Elakkan Remote TV Asyik Hilang

By Mar Mansor - 9:00 PG

Assalamualaikum

Elakkan Remote TV Asyik Hilang | Korang selalu alami situasi remote control TV hilang tak? Kadang tu tak jumpa berhari-hari kan? Betul tak? Haha.. Macam yang saya selalu alami, remote tv letak bersepah, bila nak tukar channel baru perasan remote takde. Samada dibawa lari si kecik Azri atau terselit di celah-celah sofa. Geram tul bila cari tak jumpa. Habis segala bantal sofa diangkat.

Pastu, lepas dah tutup tv, biasa remote akan letak camtu je kat sofa. Itu kalau satu remote je tak nampak lah bersepahnya. Tapi, kalau 2, 3 remote? Aduihh selerak gitu memang tak best la. Memandangkan rumah saya menggunakan tv android dan astro, remote untuk diorang ni ada 3.

Maka bermulalah pencarian rak untuk remote control tv. Cari punya cari punya cari, masuk cart mana yang berkenan dulu. Akhirnya, inilah yang mata saya berkenan.

DFO Phone Air Conditioner Wooden Multi-functional Storage Box Sundries Remote. Beli kat mana lagi kalau tak kat Shopee.



Kepingan yang baru keluar kotak. Mudah sangat pemasangannya. Cantum-cantum macam puzzle. Sebelum cantum tu kita bersihkan la habuk-habuk yang ada melekat tu dulu.


Ala 5 minit je dah siap pasang. Yeah saya suka sangat sebab cantik seperti dalam gambar. Boleh juga letak telefon bimbit kat situ.


Nampak lebih kemas kan?




  • Share:

You Might Also Like

6 comments

  1. Menarik la..nak beli la nanti...kat rumah SA bukan remote je..kunci keta, handphone pun sama..asyik hilang

    BalasPadam
  2. kalau letak dalam bekas gitu, hilang jugak sebab comfom kucing buat main

    BalasPadam
  3. hahaha wow ni sgt berguna yaaa

    BalasPadam
  4. Nice! Rumah sy semua dah dewasa... so tiada masalah ini.. hihi

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.