan pemakaian sebanyak 3 botol utk kesan pembesaran dan penganjalan yang kekal (sustain the effects).


 Kelebihan PBC 
1- Membesarkan payudara dalam masa yang singkat.
2- Melembutkan dan memantapkan payudara.
3- Menegangkan kulit payudara bagi mengatasi masalah payudara kendur.
4- Memastikan tisu payudara serta peraliran darah. Tiada bahan aktif dijamin selanat dan baik untuk kesihatan anda.
5- Mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).



Cara Penggunaan
1- Mulakan dengan sapuan lembut secara menyeluru di seluruh kawasan payudara anda (termasuk daripada otot tepi, kiri dan kanan, dan daripada atas bahagian menghalu bahu anda).
2- Mulakan dengan urutan secara menekan lembut dan menarik oto-otat yang disebut ke atas.
3- Pastikan urutan tarik menghala ke bahagian tengah payudara anda (breast center).
4- Urutan secara membulat (lawan arah jam) di atas center payudara atau lebih dikenali sebagai circular motion.
5- Ulang urutan di bahagian sebelah lagi payudara.
6- Teruskan urutan selama 3-5 minit untuk setiap sebelah payudara.

Nota:
1- Wajib digunakan 2 kali sehati (pagi dan malam) selepas mandi.
2- Dilarang pakai sewaktu datang bulan dari hari pertama hingga hari ke-4 atas sebab hormon tidak stabil. Boleh sambung pakai semula pada hari ke-5.


Jangan tak tahu, PBC semakin dikenali di luar negara. Malah menjadi kegilaan para model terkenal seperti Lisaa Pinelli dan Holly Wolf (model majalah Playboy set a cosplayer). Hebat bukan?

 Testimoni Pengguna 





❤❤❤❤❤


Kalau nak tahu, PBC sangat wangi dan baunya sangat menyenangkan. Cepat meresap ke kulit dan tidak rasa melekit. Rasanya sedikit berangin dan rasa selesa je selepas disapu.
Untuk keterangan lanjut boleh ke
IG : @pbc_hq

Atau, nak order? Cepat-cepat WA
Whataps : 601127172016 

Produk Kecantikan

Mylea Serum Anti Jeragat

8:00 PG

Assalamualaikum


Mylea Serum Anti Jeragat | Dalam meningkatnya usia, mulalah banyak perkara perlu dititikberatkan. Biasanya bagi wanita, penampilan diri dan kesihatan kulit. Salah satu yang wanita khuatiri adalah pertumbuhan jeragat di kulit wajah. Macamana jeragat boleh timbul? Mari kita baca sedikit info di sini.


Bagaimana jeragat boleh timbul?

Antara faktor yang menyebabkan jeragat adalah;

- Kesan sinar UV menyebabkan pigmentasi/ jeragat selain boleh membawa kepada masalah kanser kulit.
- Hormon wanita hamil yang tidak menentu. Sesetengah wanita, jeragat akan pudar dan hilang selepas bersalin, tetapi tak semua begitu.
- Pengambilan perancang kehamilan (pil) di mana mengandungi hormon estrogen dan atau progesteron.
- Pengambilan beberapa jenis ubat yang memberi kesan pada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan kulit baru.
- Pewangi, sabun wangi dan kosmetik yang menyebabkan tindak balas 'phototoxic'.
- Hypothyroidism, di mana paras hormon tiroid rendah.

❤❤❤❤❤

Kini sudah tidak perlu gusar dengan jeragat. Dengan adanya serum anti jeragat no. 1 ini, in sha Allah kulit wajah akan kembali berseri dan sihat.
 ❤ Mylea Freckles Serum ❤

Serum ini direka khas untuk masalah jeragat. Serum ini bersifat water based, bahan asas dari sumber mineral dan sangat kaya dengan ekstrak tumbuhan dan buahan. 


Kebaikan Serum Mylea

 Penawar nombor 1 masalah jeragat.
 Mencegah jeragat dari merebak dan menebal.
 Membantu menghilangkan bintik hital di wajah.
 Mencerahkan warna kulit.
 Membantu menghilangkan parut dan bekas jerawat.
 Membantu mendapatkan tona kulit yang sekata.
 Membantu mencerahkan kulit wajah.
 Merawat kulit kusam.
 Mengawal masalah kulit berminyak.
 Mengecilkan liang pori.
 Membantu mendapatkan kulit idaman dalam jangka masa yang cepat, berkesan dan tanpa kesan sampingan.



