JDT Blogger

Bersama JDT Blogger di Swiss Inn Hotel

8:00 PG

Assalamualaikum

Bersama JDT Blogger di Swiss Inn Hotel | Bukan selalu dapat bertentang mata meskipun hari-hari berbual di group whataps.

Sejak wujudnya Komuniti JDT Blogger, terasa keseronokannya dan semangat berblog berganda-ganda sebab kami berkongsi minat yang sama.

Jemputan pun semakin kelihatan buat blogger di Johor. Bila diberi kesempatan untuk join event, memang sebolehnya taknak lepaskan peluang. Sebolehnya cuba hadirkan diri sebab rasa rugi kalau tak join.

Saja saya kongsikan gambar sekitar food review minggu lalu. Entri di SINI. Ini sesi mak jemah bergambar, jemput ke blog mereka ye. Orang kata, tak kenal maka tak cinta. Makanya, berkenal-kenalan lah kita!

Ini hanya beberapa blogger dari komuniti JDT Blogger. Moga ramai lagi blogger Johor akan turut serta komuniti kami.
Blogger Hernee Nazir

Blogger Mak Suzlin

Blogger Mama Maszull


Blogger Mialiana

Masing-masing ralit dengan handphone kan.

Kenangan bersama

Goodies bag dari Swiss Inn Hotel


Gift

Potluck JDT Blogger - Sesi Tukar Hadiah

8:00 PG

Assalamualaikum

Potluck JDT Blogger - Sesi Tukar Hadiah | 20.05.17 - Acara yang dinanti-nanti setelah dirancang sekian lama. Pertemuan sekali lagi ahli komuniti JDT Blogger. Meskipun ramai tak dapat hadir, majlis tetap berjalan dengan lancar dan meriah.

❤❤❤
Tarikh : 20.05.2017
Tempat : Tasik Bukit Layang-layang, Pasir Gudang
Waktu : 11.00 pagi
❤❤❤

Blogger yang terlibat;
Kak Mia - Mialiana
Kak Eda - Kisah Si Diary
Kak Hernee - Hernee Nazir
Mama Maszull - Cerita Dari Hati Mama
Saya - Janji Kita
Uyul - Uyul Rosli
Juju - Kasih Juju
Nona Sani - Life With Love
Suzlin - The Real Blogger Mak

Meh le skodeng blog mereka.

Di sinilah lokasi kami berkumpul

Belon dari Nona

Acara dimulakan dengan sesi tukar-tukar hadiah. Seorang ahli bawa 1 hadiah dalam lingkungan RM30.

Hadiah yang dibawa.


Nona bertindak sebagai pengacara majlis pada hari itu. Bidan terjun. Janji majlis berjalan dan kegembiraan sesama kita lebih penting.

Cara cabutan hadiah mudah sahaja. Kak Hernee tulis nama blogger yang hadir. Kemudian, kertas digulung dan diletakkan ke dalam mangkuk. Kemudian, cabutlah undi. Nama yang dicabut akan menerima hadiah dari pencabut undi. Simple je kan.

Kak Mia dapat hadiah dari Nona

Kak Hernee dapat hadiah dari Kak Mia

Juju dapat hadiah dari Kak Hernee.

Mama dapat hadiah dari Juju.

Saya dapat hadiah dari Mama

Uyul dapat hadiah dari saya.

Suzlin dapat hadiah dari Uyul.

Part terakhir, Kak Eda dapat hadiah dari Suzlin manakala Nona dapat hadiah dari Kak Eda.

Maka, selesailah sesi tukar-tukar hadiah.




JDT Blogger

L.O.V.E Tanda Penghargaan

8:00 PG

Assalamualaikum

L.O.V.E Tanda Penghargaan | Tidak menyangka langsung akan dapat surprise gift ni. Hadiah ni sempena top komentator di blog kak Hernee Nazir. Ni lagi lah tak kusangka.


