Pengalamanku

Terminate U Mobile

8:30 PG

Assalamualaikum

Terminate U Mobile | Masa tarik pelanggan, bukan main kebabom dia terangkan sampai saya boleh terpengaruh. 10G katanya. Check kawasan liputan, budak u mobile tu cakap, line ok tu. Pendaftaran sebanyak RM150 saya pejam mata je bayar. Tapi, selepas selesai pendaftaran, barulah tahu 5G untuk waktu siang, sementara baki 5G lagi sebelah malam pula. Ada pula kami beronline jam 2, 3 pagi. Ciss..

10 bulan pertama, hanya perlu bayar RM58. Selepas 10 bulan, barulah bayar RM68. Tiada kontrak dan boleh terminate bila-bila masa sahaja.

Bulan pertama dan ke dua laju uii... Masuk bulan ke 3 dah lemau. Makin lemau dan lemau. Lama juga guan sebelum nekad nak terminate. Line macam siput. Menyampah nak guna. Sampai saya tak berapa guna pun line internet ni. Memang tak berbaloi rasanya bayar RM58 sebulan untuk 5G yang tak berapa guna. Mana tidaknya saya guna line Celcom di tab, RM38 sebulan sebanyak 2G ok je. Memang geram habis.

Lagi best, bila GST dilancarkan, bil sudah menjadi RM61.48. Cas GST sebanyak RM3.48~ RM3.50 telah dikenakan. Ermmm...

Bil selepas GST


Setelah berbincang dengan en.suami, keputusan telah dibuat. Terminate! Terus ke centre U Mobile di taman molek. Terus juga bayar bil yang tertunggak.

Bil yang perlu dijelaskan untuk potong line internet sendu tu.


Garu kepala jugalah bila jumlah yang perlu dibayar sebanyak RM129.32. Aik? Takkan lebih 2 bulan tak bayar? Tiap-tiap bulan kami bayar. Itu harga setelah dicampur GST tau. Sekali lagi pejam mata keluarkan duit tapi bukan duit saya. Hehehe..

Dan sekarang kami beralih ke line internet lain pula. Berbalik kepada asal. Apa dia? Nanti saya kongsikan.



Amaran : Ini adalah pengalaman benar saya. Tiada niat untuk menjatuhkan mana-mana pihak. Sebagai pengguna, saya berhak untuk memilih dan komplen apa jua perkhidmatan yang saya rasa tidak adil, tamak dan tidak berbaloi. Hak pengguna. Mereka yang berkaitan U Mobile tidak berhak untuk marah dengan entri saya ini. Sekian, terima kasih daun keladi.


Nota Kaki : Makin menyampah dengan GST.. >___<





umobile

Rajin Sangat Call

10:01 PG


Caller Umobile : Puan, saya nak tanya bil umobile dah bayar?

Saya : Ohhh..saya malas lah nak bayar. Coverage dah la tak cantik.

Caller Umobile : Ha, apa puan??

Saya : Kalau saya rasa nak bayar nanti saya bayar. Tak payah la susah-susah telefon. Kacau orang kerja je.



Lantak la siapa yang malang sangat call saya arini untuk ingatkan saya tentang payment. Coverage memang sendu. Menyampah nak guna. paling-paling kuat pun suami saya guna nak tengok Naruto Shippuden.

Kalau line berdezup, laju, best memang saya bayar on time. Tak perlu susah-susah untuk ingatkan.

Tapi oleh kerana hampeh je, memang malas rasa nak bayar.




Nota Kaki : Samalah dengan Astrokk.. surat bil tu pun nak cas RM5.