Cara Menggunakan Serum Mylea

 Picit sedikit serum ke tapak tangan dan sapu pada bahagian kulit wajah yang bermasalah.
 Disyorkan pakai pada waktu pagi (10 - 15 minit sebelum bermekap), dan waktu malam sebelum tidur (10 - 15 minit sebelum sapu krim malam)

Jangan risau, serum Mylea boleh dipakai dengan produk-produk lain (krim malam / siang apa pun jenama). Hanya perlu jarakkan masa sekurang-kurang 15 minit bagi memastikan serum Mylea telah menyerap sepenuhnya ke dalam kulit. Elakkan menggunakan produk yang mengandungi bahan kimia yang tinggi kerana ia merosakkan tisu kulit.


Bahan-bahan yang terkandung dalam Serum Mylea

Aqua, Propylene Glycol, Unsaponifiable Olive Oil, Cetyl, Ceg Beeswax, Dimethicone, Cucumis Sativus Ekstrak, Citrus Medica Limonium Peel Extract, Symphytum Root Cell Extract ( phyto-celltec ), Sodium Cocoamphoacetate, L-Gluthathione, Ascorbyl tetraisopalmitate P, Polyacrylamide And C13-14, Tocopherol Acetate, Arbutin, Isoparaffin And Laureth-7, Phenoxyethanol (and), Ethyloxyglycerin, Caprylyl Glycol And Ethyloxyglycerin,

HARGA RM90


Untuk maklumat lanjut dan tempahan, boleh layari
Intagram : @mylea.official


Produk Kecantikan

Flawless Dengan BB Cream SeQy

9:00 PG

Assalamualaikum


Flawless Dengan BB Cream SeQy | Seorang wanita sentiasa berkeinginan untuk tampil berseri sentiasa. Sebenarnya, tidak susah untuk tampil berseri, gebu gebas ni. Cuma perlu calit-calit, sapu-sapu, dah cantik dah.

BB cream Seqy Beauty ini agak ringan tekstruknya. Malah ia tidak melekit dan mudah menyerap ke kulit. Hanya dengan sapuan nipis, kulit muka kita akan berseri. Bukan itu saja, BB cream ini membantu untuk merawat kulit juga.

Saya memilih bb ceram natural untuk kulit muka saya. Ok la kot natural, takut kalau apply fair, nampak putih sangat. Uihhh sehh..

Packaging baru.


Alang-alang sudah membeli dan memakai bb cream, apa salahnya tambah pula Lip matte. Sudah lama idam lip matte Seqy ni. Saya memilih Lip matte calm sebab warna ini tidak terlalu menyerlah. Suam-suam gitu.


Best sangat pakai lip matte Seqy ni. Tak terasa sapuannya dibibir. Warna pun cantik. Yang pasti, ia memelihara bibir saya. Tak kering tau sebab bibir saya memang jenis kering dan mengelupas.


Saya pakai skincare Seqy
Saya pakai bb cream Seqy
Saya pakai Lip matte Seqy




Produk Bumiputera

Review:Seqy Beauty Skincare

9:00 PG

Assalamualaikum


Review:Seqy Beauty Skincare | Dalam meniti usia 3 series, kulit kelihatan semakin kusam. Biasalah perempuan kan... keinginan untuk cantik tu sentiasa ada. Kulit muka saya jenis berminyak, pori-pori terbuka Dua ini menyebabkan muka mudah berjerawat. Cuma masih bersyukur hanya jerawat kecil-kecil.

Penyebab ini saya mula berkira-kira untuk menukar skincare yang selama ini saya pakai.Bukan mudah untuk buat keputusan sebab khuatir kulit muka tak serasi. Setelah beberapa lama mengkaji, tekad jugalah nak cuba skincare yang diperkatakan ramai ini.

Skincare sebelum ni bukan tak bagus. Bagus cuma bab kulit beminyak tak kurang juga. (Dengan publish nya artikel ini, saya akan revert artikel skincare tersebut ke dalam draft). Merajuk.

Bermulalah perjalanan bersama SeQy Beauty Skincare.


