Belajar Sambil Bermain Dengan My First Book Mommy Hana

By Mar Mansor - 8:00 PG

Assalamualaikum

Belajar Sambil Bermain Dengan My First Book Mommy Hana | Bersesuaian dengan tajuk, 'my first book' iaitu 'buku pertamaku', ianya amat sesuai untuk anak kecil yang baru mengenal bahan bacaan. Ini secara tidak langsung membantu ibu bapa dalam mengajar anak-anak. Malah ia amat menghiburkan anak-anak agar mereka tidak cepat bosan.


Buku ini saya beli bila kawan saya kata ada promo kita jaga anak kita tempoh hari. Harga ketika promo tu RM69 sahaja dan terus saya grab sebab ianya amat menarik dan berbaloi bagi saya.
 


Apa yang menarik buku ni?

๐Ÿ“– Mempunyai 20 mukasurat penuh warna- warni. 10 Berbunyi dan 10 untuk kemahiran menulis dan membaca.

๐Ÿ”ŠAda muzik dan bunyi.

๐Ÿ”–warranty 30hari - Boleh scan barcode di belakang kotak.


๐Ÿ‘ฉ‍๐ŸŽ“๐Ÿ‘จ‍๐ŸŽ“Anak-anak akan belajar:- 

✔Belajar huruf ABC
✔Belajar menulis
✔Mengenal kenderaan dan bunyi
✔Belajar menulis jawi
✔Mengenal Huruf HIJAIYAH
✔Belajar mengira
✔Mengenal buah-buahan,
✔Belajar Mengira
✔Mengenal nama haiwan dan bunyi
✔Kenali nama Anggota Badan
✔Belajar nombor, 
✔Belajar meniru bentuk
✔Mengenal warna dan bentuk
✔Rukun Islam dan Rukun Iman
✔Belajar wudhu' dan pergerakan solat
✔Belajar niat solat 5 waktu
✔Belajar Bersolat
✔25 nama rasul
✔Mengenal doa-doa harian
✔Mengandungi surah lazim dan ayat kursi

๐ŸŽถLagu dari Mommyhana dan lagu kanak-kanak. 


Tengoklah dua beradik ni seronok mengadap buku Mommy Hana. Buku ni saya beli masa PKP 2.0. Faham-faham sahajalah situasi ketika itu. Dengan saya WFH secara bergilir dan anak-anak pula PDPR, kadang tak menang tangan melayan pertanyaan mereka.

Dengan buku ni, mereka boleh tekan dan dengar sendiri apa yang mereka mahu tahu. Tak perlu ibubapa terpaksa ulang berpuluh kali. 


Anak yang bersekolah tadika pun sesuai belajar dengan buku ni tau. Sebab buku ni untuk belajar asas-asas pembelajaran. Tengoklah tu kusyuk dia bermain teka-teki. 

Banyak sangat benda menarik dalam satu buku ni. Parents yang ada anak 7 tahun ke bawah sudah ramai grab!




  • Share:

You Might Also Like

4 comments

  1. akak ada juga dulu beli buku ni,best sebab anak-anak boleh ikut apa yang di ajar .Tekan je dia berbunyi kan..Memang berblaoi mar beli..Nak beli yang audio dia tu..

    BalasPadam
  2. Eh, ehhh. bagusnyaaa... Nice!!! Berguna sungguh niii.. berapa ringgit

    BalasPadam
  3. memang sesuai kpd anak2 pra sekolah. anak sy umo 6 thn belajar di PASTI. nanti nak beli la satu.

    BalasPadam
  4. memang bagus buku ni tahan lasak even si kecik dah baling berpuluh kali sebab bateri auto off

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.