Perkhidmatan Pemasangan Penghawa Dingin Sekitar Pasir Gudang

By Mar Mansor - 9:00 PG

Assalamualaikum

Perkhidmatan Pemasangan Penghawa Dingin Sekitar Pasir Gudang | Masa en.suami plan untuk beli air-cond, cuaca agak panas dan bahang. Bila di dalam rumah, terasa bahang dan angin dari putaran kipas seolah tak terasa. Tapi, bila dah pasang air-cond, hujan pula saban hari. Cuaca pun sejuk aja. Haha..

Berbalik kisah pemasangan air-cond di rumah kami, air-cond kami beli berasingan memandangkan en.suami mencari model Mitsubishi Inverter dan tidak banyak tempat yang ada air-cond jenis ini.

Setelah membuat perbandingan harga, dapatlah satu tempat di Adda Height, JB. Maka, kami pun ke kedai tersebut untuk bertanyakan harga. Bila dah tanya, berbincang, dan kebetulan pula en.suami seorang chargeman dan maintenance, makanya dia memang tahu mengenai electrical, piping dan air-cond. Kami pun beli air-cond idaman en.suami ni di sini. Layanan di kedai ini memang tip top tau. Boleh terjah FB Wong Electric. Mereka juga turut menyediakan perkhidmatan pemasangan dan servis air-cond tau.


Kami bawa balik air-cond dan outdoor unit ni dengan kereta viva je. Alhamdulillah, muat aje.


Untuk pemasangan air-cond, wiring segala, en.suami upah syarikat bumiputera di Pasir Gudang. En.suami sebenarnya boleh buat sendiri tapi sebab nak pasang cepat dan dia pun tak nak penat, so upah sajalah jalan yang terbaik.

 Kami menggunakan perkhidmatan Adisha.Aircondition. Minta pasang hari sabtu pada asalnya tetapi job mereka penuh pada hari sabtu, so mereka membuat pemasangan pada hari ahad.

Lokasi air-cond.

Wiring.

2 core cable.
Akhirnya ia terpasang dan berjaya membuat bilik tidur kami sejuk. 

Outdoor unit.

Saya ingatkan proses pemasangan sekejap je, tapi makan masa agak lama juga rupanya. Kerja-kerja pemasangan bermula dari jam 2.30 pm, kemudian mereka berhenti solat Asar sekejap di surau berdekatan, kemudian sambung siapkan kerja semula. Lebih kurang jam 5.30pm selesai semua termasuk pembersihan.

Panjang hos paip bergantung pada jarak lokasi air-cond. Begitu juga dengan kabel.

Harga Penghawa Dingin - RM1299
Upah pemasangan termasuk barang - RM550

Jumlah hangus??
RM1849 • Share:

You Might Also Like

8 comments

 1. bestnya dah pasang aircond tapi sekarang hujan je sejuk pulak.nanti panas semula airah pun sama mula la terfikir2 aircond haha

  BalasPadam
 2. nanti boleh la contact diorang ni...

  BalasPadam
 3. Cuaca sekarang sesuailah pasang ekon..
  Ekon pun ada pilihan kan, nak hos besar atau kecik..

  BalasPadam

 4. Saya telah berpikir bahwa semua perusahaan pinjaman online curang sampai saya bertemu dengan perusahaan pinjaman Suzan yang meminjamkan uang tanpa membayar lebih dulu.

  Nama saya Amisha, saya ingin menggunakan media ini untuk memperingatkan orang-orang yang mencari pinjaman internet di Asia dan di seluruh dunia untuk berhati-hati, karena mereka menipu dan meminjamkan pinjaman palsu di internet.

  Saya ingin membagikan kesaksian saya tentang bagaimana seorang teman membawa saya ke pemberi pinjaman asli, setelah itu saya scammed oleh beberapa kreditor di internet. Saya hampir kehilangan harapan sampai saya bertemu kreditur terpercaya ini bernama perusahaan Suzan investment. Perusahaan suzan meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar 600 juta rupiah (Rp600.000.000) dalam waktu kurang dari 48 jam tanpa tekanan.

  Saya sangat terkejut dan senang menerima pinjaman saya. Saya berjanji bahwa saya akan berbagi kabar baik sehingga orang bisa mendapatkan pinjaman mudah tanpa stres. Jadi jika Anda memerlukan pinjaman, hubungi mereka melalui email: (Suzaninvestment@gmail.com) Anda tidak akan kecewa mendapatkan pinjaman jika memenuhi persyaratan.

  Anda juga bisa menghubungi saya: (Ammisha1213@gmail.com) jika Anda memerlukan bantuan atau informasi lebih lanjut

  BalasPadam
 5. alah membeli, menang memakai kan kak..untuk keselesaan seisi keluarga..

  BalasPadam
 6. Alhamdulillah..Murni pon duk kumpul duit nak boh aircond dlm bilik anak2 pulak

  BalasPadam
 7. Time panas mmg layan kalo pasang air-cond.. =)

  BalasPadam
 8. BERITA BAIK!!! BERITA BAIK!!! BERITA BAIK!!!

  Nama saya fatma Saya ingin menggunakan medium ini untuk memberi tahu semua pencari pinjaman supaya berhati-hati, kerana terdapat penipuan di mana-mana, mereka akan menghantar dokumen perjanjian palsu untuk anda dan mereka akan mengatakan tidak ada bayaran pendahuluan, tetapi mereka adalah orang yang suka bermain, kerana mereka kemudian akan meminta bayaran yuran lesen atau yuran jaminan yuran dan yuran pemindahan, jadi berhati-hati dengan syarikat pinjaman mereka yang curang.

  Beberapa bulan yang lalu saya tegang dari segi kewangan dan terdesak, saya telah tertipu oleh beberapa peminjam dalam talian. Saya hampir kehilangan harapan sehinggalah Tuhan menggunakan kawan saya yang merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat boleh dipercayai yang dipanggil ibu Theresa, yang memberi pinjaman tanpa jaminan dari USD100,000 dalam masa kurang dari 24 jam tanpa tekanan atau tekanan dan kadar faedah hanya 2%

  Saya sangat terkejut apabila saya menyemak baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah yang saya memohon, dihantar terus ke akaun bank saya tanpa sebarang kelewatan.

  Kerana saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik, supaya orang dapat mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan pinjaman apa-apa, sila hubungi beliau melalui e-mel sebenar: theresaloancompany@gmail.com dan oleh rahmat Tuhan dia tidak akan pernah mengecewakan anda dalam mendapatkan pinjaman jika anda taat.

  Anda juga boleh menghubungi saya di e-mel saya: feyzilfatma@gmail.com dan Sety diperkenalkan dan berbincang mengenai Puan theresa, dia juga mendapat pinjaman baru dari Puan theresa, anda juga boleh menghubunginya melalui e-melnya: martinimarais1986@gmail.com Sekarang, semua yang saya akan lakukan adalah cuba untuk memenuhi pembayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun mereka setiap bulan.

  Satu perkataan cukup untuk orang bijak

  BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.