Cute kan packaging dia. Design pun cantik. Terus snap. Trial pek berharga RM130 termasuk postage. Kalau tengah ada promosi, harga murah sikit, boleh grab cepat-cepat.



Fungsi dan kelebihan SeQy Beauty Skincare:

Cleanser
- Sebagai pelembab wajah (Vit E)
- Membaik pulih sel kulit (Vit C)
- Membuang kotoran pada wajah
- Anti-oxidant
- Mencerahkan kulit (sumber dari alam semulajadi)
- Anti penuaan. Menegangkan kulit sekaligus mengurangkan kedutan di wajah
- Penyejukkan wajah (cooling agent, sumber dari timun)
- Memudarkan jeragat dan bintik hitam.
- Mengurangkan masalah kulit berminyak (sumber lemon citrus)
- Anti-microbial

Toner
- Membantu menstabilkan pH kulit
- Meminimalkan ukuran pori-pori dengan penggunaan yang tepat (menepuk-nepuk toner pada wajah dengan menggunakan telapak tangan)
- Memberikan perlindungan dengan mengangkat mineral yang terdapat pada air di saat anda membersihkan wajah
- Bertindak sebagai humeknan, mengunci kelembapan sehingga mengurangi kekeringan saat kulit terkena sinar matahari
- Mengurangkan risiko berjerawat dan berkedut
- Mengawal sebum (kelenjar minyak)
- Mengurangkan radang (kemerahan)

Serum
- Membuatkan struktur kulit lebih tegang dan anjal
- Melembapkan kulit wajah yang kering akibar jerawat
- Mengurangkan kedutan pada wajah (anti penuaan)
- Menghalus serta mencerahka kulit
- Menutrisikan kulit
- Mencegah kegatan (iritasi) atau kemerahan akibat jerawat
- Menghilangkan flek pada wajah
- Mencegah pertumbuhan bakteria dan jerawat
- Mengawal sebum

Day & Night Krim
- Menghilangkan jerawat dan parut bekas jerawat
- Memudarkan dan menghilangkan bintik-bintik hitam dan putih di wajah (pigmen)
- Mengecilkan pori-pori
- Menegangkan dan menghilangkan kedutan pada wajah
- Menghilangkan parut di wajah
- Menyegarkan kulit wajah
- Mengawal minyak
- Mengurankan kegatalan dan kemerahan (akibat jerawat)
- Melicinkan struktur kulit
- Melindungi kulit dari sinaran UV


========================

Saya mendapat kesan positif selepas seminggu penggunaan dan terus sabar menggunakannya. Selepas 3 minggu penggunaan baru saya review produk ini.


Apa yang best mengenai produk ini, kulit wajah kurang berminyak dan terasa lembap. Ini yang paling penting. Jerawat halus di ubun-ubun masih ada sedikit.

Yang paling best, krim siang & malamnya. Sedap pakai. Menyerap ke kulit tanpa berminyak. Bila bangun pagi, kulit terasa moist.


Moga terus memberi kesan positif pada saya dan yang pengguna lain.



Nota Kaki : Terima kasih kepada kawan yang memperkenalkan produk ini..Best!






Celoteh Je

Stok Wajib

8:30 PG


Setiap kali gaji, wajib re-stok susu formula dan diapers Aisyah. Susu wajib beli 3 pek sekaligus. Diapers pula tidak menjadi satu kepentingan sangat sebab pakaikan ketika dia tidur sahaja. Tapi, tetap beli untuk buat stok.

Untuk diri sendiri, stok wajib saya tidaklah wajib beli setiap bulan. Beli bila stok sudah hampir habis dan kebanyakkan barang wajib saya bertahan hingga berbulan-bulan.

Stok wajib saya. Cuma Lazz susu kambing saya beli tiap bulan sepanjang tempoh kehamilan.





Advertorial

Future Skin Malaysia (FSM) Produk Tidak Beracun Disahkan KKM

11:30 PTG




FSM adalah peneraju set penjagaan kulit yang menjimatkan masa. Ia berasaskan bahan-bahan semulajadi tempatan seperti ekstrak buah delima, kulit manggis, madu kelulut dan gluthatione dengan Kuasa Berganda. Kenapa kuasa berganda? Baca hingga habis ye.

