Event

Junior Chef Cooking Competition With Ayam Brand

8:00 PG

Assalamualaikum

Junior Chef Cooking Competition With Ayam Brand | 01.08.2017 - Saya mendapat undangan untuk menghadiri program amal anjuran Ayam Brand di Johor Bahru. Objektif  sebenar boleh baca di SINI dan SINI


Dengan tagline "We Care, We Are Family", kempen amal bersambung di Johor Bahru pula di mana Ayam Brand menganjurkan pertandingan memasak menggunakan produk Ayam Brand.

Pertandingan ini disertai oleh rumah-rumah kebajikan di Johor iaitu Rumah Anak anak Yatim Shafar (RAYS), Pertubuhan Kebajikan Anak-anak Yatim Islam Kota Tinggi (PKAYI), Asrama Kebajikan Ar-Rayyan (AKAR), Pertubuhan Kebajikan Insan Istimewa Johor Bahru (PKII), Rumah Barkat (PKAY) dan Gateway Community Centre (GCC).

Majlis dimulakan dengan ucapan pembukaan.


Diikuti ucapan dari Mr. Nicholas Nyeow selaku Ayam Brand Representative. Beliau sempat memperkenalkan beberapa produk Ayam Brand yang hangat di pasaran.


Sesi bergambar untuk semua peserta dan wakil pertubuhan masing-masing. 


Trofi yang bakal dimenangi. Tempat ke-3, ke-2 dan pertama. Nak tahu siapa pemenangnya? Kena baca sampai habis.


Maka, bermulalah pertandingan. Semua peserta diberi masa selama 15 minit untuk menyediakan hidangan mengikut citarasa dan kreativiti masing-masing. Jom kita lihat kegigihan mereka dalam menyediakan makanan dan hasilnya.


Asrama Kebajikan Ar-Rayyan (AKAR)





Pertubuhan Kebajikan Anak-anak Yatim Islam Kota Tinggi (PKAYI)





Rumah Barkat (PKAY)





Rumah Anak anak Yatim Shafar (RAYS)





Gateway Community Centre (GCC)





Pertubuhan Kebajikan Insan Istimewa Johor Bahru (PKII)





\

\

\

\

Pertubuhan manakah yang akan memenangi pertandingan ini?


Tunggu keputusan juri ye..





























Info

Ramadhan Care Untuk Ibu Tunggal & Anak Yatim

8:00 PG

Assalamualaikum

Ramadhan Care Untuk Ibu Tunggal & Anak Yatim | Sedikit hebahan buat rakan blogger, di mana Kelab Susu Ibu Johor sedang menganjurkan satu projek amal.

❤❤❤
Tim CSR Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru ingin membuka peluang sekali lagi bagi tahun ini untuk meneruskan amalan membantu ibu tunggal dan anak yatim di sekitar Skudai menjelang Ramadhan tidak lama lagi.


Berikutan pengalaman tim kami sebelum ini, ada yang menitiskan airmata berikutan banyaknya bantuan yang diterima hanya menjelang Aidilfitri sahaja bukannya menjelang bulan Ramadhan yang dimuliakan maka, inilah sebab utama kami memutuskan agar amalan sebegini diteruskan bagi tahun ini. Insha Allah.
Anda boleh menghulurkan sumbangan mengikut kemampuan samada memilih :
Pakej A – sekampit beras 5kg atau 10kg bagi 1 famili,
Pakej B – satu set keperluan dapur iaitu minyak masak 5kg, tepung gandum, gula, garam, bihun, sekampit kecil bawang merah, kicap, sos atau apa sahaja yang dirasakan boleh menjadi keperluan asas di dapur,
Pakej C –  sepasang telekung wanita dewasa atau telekung kanak-kanak yang baharu,
Pakej D – wang tunai seikhlas hati yang sebahagiannya akan digunakan untuk membeli hamper kurma buat 1 famili.
Anda juga bebas memilih jika mahu menyumbangkan kombinasi pakej yang tertera.
Bagi Pakej D (tunai), sumbangan perlulah dibuat secara online ke akaun Maybank Kelab Sokongan Penyusuan Susu Ibu Johor Bahru 5511 3750 7754.
Mohon Whats App kan slip transaksi sumbangan atau menyerahkan semua barangan sumbangan (Pakej A, B & C) untuk dikumpulkan kepada Puan Zulhaya Marzuki di talian 013-765 2551
Jika anda tidak sempat membeli barang-barang yang ingin disumbangkan, tidak mengapa. Anda boleh memilih Pakej D sahaja dan kami akan membelikannya untuk anda bergantung kepada barangan keperluan lain setelah kami kumpulkan.
Semua wang sumbangan & barangan sumbangan perlulah diserahkansebelum 17 Mei 2017. Dan serahan akan dibuat pada 20 Mei 2017.
Kami juga amat mengalu-alukan sponsorship daripada mana-mana pihak yang ingin turut serta bersama kami di dalam Ramadhan Care tahun ini.
Semoga amalan anda dan amalan kita semua diangkat dan diberkati oleh Allah serta dapat memberi makna yang besar walaupun sedikit bagi golongan yang memerlukan. Terima kasih.
❤❤❤
Moga projek ini mendapat sambutan. Inilah peluang bagi kita untuk membuat amal. Sama-samalah kita meringankan beban mereka.

