Perjalanan : Checkup Alif 3 Bulan

By Mar Mansor - 8:30 PG


2 Disember 2015 - Bawa Alif checkup 3 bulan. Cepat sungguh masa berlalu. Macam biasa, only me and him. Tanpa ayah. Kadang kala rasa sedih pergi KK sendiri tanpa suami di sisi. I am tired but what shoud I do? Just follow the flow?


Adik Alif duduk diam-diam ye. Ibu selpie jap.


Berat 3 bulan : 5.2kg
Panjang 3 bulan : 59cm

Naik 500gm dari bulan lepas. Selalu naik lebih sekilo. Takpe, yang penting Alif sihat. Alif nak ringankan badan ye nak. Nak meniarap. 




Muka budak meragam



Sengih kemain lebar. Dia tak tahu tu kejap lagi kena inject. Suka eh berjalan dengan ibu.



Jam 3 petang dah selesai tapi kami terkandas di KK sebab hujan renyai agak lebat. Siapalah yang nak payungkan ibu dan Alif kan bila berdua macam ni. Redha sajalah. Bila hujan renyai sedikit, cepat-cepat kami berlari ke kereta.

Masa saya masuk kereta, ada sebiji kereta Myvi sudah menanti. Mungkin dia tunggu saya lama keluar dari parking, dia macam marah pula. Ehhhh....aku bawak anak kot. Nak letak, nak belt dia dalam carseat ingat boleh siap 5 minit. Hujan lagi. Giler selfish.






  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. comelnya dia
    semoga semuanya baik2

    BalasPadam
  2. alahhhhhh comel nye dia..#muahciked

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah.. moga membesar dgn sihat..

    BalasPadam
  4. comey ....
    mar awak kuat dan tabahkan ....inshaa Allah Allah akan permudahkan semuanya.

    oh ye aku dah ada 2 anak ..kedua2 anak aku yg bw sendri pi checkup ...cuma waktu dlm pantang je husband tolong bawa sbb aku dlm pantang kan.... oh ye mmg time mengandung laki tak penah ikut pun .... sebab apa aku rimas kalau org laki ni ikut ... hahahaha kita yg rajin pi KK ni dah paham klu lambat ... org laki diorg tak biasa ...lg pun aku mls nk suruh dia half day ke cuti ke semata-mata kerana nak checkup je ....

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks..
      betul tu dari anak 1st pun camtu..pregnent pon sama..alone...
      sob2..

      Padam
  5. Allahhuakbar..Comelnya Alif..Geram tang lengan tuh..gebu sgt..huhu

    BalasPadam
  6. Masya-Allah 3 bulan montelnya macam dah 5 bulan kakak tengok
    Sengih dia tu yg tak boleh tahan tengok. Mengggoda ye Alif:)

    BalasPadam
  7. mak ai ... sihatnya , bam bam ...

    BalasPadam
  8. Lama ek saya tak singgah sini, Mar. Last baca masa tu baby masih dalam perut 6,7 bulan kot tau-tau sekarang dah 3 bulan. Comel alahai baby Alif ^_^

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.