Cermin Belakang Kereta Pecah

By Mar Mansor - 8:00 PG

Assalamualaikum
Cermin Belakang Kereta Pecah | 20.01.2019 - Tarikh bersejarah bilamana cermin belakang Cik Viva saya pecah.. Ianya pecah gara-gara pekerja majlis potong rumput di hadapan rumah kami. Jauh batu terpelanting hingga mengena cermin tingkap belakang kereta saya. Kereta saya ni parking dalam garaj rumah dan kebetulan kami belum bercadang keluar ke mana-mana sebab Cik Aisyah bersekolah.


Itu pun jiran saya yang bagitau. Kalau tak, memang kami tak perasan waktu tu. Cepat-cepat en.suami call kontraktor mesin rumput untuk bertanggungjawab.

Pihak mereka ada wasap en.suami butiran dokumen yang diperlukan untuk claim bayaran cermin daripada mereka.

Dokumen yang pihak mereka perlukan adalah di bawah;

1) Original polis report
2) Salinan i/c depan belakang.
3) Salinan lesen.
4) Salinan geran kereta owner.
5) Salinan insuran kereta owner.
6) Original bil tukar cermin kereta.
7) Resit asal tinted (jika ada pakai tinted).

Laporan polis yang dibuat.

Bil.

Mahal juga ye harga dan upah pasang cermin ni. Mujurlah Cik Viva saya ni sudah habis bayar, tak terbeban sangat.

Setelah siap.

Perlu buat cepat-cepat sebab inilah satu-satunya kenderaan yang saya ada untuk pergi balik kerja, ambil anak. Alhamdulillah, hari ahad tu juga siap semuanya.


  • Share:

You Might Also Like

12 comments

  1. Mujurlah digantikan semula.. Cepat juga proses penukaran cermin ye..

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah, Allah swt permudahkan urusan Mar, berkilat cermin kete baru

    BalasPadam
  3. Lepas ni kena amek insurans cerminlah

    BalasPadam
  4. adehh bru juga tukar cermin belkang mgu lepas..tp x boleh nak claim guna poket endiri jer huhuhu

    BalasPadam
  5. nsblah pihak tu nk bertanggungjwb ya... walaupun agak banyak juga dokumen yg diperlukan tp bila tgk cermin tu setel... lega rasa kan

    BalasPadam
  6. Betul tu..kena claim terus..
    Ramai yang tau kes macam ni..
    Termasuk juga kalau kena batu tgh jalan dan cermin pecah atau retak nk claim ins..

    Kena bt repot polis dan baru boleh claim ins ..

    BalasPadam
  7. nasib baik mar cepat bertindak kan...

    BalasPadam
  8. assalamualaikum mar...nasib baik mar sedar kan n dpt juga ditukar dgn yg baru..

    BalasPadam
  9. senasib rupanya Viva kite hehehe.. samala kena batu jugak.
    tapi sebab spupu yang buat jadi claim kat dia je =P

    BalasPadam
  10. nasib baik cepat. kalau tak mungkin susah nak claim sbb taktau cermin pecah sbb apa.

    BalasPadam
  11. permisi min numpangs share ya :)
    Hayyy guys...
    sedang bosan di rumah tanpa ada yang bisa di kerjakan
    dari pada bosan hanya duduk sambil nonton tv sebaiknya segera bergabung dengan kami
    di DEWAPK agen terpercaya di add ya pin bb kami D87604A1 di tunggu lo ^_^

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.