Butik Online

Lanafira Butik Muslimah Online

8:00 PG

Assalamualaikum

Lanafira Butik Muslimah Online | Dalam kesibukan harian, kadang kala tiada masa untuk keluar bershopping. Namun begitu, usah gusar sebab dengan handphone pun sudah boleh bershopping sekarang. Banyak pilihan butik online di zaman cyber ini tapi harus diingat perlu berhati-hati.

Saya percaya, ramai yang mencari butik muslimah online. Di Lanafira, terdapat banyak fesyen muslimah terkini. Pakaian muslimah di Lanafira bukan hanya mengikuti peredaran zaman malah ia kelihatan trendy dan up-to-date. Ia menjadi pilihan utama para muslimah kerana ia sentiasa menawarkan harga mampu milik disamping kualiti sentiasa terjamin!

Pendek kata fesyen di Lanafira amat sesuai untuk kegunaan harian. Selain fesyen terkini, penggunaan material yang sesuai juga menjadikan ianya pilihan ramai tidak kira lapisan usia. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang gemar mengenakan jubah, kebaya dan peplum ke tempat kerja. Selesa dipakai.

Pakaian di Lanafira juga mesra wuduk dan breastfeed friendly. Amat sesuai pakai bagi ibu-ibu yang menyusukan anak.

Bagi mereka yang gemar mengenakan jubah, ada pilihan jubah yang eklusif. Dengan mengenakan warna pastel, si pemakai pasti kelihatan anggun dan bergaya. Ini antara warna yang menjadi pilihan ramai. Cantik dan kelihatan selesa.

Melissa Long Dress

Ini pula fesyen kebaya. Si pemakai tampil lebih berkeyakinan bila memakainya. Sangat cantik digayakan di hari raya. Tapi, tidak salah jika dipakai di tempat kerja. Lebih berketerampilan.

Kebaya Alana

Ini pula fesyen peplum. Fesyen ini menjadi kegemaran sebab si pemakai akan kelihatan lebih muda dari usia.

Modern Peplum

Jangan tak tahu ye, di www.lanafira.com turut ada mengkongsikan pelbagai tips. Rugi andai korang tidak baca tips yang dikongsikan di sini. 

Di mana nak baca tips berguna ni? 

Singgah di bahagian LIFESYLE. Saya kongsikan di sini antara tips yang ada di LANAFIRA. Tips sebelum membeli baju peplum. Sangat berguna ni, lebih-lebih lagi di Lanafira ada menjual baju peplum yang cantik-cantik.

Selain itu, ada juga perkongsian tentang perkara yang wajib diketahui sebelum membeli-belah melalui butik online. Jangan risau, Lanafira antara butik muslimah online yang dipercayai.

Seronok kan? Sambil membeli belah dapat menambah ilmu juga. Secara tidak langsung, kita tahu sedikit sebanyak tips yang berguna.

Bagaimana cara membeli baju di Lanafira?

Mudah sangat. Hanya perlu ke website LANAFIRA. Kemudian, pilih pakaian yang anda ingin beli. Klik pada butang 'Add to chart', buat pembayaran setelah mengisi borang. Selesai. Hanya perlu tunggu pakaian yang anda pesan sampai. Sangat menjimatkan masa dan tenaga.


Review

Kedai Emas Terbaik di Kuala Terengganu

12:00 PTG

Assalamualaikum

Kedai Emas Terbaik di Kuala Terengganu | Hebahan melalui media sosial dan internet merupakan satu cara dan kaedah untuk mengembangkan perniagaan. Lagilah zaman sekarang, kuasa viral sedikit sebanyak membantu dalam mengwar-warkan apa jua yang kita niagakan.
Tidak ketinggalan kedai-kedai emas juga mulai menjalankan perniagaan emas secara online atau dikenali kedai emas lelong maya.

Nak kongsikan ni, satu kedai emas murah di kuala terengganu. Katanya kedai emas murah sebab emas lelong.
Lelong ui lelong! Siapa tak mahu. Kedai emas lelong murah di Kuala Terengganu ni sudah pun menjadi kedai emas viral Facebook. 

