Bila Cuti

By Mar Mansor - 8:21 PG


Sebulan cuti bersalin telah berlalu. Ada 4 minggu lagi sebelum saya naik kerja semula. Bila sudah lama bercuti, rakan sekerja tanya mengenai kerja, mulalah blurr. Mana nak ingat, sebab otak dah tepu, stress tak cukup tidur lagi.

Tapi, berblog dan berwhataps, tak tinggal. Benda tak stress kan.

Maaflah kawanku, saya blurr bila tanya pasal kerja. Tapi, dalam masa yang sama, saya risau juga kerana sedikit kesalahan yang saya lakukan, kecoh hingga menyalahkan orang lain. Mungkinlah saya yang buat salah. Saya pun dah tak ingat.

Lagi best, kot naik kerja nanti saya disuruh letak notis ke kan. Maklumlah, bapak tiri kat singapore tu tak boleh diduga. Aloh, setakat gaji saya ni, tak luak pun duit dia tu. Setakat duit makan malam dia je kalau diconvert dalam dolar.

Dari kena maki "are u stupid, right", baiklah hantar notis. Tapi, ini imaginasi saya je. Sebagaimana yang berlaku terhadap bekas staff yang saya gantikan 8 tahun yang lalu.








  • Share:

You Might Also Like

16 comments

  1. hurmmm, agak memahami perasaan itu...

    BalasPadam
  2. Jgn stress memikir hal kerja tengah confinement ni Mar.
    Sementara ada peluang survey masa cuti ni cuba-cubalah..
    experience dah banyak - banyak sykt yg nak jgn takut.

    BalasPadam
  3. Klau Lya da naik stress da dpt Bos mcm tu..apa pun tawakal ja ya sis

    BalasPadam
  4. Harapnya dijauhkan situasi begitu..

    BalasPadam
  5. jangan stres2 mar...moga tak de ape lah yang teruk berlaku...fikir positif ye

    BalasPadam
  6. Bila dah lama tinggal memang macam tu kan :)

    BalasPadam
  7. jgn stress ya.
    in shaa Allah bykkan berdoa padaNya & mudah-mudahan segala urusan kita untuk mencari rezeki dipermudahkanNya.
    stress gini kesian kat baby nanti, susu leh merudum pula.

    BalasPadam
  8. Jangan risau. Harap-harap tak ada apa sangat. Masuk nanti boleh baiki yang mana patut. Doa banyak-banyak.

    BalasPadam
  9. Insyallah tak ada apa-apa. Banyakkan berdoa.

    BalasPadam
  10. Kerja dengan orang memang macam tu sikit. Harap Mar kuatkan semangat.

    BalasPadam
  11. nak mula kan semula tu agak berat kan Mar.. semoga dipermudahkan buat mar nanti, amin,

    BalasPadam
  12. kannnn mcm2 lah ms pantang ni
    org pantang ni nak rehat
    ganggu pulak deme tu
    xpelah xyah pikir bebyk
    insyallah semua tu sudah dibereskan

    BalasPadam
  13. Jgn pk pasal keje lg mar.
    Releks.
    Enjoy ur cuti...
    Keje tu kemudian pk :-)

    BalasPadam
  14. Hmmm... Nikmati cuti sepuasnya..

    BalasPadam
  15. ehehe enjoy hari2 cuti sepuasnya..

    BalasPadam
  16. eh tengah dalam confinement ni tok sah pikir pasal benda lain
    jaga diri n anak-anak aje
    kawan2 mar pun awatlah tidak memahami
    rasa kesian pula baca cite mar sejak dari tadi

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.