Kak Hernee merupakan seorang part-time blogger yang sangat aktif menulis blog. Idea dia sentiasa mencurah-curah. Rajin juga join event di Johor. Beliau adalah salah seorang komuniti JDT Blogger.

Beliau merupakan ibu kepada 3 anak. Banyak betul info tempat makan dalam blog dia. Selain tu, tentang breastfeeding. 

Terima kasih banyak-banyak Kak Hernee atas kiriman hadiah ni.

Nak kenal lebih rapat dengan beliau?  Meh singgah blog Hernee Nazir .



Event

Flag-Off the Elusive Muscle Car As It Embarks On the Nationwide Carlist.my "Grand Prix Challenge" Roadshow

8:00 PG

Assalamualaikum


.: Nota : Entri kali ini lebih kepada gambar ye.

Flag-Off the Elusive Muscle Car As It Embarks On the Nationwide Carlist.my "Grand Prix Challenge" Roadshow | Seronok rasanya bila dapat berjumpa rakan bloggers lain. Saya, satu kereta dengan #theRealBloggerMak dan Kisah Si Diary


Sementara menanti yang lain tiba, kita berwelfie ye.

Bersama Blogger herneenazir.com & Kisah Si Diary

Bila korum dah cukup, kami ke meja pendaftaran. Dapat la paper beg satu sorang.


Bersama Blogger Kisah Si Diary, Herneenazir.com, saya, #therealbloggermak & Mialiana (ada yang tak kenal ke blogger otai ni).


We are here!



Sebelum launching, ambil gambar dengan kereta Mustang Pink ni puas-puas. Kejap lagi ditutup, tak dapat la nak belek.



Barisan kereta mewah di show room. Berkilat boleh buat cermin, takut je kalau tercalar.


Tak lupa bergambar dengan Bumble Bee, dah aim dari mula melangkah masuk sini.


Bersama Blogger Mama Maszul.


Orang sebelah tu dok ralit mengupdate.


Ford Mustang Merah. Bergambar je mampu, harga RM400-500K uiii..



Hummer limousine, yang super class! Baru tengok luaran, sudah nampak kemantapan dia kan? Dalama? Jangan terkejut tau!


Keadaan dalam limousine Hummer. Gempak giler weh! 

❤❤❤❤❤

Ketibaan para VIP. Kereta ford mustang warna seakan gangsa ini milik pemain bola sepak JDT iaitu Shafiq Rahim.


Kemudian, sidang media berlangsung dengan ucapan dari wakil 23 Motors Sdn Bhd dan Carlist.my


Setelah itu, sesi bergambar para VIP bersama Ford Mustang merah jambu pula. Unik tak unik. Dan maka dengan itu rasmilah!



Bersedia untuk kibaran bendera tanda pelepasan dan bermulanya sesi penjelajahan kereta pink tersebut ke 52 lokasi.


Pin..pin.. lori nak lalu.. beri laluan..beri laluan..


Beberapa buah kereta mewah lain turut mengiringi kereta pink tersebut. Lokasi pertama adalah di Pasar Borong Pandan, JB.


Dah penat berlari sana sini snap gambar. Kita isi perut pula. Kami disaji ala buffet, menu nasi beriyani. Lauk pauk yang lain seperti biasa, ayam masak merah, daging kambing, acar, dalca dan air.

Bismillahirrahmanirrahim, ..doa makan..


Aumm.. auucak.. ngap..


Welfie curi bersama artis rapper terkenal iaitu Caprice. Beliau juga merupakan founder of Jihad in Education/ Mengaji.com/ Classruum.com. Cara cakap dia agak sopan dan lembut je intonasi nya.


Sebahagian geng JDT Blogger yang hadir

Gambar kenangan bersama Caprice

Gambar kenangan bersama John

Gambar bersama pemilik 23 Motors Sdn Bhd

Bersama staff 23 motors sdn bhd

Isi dalam paper beg.