Boleh percaya ke beli emas secara online? Eh..eh..dik non. Jangan risau ye semua. Ni nak bagitau berita gembira pada semua. Kedai emas online yang dah viral ni merupakan kedai emas online yang boleh dipercayai. Malahan emas lelong viral di Facebook!

Lihatlah betapa ramai orang yang datang ke kedai emas lelong MAYA ni. Mereka semua teruja untuk memilih barang kemas yang mereka hajati.


Berapa ramai pun pelanggan, in sha Allah staff kedai ini akan layan dengan baik. Viral mengatakan, servis pelanggan kedai ini sangat bagus.



❤❤❤
Emas merupakan logam berwarna kuning berkilauan yang perlu dilombong kerana ia tidak boleh dicipta. Warna emas adalah disebabkan oleh frekuensi plasmon emas yang terletak pada julat penglihatan, mengakibatkan warna merah dan kuning dipantulkan sementara warna biru diserap.

Tambahan lagi, emas juga merupakan pengalir elektrik yang baik. Sifat ini menjadikan emas muncul sebagai logam industri penting pada akhir abad ke 20.

Emas telah digunakan sejak daripada zaman dahulu, seawal zaman pra-sejarah lagi. Emas juga telah dilaporkan dalam beberapa dokumen-dokumen lama yang menyatakan emas digunakan sebagai barang hiasan.

Selain digunakan sebagai hiasan, emas telah lama dianggap sebagai logam yang paling berharga, dan nilainya telah digunakan sebagai piawai untuk banyak matawang dalam sejarah. Emas telah digunakan sebagai simbol ketulenan, nilai tinggi, kedaulatan, dan lebih-lebih lagi peranan yang mengaitkan sifat-sifat tersebut.
❤❤❤
Saya percaya rata-rata insan bergelar wanita di dunia ini menggemari emas. 

Makcik-makcik, puan, kakak, adik sila rapat-rapat.
Yang suami boleh belikan untuk isteri.
Yang emak boleh belikan untuk anak.
Yang anak boleh belikan untuk emak.
Yang nak kahwin tak lama lagi tu lagilah..tempat yang wajib korang kunjungi,,
Rugi tau tak beli emas murah di Kuala Terengganu ni.
Meh cuci mata dulu. Kita lihat antara koleksi yang ada. Ini antara design yang berjaya menawan hati saya. Banyak sangat design lain sampai tak tahu nak pilih mana.
Harga? In sha Allah, ada pilihan mengikut bajet korang.
Cantik sangat kan bentuk bunga-bungaan ni. Klasik sangat.

Ni kalau dapat pakai masa raya ni..terasa sayalah sorang ada gelang. Heheh..

Simple but sweet. I loike..

Antara pilihan untuk mereka yang sedang mencari cincin tanda.

Macam-macam saiz ada. Pilihan di tangan anda.


Antara design cincin yang saya suka. Bunga.


Bentuk hati.

Staff Kedai Emas Lelong MAYA. In sha Allah mereka akan berikan layanan dan servis yang terbaik dan tip top.


Dekat mana emas murah di Kuala Terengganu?
FB : Kedai Emas Lelong Maya
Alamat kedai emas lelong maya
No.105A, Jalan Hiliran, 
Chabang Tiga - LOKASI BERHADAPAN PEJABAT POS CHABANG TIGA
21000 Kuala Terengganu
Terengganu

Hotline 
012-910 9215

Website 

Waktu operasi kedai: 10pagi -6petang

Happy Mother's Day

Hadiahkan Mug Cantik Sempena Hari Ibu

2:00 PTG

Assalamualaikum

Hadiahkan Mug Cantik Sempena Hari Ibu | Masa kecil, mesti korang selalu nyanyi lagu ni kan?
Ibu, ibu, engkaulah ratu hatiku,
Bila ku berduka, engkau hiburkan selalu,
Ibu, ibu, engkaulah ratu hatiku..

Kasih ibu tiada penghujungnya. Jasa ibu tidak dapat dibayar dengan wang ringgit, tapi kita boleh gunakan wang ringgit untuk membahagiakan dia.

Hari ibu semakin hampir. Korang dah fikirkan hadiah apa nak bagi pada emak, ibu, mama, mommy, ummi korang?

