Selepas 9 Tahun

By Mar Mansor - 4:00 PG

Assalamualaikum

Selepas 9 Tahun | 2019 ni masuk tahun ke-10 saya berkhidmat di sini. Selama ini juga makin bertambah-tambah pengalaman saya di sini lebih-lebih lagi bila sales department di negara jiran silih berganti orangnya.

Saya sudah meletakkan surat perletakan jawatan di awal tahun sebab dah rasa letih sangat. Kerja menimbun tak habis-habis. Tak larat lah nak buat overtime je hari-hari. Saya pun ada anak yang perlu diberi perhatian. Anak yang sudah mula bersekolah.

Kerja pula makin banyak. Kalau ikut management, kerap lah mereka berkata, buat masa ni banyak, akan datang tak tahu lagi. Ah..peduli apa kan.


Sebelum gaji bulan Januari, saya sudah sign surat promotion ni. Rupanya increament tahun ni bermula dari Januari dah berbanding tahun-tahun sebelum ni bulan Mac baru dapat surat.

Alhamdulillah, setelah masuk tahun ke 10 dan sudah jadi senior yang dipijak kepala. Tapi terkilan juga sebab management tak approved gaji dan position yang HOD proposed. Apa pun, saya masih mampu bertahan di sini meskipun sakit hati ni ibarat kaca yang dihempas ke lantai.

Syukur alhamdulillah dengan apa yang berlaku. Ini ujian dan bahagian saya..


  • Share:

You Might Also Like

8 comments

  1. Company SA kerja skrg dah mula offer MSS pada staff...risau SA..cukup bulan april nanti SA kerja 10 tahun dah

    BalasPadam
  2. Mungkin ada hikmah di sebaliknyaa semuanya...bertabahlah Mar ..

    BalasPadam
  3. In sha Allah ada baiknya yang DIA rahsiakan.

    BalasPadam
  4. Be strong..Rezeki baby ke-3 tu... =)

    BalasPadam
  5. kipidap n dongibab kak!! semoga allah terus melimpahkan rezekiNya 💖💖💖

    BalasPadam
  6. alhamdulillah...ada hikmah di sebalik segala yang berlaku..be strong kak mar!

    BalasPadam
  7. ada ganjaran manis menanti insyallah. sabar ya..

    BalasPadam
  8. bertabahlah sis. mungkin ada hikmah disebaliknya

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.