JDT Blogger

Antara Sponsor Program Kasih JDT Blogger

8:00 PG

Assalamualaikum
Antara Sponsor Program Kasih JDT Blogger | Program dah sebulan berlalu tapi masih segar dalam ingatan. Memori yang cukup indah buat saya. Rindu juga dengan anak-anak PKAYIK. Apa khabar lah mereka semua.

>>> Kenangan Program Kasih <<<

Saya sisipkan antara sponsor yang ikhlas menjayakan program tersebut.

Selain banner, blogger Uyul juga menyediakan tentatif program. Tujuan tentatif program supaya kita tahu perjalanan program. Cantik kan?

>>> Sebelum Program <<<

❤❤❤
Handsock best sponsor dari Handsock Besar Malaysia.


❤❤❤
T-shirt dengan printing, boleh DM @wawaashihara. Kain best, sejuk.


❤❤❤
Design badge ini turut di design oleh Blogger Uyul. Kreatif kan dia ni. Berbakat sungguh!

Badge ini sponsored by 



❤❤❤
Roti pizza yang sedap dari Fazz Bakery & Catering. Ada 3 perisa iaitu daging, ayam dan sosej. Sedap, lembut dan gebu.


❤❤❤
Popcorn warna-warni dari The Goodies Popcorn.


❤❤❤

Cream Puff sedap sponsored by

IG : @maizatulakmarzakaria

Bagi area Kluang kalau nak order boleh follow dia ye.



❤❤❤

Paper beg siap printing logo JDT Blogger, sponsored by

IG: @kasihconcept

FB: Kasih Concept

Cantik kan?



❤❤❤
Decoration untuk sambutan harijadi anak-anak PKAYIK. Usaha keras dan sponsored by


❤❤❤

Mini chocolate moist kek diisi ke dalam goodies bag. Sponsored by

@nurulnia_0001

FB : Aimie's Homemade.



Kek ini juga sponsored by @nurulnia_0001. Area JB, boleh DM dia untuk order kek ye.


❤❤❤

Cantik kan, bertemakan JDT, kek sponsored by

IG : @anna_cakehouse

FB : anna


❤❤❤

Kek sempena majlis hari jadi program kasih, sponsored by

FB : Aznanie Azman



❤❤❤
Brownies chewy ni rasa manis-manis coklet. Sponsored by


❤❤❤

Bahulu sedap pelbagai perisa keluaran Bahulu d'Bayu.


❤❤❤
Popcorn Delicious Homemade Bakery. Orang kota tinggi boleh order dengan dia Ida ye.



Donut coklat sangat lembut. Yang berminat untuk merasai donut coklat ni, boleh whataps : 012-798 5159 (Ida).



Nota Hati : Maaf andai ada yang terkurang...





JDT Blogger

Goodies Birthday Sponsor by Butik Safira

8:00 PG

Assalamualaikum


Goodies Birthday Sponsor by Butik Safira | Seperti yang sudah sedia maklum, Program kasih JDT Blogger Bersama Anak Yatim (Siri 1) telah berjalan dengan lancar.

 >>> Program Kasih JDT Blogger <<<

Buat pengetahuan semua, salah satu sponsor untuk program ini adalah Butik Safira. Terima kasih yang tidak terhingga buat owner Butik Safira yang sudi bersusah payah menyediakan goodies bag ini.

Nampak tak goodies bag warna pink tu? Itulah yang Butik Safira sponsor.





Butik Safira terletak di Felda Maokil, menjadi tumpuan ramai untuk membeli belah sebab macam-macam ada jual.

Bukan sekadar butik tauu..

Butik ini turut menerima pembelian secara online, menggunakan khidmat courier servis dan juga COD bagi memudahkan mereka yang tidak dapat keluar rumah.

Antara barang yang ada;


Cable



Lasagna pun ada uiii. Nampak sedap kan?

Makanan kering penuh di rak. Pelbagai jenis jeruk terdapat di sini.

Shawl


Blouse

Macam-macam lagi. Banyak sangat barang yang best-best.


Boleh terjah instagram untuk shopping;
 @Butik Safira