Apa kata korang hadiahkan mug cantik ni. Mug with photo printing. Cantik sangat tau mug ni. 

I am a mom also. What a lovely mug. Really like it..

Your choose photo

Inside the mug


I ❤ mom

I believe in the concept of love at first site
because I Love You from the day first
I opened my eyes and I saw you.
Moms are always best but
you are the best mom in the world.
Happy Mother's Day

❤❤❤❤❤

Bagaimana mendapatkan mug yang cantik ini?
Pelbagai cara kita boleh lakukan untuk mengabadikan kenangan bersama insan tersayang. Emak, merupakan insan yang kita palinggg sayang. Bersempana hari ibu yang bakal tiba, korang boleh dapatkan mug berprinting yang cantik ini.

Creative Sublimation Motto Mugs from BestSub also have 3 type of design. You can create likes Happy Mother's Day, Happy Birthday and I Love You. This kind of Motto Mug only RM30 each mug with printing! What a lovely ideas, right? 

Herewith, the motto mug, ordered by customer. So many design that you can choose and of course you will satisfied.



 eg; I Love You design

 eg; Happy Mother's Day design

 eg; Happy Birthday design


So, apa tunggu lagi? Tempah sekarang, hadiahkan untuk ibu tersayang.

Untuk tempahan, korang boleh hubungi

Contact number:  019-9858151 (Ms. Elaine) or 019-3231515 (Mr. Steven)
Email: enquiry@libertyprinting.com.my
Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)


With Slogan Best Sublimation Expert



For business enquiries, contact:
BestSub Malaysia, Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T), 
Sublimation Blank Supplier:
Address: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang.
Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)



Review

Tony Moly x Pokemon Masks at 28Mall.com

5:00 PTG

Assalamualaikum
Tony Moly x Pokemon Masks at 28Mall.com | First time I heard about 28Mall.com. Here, I am sharing about Limited Edition of masks and makeup from Tony Moly x Pokemon Masks at 28Mall.com. How to get it? Ahhhaa!

❤❤❤
My wishlist, 

I am falling in love with this cuttie and adorable item,

Tony Moly x Pokemon - Pikachu Mini Cover Cushion #01

Soft sponge creamy cover mini cushion. UV Protection, create a flawless skin. Made in Korea. 
 [Click Link]
What is 28Mall.com?
28Mall.com is now in Seoul, Korea! For May 1 Labour Day, you can grab these adorable limited edition masks and makeup from Tony Moly x Pokemon collection at our eMall.

Shop latest by 1st May to enjoy the 20% + 10% HongBao (nearly 30% off) offer for these new items stated below. Shop above RM150, you will enjoy get FREE Shipping cashback points on your shipping fee into your 28Mall account. For orders above RM200, get a free mystery Tony Moly gift (limited units).
 

Tony Moly Pokemon Limited edition beauty and skincare items are on sale up to 25% Off and you can get up to 28% HB$ cashback rewards after you post a review with photos after your purchase.

What is HongBao? - Hongbao$ (HB$1 = US$1) is 28Mall.com points

View the products, each item has a $ and HB$ value, therefore at checkout, you can use HB$ to offset the item price. If you have HB$, you get extra VIP extra 5% discount.

a. Tony Moly x Pokemon - Pikachu Honey Mask Pack Moisturising x 10s

b. Tony Moly x Pokemon - Fairi Mask Pack Brightening x 10s 

c. Tony Moly POKEMON PIKACHU CUSHION BLUSHER #02 Rose Coral

d. Tony Moly Pokemon Pikachu Mini Cover Cushion SPF50+ PA+++ #01 Skin Beige

e. Tony Moly Pokemon Purin Mini Pact SPF42 PA++ Korea Makeup Foundation #01 Skin Beige 

f. For those who need antiaging (great for Mother’s Day Gift) choose the new Tony Moly Naturalth Goat Milk Placenta for anti-wrinkle, and anti-aging benefits at http://www.28mall.com/shop/p-104295-Tony_Moly_Naturalth_Goat_Milk_Placenta_Cream_50ml.html

Shop at 28Mall.com which guarantees the products are Genuine brand, Brand New, and Competitive Price with HB$ cashback rewards up to 28%.

