Blog Janji Kita

Wajah Baru Janji Kita

8:00 PG

Assalamualaikum

Wajah Baru Janji Kita | Jutaan terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi berkunjung ke rumah saya. Syukur ke hadrat Illahi masih dipanjangkan usia untuk terus berblogging dan memanjangkan ukhwah sesama kita.

Pasti korang dah perasan akan perubahan rumah saya kan? Bertukar wajah sama sekali. Dahulu lebih kepada warna pastel dan semestinya warna merah jambu.

Wajah lama blog Janji Kita

Kali ini, saya tampil dengan kelainan, lari dari warna merah jambu. Bukan kerana sudah membenci warna itu, tapi lebih kepada pembaharuan. Refreshment. Apa yang saya mahu, saya tak mahu ada bunga-bungaan. Mahukan blog yang simple, mobile friendly dan loading cepat.

Wajah baru blog Janji Kita

Jutaan terima kasih buat sis Awa yang mengedit blog saya dengan jayanya. Memang saya suka sangat-sangat hasil kerja sis Awa ni. Walaupun pada mulanya ada sedikit kejanggalan pada blog saya, tapi sis Awa telah berjaya buat saya tersenyum lebar.

 Boleh baca di sini untuk Full Edit Blog Mar Mansor





Blog Janji Kita

Pengumuman Pemenang Sekali Lagi

12:00 PTG

Assalamualaikum

Pengumuman Pemenang Sekali Lagi | Rakan blogger semua sudah sedia maklum, bahawasanya, pengumuman pemenang Segmen Blogwalking Janji Kita sudah pun diumumkan 2 minggu lepas.

Semua pemenang juga telah saya email dan telah mendapat respond. Seorang pemenang sudah respond tapi tak juga beri nombor telefon untuk saya topup kan. Maaf ye pada blogger tersebut. Saya dah dua kali minta nombor telefon dan rangkaian tapi jawapannya, nanti.

Dengan ini saya anggap dia tak berminat untuk menerima hadiah saya itu.
Saya cabut undi lagi.

Pengumuman Lepas

❤❤❤

Pengumuman pemenang baru,
Penyertaan

*Top-up RM10*
 15. https://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html


Sila email saya nombor telefon dan rangkaian telefon anda ye di mar84nadzri83@gmail.com. Sila munculkan diri 2 minggu dari sekarang ye.






Alexa

Ranking Alexa #6 130417

8:00 PTG

Assalamualaikum


Ranking Alexa #6 130417 | Sekadar berkongsi kegembiraan. Anak panah kat tangga tu dah hijau. Traffic rank pun semakin mengecil, bawah 7K.


Alexa Traffiic Rank : 1,315,343
Traffic Rank in MY : 6,909
Sumber : Terjah!

Entri Sebelum, boleh klik SINI




Blog Janji Kita

Pengumuman Segmen Blogwalking Janji Kita

2:00 PTG

Assalamualaikum


Pengumuman Segmen Blogwalking Janji Kita | Finally, pemenang saya umumkan! Jutaan terima kasih kepada rakan blogger yang sudi sertai segmen saya ini.
Nak blogwalking, boleh terjah SINI.

❤❤❤❤❤
Pemenang!!!

Penyertaan Terawal :
* Hadiah Misteri *
http://ezatty.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html

Pemenang Saguhati :
* Top-up RM10 *

* Top-up RM5 *

* Top-up RM5 *

Kepada semua pemenang, sila email saya ye di mar84nadzri83@gmail.com untuk hadiah masing-masing.
Terima kasih atas kesudian korang memeriahkan segmen saya. In sha Allah, berjumpa di segmen lain pula nanti.


Blog Janji Kita

Maaf Lambat Umum Pemenang

2:00 PTG

Assalamualaikum
Maaf Lambat Umum Pemenang | Maaf ye kawan-kawan semua. Jangan korang merajuk pula saya lambat umum pemenang. Sabar ye. Sabar. Dah blogwalking ke belum?
Jom blogwalking blog kawan-kawan.


>>> Senarai Peserta <<<

Blog Janji Kita

Sudah Blogwalking Separuh

8:00 PTG

Assalamualaikum


Sudah Blogwalking Separuh | Semalam sudah tamat Segmen saya. Buat masa ni saya dah blogwalking separuh. Mana blog kawan-kawan saya dah terjah, say dah bagi BOM seketul.

Jom kawan-kawan kita blogwalking sama-sama. Baru separuh dah semput gak. Nanti saya sambung blogwalking lagi ye.


 >>>Klik sini untuk Blogwalking <<<



Blog Janji Kita

Sempat Lagi Join!

8:00 PTG

Assalamualaikum
Sempat Lagi Join! | Tik..tok..tik..tok.. Sempat lagi korang join segmen saya ni. Hadiah misteri menanti korang tau.

Macamana nak join? Meh klik banner

 bb

Drop URL korang di entri segmen sebelum 11.59 malam ini!




Alexa

Ranking Alexa #4 310317

10:00 PTG

Assalamualaikum


Ranking Alexa #3 310317 | Dipenghujung bulan mac ni, mehle check ranking alexa blog masing-masing. Alhamdulillah semakin mengecil.


Alexa Traffic Rank : 1,692,604
Traffic Rank in MY : 9,507

Sumber : SKODENG YOK



Blog Janji Kita

Segmen Blogwalking Janji Kita

8:00 PTG

Assalamualaikum

 - TAMAT -
Segmen Blogwalking Janji Kita | Untuk julung kalinya Blog Janji Kita melancarkan Segmen Blogwalking. Tujuan segmen untuk mengeratkan lagi silaturahim sesama blogger, support sesama blogger dan mengenali blogger-blogger lain juga.

Syarat-syarat penyertaan :-

1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia.

2. Follow Blog Janji Kita.

3. Add to Circle Google + Mar Mansor

4. Follow Instagram @janji_kita

5. Like page FB Janji Kita

6. Copy banner di atas dan backlink ke entri ini. Buat entri bertajuk "Segmen Blogwalking Janji Kita".

7. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen.

8. Segmen akan tamat pada 5/4/2017 jam 11.59 malam.

❤❤❤❤❤

Hadiah menarik menanti blogger bertuah. Kira lucky draw lah. Apa hadiah tu? Jeng..jeng..jeng..rahsia..
Jemput join ye kawan-kawan semua.


 Senarai Peserta di SINI


Alexa

Ranking Alexa #3 240317

8:00 PTG

Assalamualaikum

Ranking Alexa #3 240317 | Nombor semakin mengecil dalam Malaysia. Sekurang-kurangnya gembira juga, hasil berblog.


Alexa Traffic Rank : 1,887,661
Traffic Rank in MY : 11,381

Sumber : Jom Skodeng


Alexa

Ranking Alexa #2 150317

6:00 PTG

Assalamualaikum


Ranking Alexa #2 150317 | Excited sikit bila check ranking alexa MY kali ni. Rasa nak melompat wehh.. Terus laju print screen untuk diabadikan dalam blog picisan ni. Terima kasih atas sokongan semua.



Alexa Traffic Rank : 2,196,512
Traffic Rank in MY : 17,372

Sumber : Skodeng




Alexa

Ranking Alexa #1

7:00 PTG

Assalamualaikum
Hari ni nak skodeng ranking alexa blog sendiri. Bila agaknya anak panah merah tu nak bertukar hijau?

Alexa Traffic Rank : 2,659,719
Traffic Rank in MY : 25,348

Sumber : Skodeng