Kenangan 1 Syawal 1439H

By Mar Mansor - 9:00 PG

Assalamualaikum

Kenangan 1 Syawal 1439H | Syawal kali ini tema warna maroon. Itu pun sebab recycle baju en.suami. Baju saya pula memang baju baru. Ngeh..ngeh.. So, raya kali ini cuma perlu cari baju melayu Alif dan baju raya Aisyah sahaja lah. Baju Alif beli di bazar Smart Pandan. Baju Cik Aisyah pula nenek dia yang belikan. Suka betul dia dengan baju tu sampai baju yang saya belikan dia buat tak endah je.


Tudung pula saya beli online dengan Shashalista. Best tudung bawal magic ni sebab senang bentuk. Warna pun main bantai je sebab saya expect warna yang saya order ni ala-ala krim dek pencahayaan gambar. Bila dapat, golap sikit warnya. Alahaiiii.. Kalau nak tahu, saya expect warna macam tudung Cik Aisyah tu.


Sesi bergambar bersama ahli keluarga yang ada. Masa ni Alif dah ralit dengan enpon. Bila silap sikit je dia ngamuk. Geram sungguh dengan perangai dia ni.

Mak & abah.

Kami ke Felda Redong dalam jam 11 pagi. Rumah kakak sulung abah saya. Kemudian, yang lelaki solat Jumaat di sana. Takde gambar sebab tak ingat nak bergambar. Huhu.. Enpon pulak asyik la si Alif pegang. Haihh..

Kemudian, kami balik semula ke Maokil kejap. Dalam jam 4 petang, kami gerak ke Rengit pula.

Ralit tengok dua pupu diorang main mercun.

Jenguk-jenguk sana sini

Kami beransur agak lewat. Sampai rumah sudah jam 9 malam. Letih juga walaupun duduk je dalan kereta. Mana tak nya, budak Alif bukannya reti duduk diam.

Dikesempatan ini, masih belum terlambat kan untuk saya ucapkan;

Selamat Hari Raya
Maaf Zahir & Batin


  • Share:

You Might Also Like

21 comments

  1. Salam lebaran
    Maaf zahir batin.

    BalasPadam
  2. Selamat Hari Raya (^_^)

    BalasPadam
  3. Selamat Hari Raya Mar... =)

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum, Selamat hari raya aidil fitri. Ibu mohon maaf atas salah dan silap yang semestinya ada. Kerana kita manusia.

    Kejap je dah 5 syawal hari ini

    BalasPadam
  5. Selamat hari raya aidil fitri maaf atas salah silap yang saya lakukan secara sedar atau pun tidak.

    Kenangan indah kekal abadi dan di bawa hingga mati.

    BalasPadam
  6. meriah sungguhhhh beraya..selamat hari raya kak!

    BalasPadam
  7. Salam Aidilfitri. Masih dalam mood raya

    BalasPadam
  8. Selamat petang Mama ucapkan. Selamat hari raya sis. Banyak kenangan tahun ni kan.

    BalasPadam
  9. Ibu singgah bertamu di petang hari. Banyak kenangan manis syawal ini kan

    BalasPadam
  10. assalamualaikum mar...selamat hari raya mohon maaf jika ada salah silap mama yer...

    BalasPadam
  11. Selamat malam Ibu ucapkan, singgah blog walking blog sis mar. Maaf zahir batin

    BalasPadam
  12. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum dan selamat pagi sabtu ibu ucapkan. Sambung raya hari cuti ni. Walaupun dah masuk 9 syawal tapi masih meriah

    BalasPadam
  14. Salam Aidilfitri buat Mar sekeluarga. Maaf zahir dan batin :)

    BalasPadam
  15. Mama singgah raya petang ahad ni. Semoga sis dan keluarga berjaya menghayati erti syawal dan ramdhan yang baru berlalu

    BalasPadam
  16. Anak kita pun kalau bagi gadget dia suka mengamuk afterward. Jadi kita malas dah nak bagi. Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin dari Mak Lin sekeluarga - www.ceritamak.com

    BalasPadam
  17. selamat hari raya.. wah nampak meriah tu

    BalasPadam
  18. Selamat hari raya Mar..
    Maaf zahir batin ..

    BalasPadam
  19. cute nya bergambar dekat buaian tu.hehhee...

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.