Register as NEW member for FREE shopping HongBao (known as HB$) of up to US$28 in value when you register from the first time.


Grab your first HongBao at www.28Mall.com/s/P37 




Produk Kecantikan

Mylea Serum Anti Jeragat

8:00 PG

Assalamualaikum


Mylea Serum Anti Jeragat | Dalam meningkatnya usia, mulalah banyak perkara perlu dititikberatkan. Biasanya bagi wanita, penampilan diri dan kesihatan kulit. Salah satu yang wanita khuatiri adalah pertumbuhan jeragat di kulit wajah. Macamana jeragat boleh timbul? Mari kita baca sedikit info di sini.


Bagaimana jeragat boleh timbul?

Antara faktor yang menyebabkan jeragat adalah;

- Kesan sinar UV menyebabkan pigmentasi/ jeragat selain boleh membawa kepada masalah kanser kulit.
- Hormon wanita hamil yang tidak menentu. Sesetengah wanita, jeragat akan pudar dan hilang selepas bersalin, tetapi tak semua begitu.
- Pengambilan perancang kehamilan (pil) di mana mengandungi hormon estrogen dan atau progesteron.
- Pengambilan beberapa jenis ubat yang memberi kesan pada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan kulit baru.
- Pewangi, sabun wangi dan kosmetik yang menyebabkan tindak balas 'phototoxic'.
- Hypothyroidism, di mana paras hormon tiroid rendah.

❤❤❤❤❤

Kini sudah tidak perlu gusar dengan jeragat. Dengan adanya serum anti jeragat no. 1 ini, in sha Allah kulit wajah akan kembali berseri dan sihat.
 ❤ Mylea Freckles Serum ❤

Serum ini direka khas untuk masalah jeragat. Serum ini bersifat water based, bahan asas dari sumber mineral dan sangat kaya dengan ekstrak tumbuhan dan buahan. 


Kebaikan Serum Mylea

 Penawar nombor 1 masalah jeragat.
 Mencegah jeragat dari merebak dan menebal.
 Membantu menghilangkan bintik hital di wajah.
 Mencerahkan warna kulit.
 Membantu menghilangkan parut dan bekas jerawat.
 Membantu mendapatkan tona kulit yang sekata.
 Membantu mencerahkan kulit wajah.
 Merawat kulit kusam.
 Mengawal masalah kulit berminyak.
 Mengecilkan liang pori.
 Membantu mendapatkan kulit idaman dalam jangka masa yang cepat, berkesan dan tanpa kesan sampingan.



Cara Menggunakan Serum Mylea

 Picit sedikit serum ke tapak tangan dan sapu pada bahagian kulit wajah yang bermasalah.
 Disyorkan pakai pada waktu pagi (10 - 15 minit sebelum bermekap), dan waktu malam sebelum tidur (10 - 15 minit sebelum sapu krim malam)

Jangan risau, serum Mylea boleh dipakai dengan produk-produk lain (krim malam / siang apa pun jenama). Hanya perlu jarakkan masa sekurang-kurang 15 minit bagi memastikan serum Mylea telah menyerap sepenuhnya ke dalam kulit. Elakkan menggunakan produk yang mengandungi bahan kimia yang tinggi kerana ia merosakkan tisu kulit.


Bahan-bahan yang terkandung dalam Serum Mylea

Aqua, Propylene Glycol, Unsaponifiable Olive Oil, Cetyl, Ceg Beeswax, Dimethicone, Cucumis Sativus Ekstrak, Citrus Medica Limonium Peel Extract, Symphytum Root Cell Extract ( phyto-celltec ), Sodium Cocoamphoacetate, L-Gluthathione, Ascorbyl tetraisopalmitate P, Polyacrylamide And C13-14, Tocopherol Acetate, Arbutin, Isoparaffin And Laureth-7, Phenoxyethanol (and), Ethyloxyglycerin, Caprylyl Glycol And Ethyloxyglycerin,

HARGA RM90


Untuk maklumat lanjut dan tempahan, boleh layari
Intagram : @mylea.official