Alami kecerahan seawal dua hari tanpa pengelupasan dan tidak melekit. Produk ini sesuai untuk semua jenis kulit dan peringkat umur malah selamat pada kulit bayi.

FSM dikilangkan dan pembuatannya 100% di Malaysia. Mempunyai kelulusan KKM, Halal dan IMP. Tiada bahan larangan / HARAM sepanjang production produk. Packaging yang menarik dan anggun.100 % produk bumiputera dan mengikuti piawaian yang diluluskan oleh Kerajaan Malaysia.

FSM mengandungi 2 jenis produk iaitu Super Gluta Honey Soap ll dan Super Moisturizer ll : Double Effect

Super?? Wow kedengaran sangat hebat bukan? Ianya 'super' kerana produk ini adalah multitask. Sebab itu juga ia menjimatkan masa. Jom terjah satu persatu produk yang superb ni.

 Super Gluta Honey Soap ll 

Melapis kulit wajah yang rosak dengan molekul-molekul hebat yang terdapat pada extract kulit manggis, delima, madu kelulut dan juga gluthatione.

 Bukan sahaja bertindak membersih kotoran dan mengawal minyak berlebihan pada kulit wajah tetapi sabun ini juga boleh dibuat scrub dan masker.

 Bertindak mengecilkan pori-pori terbuka, menghilangkan whitehead dan blackhead, menganjalkan kulit wajah dan bertindak sebagai anti penuaan.

 Tidak merengsa kulit wajah malah amat digalakkan menggunakan sabun ini pada bayi yang mengalami kulit sensitif selamat kerana ia tidak mengandungi bahan kimia berbahaya.

 Membantu merawat kulit wajah yg terbakar (burning) akibat penggunaan bahan berbahaya seperti merkuri dan hidroquinone.

 Merawat kulit wajah berjerawat, jeragat dan ruam.

 Boleh juga digunakan sebagai sabun mandian harian untuk mendapatkan kulit putih gebu kerana ia amat efektif dalam memperbaharui sel-sel kulit yang rosak.

  Super Moisturizer ll 
 Tidak melekit dan mudah meresap ke dalam kulit.

 Bertindak mengawal melanin di mana mungkin ia terhasil akibat minyak berlebihan, nanah jerawat, nanah bisul, kulit rengsa, kulit terbakar dari matahari terik atau dari bahan kimia produk kecantikan yang pernah digunakan.

 Mengawal pendarahan akibat luka terkena benda tajam.

 Memulih kulit rosak dari dalam.

 Memulih kurap susu, kurap air, gatal-gatal akibat alahan, sakit mata, pening kepala/ migrain, mengantuk berlebihan, bisul, terkena gigitan serangga berbisa, terkena air panas, terkena api dan hampir semua penyakit kulit.

 Boleh dijadikan sebagai primer mekap sebelum sapuan foundation, bbcream dan seangkatan. ~kesan kelihatan lebih glowing.

 Mengandungi partikel halus seakan lapisan loose powder.

 Bertindak sebagai pelembap, toner, krim malam, krim siang dan serum.

 Bertindak memulih, menghidrat, menganjal dan meremajakan kulit.

 Diadun dengan ayat-ayat suci Al-Quran.

 Sesuai digunakan pada lelaki mahu pun perempuan malah sesuai di semua peringkat umur!


Set ini selamat untuk bayi, kanak-kanak, remaja, wanita mengandung, wanita selepas melahirkan bayi dan warga emas. Amat sesuai untuk warga kota yang selalu kesuntukan masa, surirumah dan wanita bekerjaya. Siapa sangka lelaki bujang atau yang sudah berumahtangga yang mementingkan ketrampilan diri juga memilih FSM.


 Testimoni 
Masih kurang yakin? Jom layan testimoni pelanggan yang telah menggunakan produk ini. Segala maklumat yang dipaparkan adalah benar.










Dengan harga yang super berbaloi untuk produk yang super hebat ni!!
Jimat, lengkap dan cantik berseri! Nak tahu harga, pm ye..




Boleh dapatkan produk FSM dari pengedar kami yang sah.
SMS/ WhatAp/ Telegram
As
017 7383976

Facebook : D' maya Anggun



Nota Kaki : Iklan berlegar-legar di bahagian tapak iklan mini. Jangan lupa add friend facebook D'maya Anggun ye.