Super honor Day Dilancarkan Secara Eksklusif di Shopee Malaysia

By Mar Mansor - 9:00 PG

Assalamualaikum
Super honor Day Dilancarkan Secara Eksklusif di Shopee MalaysiaSuper honor Day Menampilkan honor 7A dan honor 10 Edisi Phantom Green – Dilancarkan Secara Eksklusif di Shopee Malaysia

Potongan harga sehingga 30% bagi semua produk honor

KUALA LUMPUR, 5 Jun 2018 – Shopee, platform e-dagang terkemuka di Asia Tenggara dan
Taiwan berbesar hati mengumumkan usahasamanya dengan honor Malaysia untuk
melancarkan honor 7A dan honor 10 edisi Phantom Green secara eksklusif pada jualan
murah Super honor Day di Malaysia pada 8 Jun 2018. Sepanjang jualan murah tersebut,
peminat produk berasaskan teknologi boleh menikmati jualan kilat ke atas dua model telefon ini dan potongan harga sehingga 30% bagi semua produk honor.


“Shopee berbangga dapat meneruskan usahasama dengan honor Malaysia selepas kejayaan pelancaran honor 9 Lite dan honor 10. Kedua-kedua jenama ini berkongsi visi yang sama dalam menerokai potensi penuh industry e-dagang Malaysia dan memberikan pengalaman pelanggan yang terbaik kepada pelanggan kami,” kata Ian Ho, Pengarah Urusan Serantau Shopee.


“Dalam masa yang sama, Shopee juga komited untuk menawarkan insentif yang hebat;
Penghantaran Percuma ke seluruh Malaysia, Komisyen Sifar (0), Jaminan Produk Tulen 100%
dan Penghantaran Semula Percuma dalam tempoh 15-hari”.

“Sebagai e-jenama telefon bimbit terkemuka di dunia bagi penggemar digital, usahasama kami
dengan Shopee, sejajar dengan rekod cemerlang mereka dalam menawarkan pengalaman
membeli-belah secara dalam talian yang mudah untuk semua pengguna di Malaysia,
merupakan suatu langkah yang pintar untuk kedua-dua pihak. Kami bekerja keras untuk
memastikan produk kami berkualiti, mengikut aliran semasa, moden serta boleh didapati
dengan mudah. Kerjasama kami dengan Shopee membolehkan peminat honor berpeluang
untuk balik kampung dengan telefon bimbit berprestasi tinggi pada harga yang berpatutan,” kata Zhao Zhiwei, Ketua honor Malaysia.

honor 7A yang baharu dijangka menjadi telefon pintar bajet yang terbaik dengan paparan
FullView 5.7 inci yang selesa dipegang. Untuk memberi pengguna swafoto yang berkualiti untuk diabadikan dan dikongsi bersama insan tersayang, honor 7A turut dilengkapi dengan
dwikamera yang merangkumi kamera hadapan 8MP.


Ia juga dilengkapi dengan bateri 3000mAh yang mampu bertahan sepanjang hari walaupun
digunakan secara berterusan. Telefon pintar ini juga lebih berkuasa dengan EMUI 8.0 yang
mampu menyokong pelbagai fungsi. honor 7A juga menampilkan dua SIM dan slot kad SD
untuk kemudahan pengguna. Pengguna boleh mendapatkan honor 7A menerusi hihonor dan
Kedai Rasmi honor di Shopee pada harga istimewa RM429 (RRP: RM479) sepanjang Super
honor Day.


Sedikit penerangan mengenai honor 7A yang pasti membuatkan ramai terpikat.

Display
- 5.7 inch 1440p x 720p + display with 16,700,000 colors, 283 PPI
- 18:9 wide screen
- Multiple-point touch-sensitive screen

Size and Weight
AUM-L29A:
- 152.4 mm (L) x73 mm (W) x 7.8 mm (T)
- Approximately 150g (including the battery)
AUM-L29B:
- 152.4 mm (L) x73 mm (W) x 8.05 mm (T)
- Approximately 150g (including the battery)

Operating System
- Huawei EMUI 8.0

Processor
- Qualcomm MSM8937, Octa-Core (4 x 1.4 GHz+4 x 1.1 GHz)

Battery
- Typical value: 3000 mAh battery
- Charging duration: approximately 180 minutes from supplied charger 1
- Airtime: GSM: 31 hours, WCDMA: 18 hours. 2
- Standby time: GSM: 898 hours, WCDMA: 921 hours, LTE TDD: 811 hours, LTE
FDD: 826 hours, Dual-card: 349 hours. 3

Memory
AUM-L29A
o ROM: 16 GB
o RAM: 2 GB
o Expandable storage: microSD card (up to 256 GB) 4

AUM-L29B
o ROM: 32 GB
o RAM: 3 GB
o Expandable storage: microSD card (up to 256 GB) 5

Camera
AUM-L29A
- 13-megapixel rear-facing camera with auto focus
o Photo resolution: up to 4160 x 3120
o Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
- 8-megapixel front-facing camera
o Photo resolution: up to 3264 x 2448
o Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)
- Mode: Panorama, HDR, watermark, timer function, and time-lapse mode
AUM-L29B
- 13-megapixel rear-facing camera with auto focus
o Photo resolution: up to 4160 x 3120
o Video resolution: up to 1920 x 1080 (1080P)

SIM card
- Dual nano-SIM cards
Bagi mereka yang terlepas tawaran istimewa honor 10 yang lalu pasti akan teruja dengan
pengenalan honor 10 dalam edisi Phantom Green yang didatangkan khas di Shopee pada
jualan Super honor Day. Pada 8 Jun 2018, peminat honor bukan sahaja boleh mendapatkan variasi Phantom Green ini pada harga RM1,599, malahan dengan setiap pembelian, pembeli akan diberi hadiah percuma bernilai RM298, selagi stok masih ada.

Untuk menikmati keistimewaan pada Super honor Day, layari: https://www.hihonor.com.my atau
https://shopee.com.my/honormy.officialstore

Untuk maklumat lanjut, layari: www.hihonor.com.my or https://shopee.com.my/

Muat turun aplikasi Shopee secara PERCUMA menerusi App Store atau Google Play.


  • Share:

You Might Also Like

12 comments

  1. assalamualaikum mar...bestnya hp baru...

    BalasPadam
  2. Macam nak rembat tapi...heheheh lepas raya laaa hahaha

    BalasPadam
  3. best nye hp baru.. harga pun masih mampu milik tu mar..hehe

    BalasPadam
  4. Salam ramadhan dari Ibu, singgah blog walking blog sis. Ada hari untuk handphone pulak ya

    BalasPadam
  5. bestlah hp baru ne. kebetulan MB pun tengah cari hp baru :) boleh dipertimbangkan hp ne. hehehee

    jemput datang ke blog MB https://missbaybeeboo.blogspot.com/ dan join giveaway. TQ^^

    BalasPadam
  6. Mesti masing-masing tak sabar nak bergaya dengan hp baru raya ni nanti

    BalasPadam
  7. Assalamualaikum & selamat pagi jumaat Mama ucapkan kepada sis mar. Mama belum ada plan nak tukar hp lagi setakat ni

    BalasPadam
  8. Selamat pagi. Ibu singgah blog walking.

    BalasPadam
  9. singgah blogwalking Kejap.

    BalasPadam
  10. Smartphone brand huawei honor ni cukup terkenal. Ramai jugak yang mencari fon jenama ni.

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.