Ad Code

Ticker

6/recent/ticker-posts

Manfaat Air Liur Bayi



Mula-mula ada sedikit pelik bila melihat Alif sering mengeluarkan air liurnya. Menjejes-jejes. Kadang tu habis basah baju saya kalau mendukungnya.

Air liur dia menjejes mengalahkan air mata. Sampai basah-basah tilam. Tuala kecil memang saya sediakan, tukar setiap hari. Kain tuala rewang tu tau. Mujur memang kat kampung banyak kenduri kendara, nenek atuk diorang ni memang banyak stok tuala. Jadi, kain tuala tidak perlu beli. Save bajet di situ.

Kalau orang-orang tua cakap, masa mengandung tak dapat makan makanan yang diidam. Jika disebut tentang mengidam, emm,, memang banyak sangat yang tak dapat.

Sampai ke hari ini saya masih menunggu en.suami ajak makan telur belangkas kat tanjung langsat. Tapi, takde pun ajak. Huhu.. Tu salah satu kekempuanan juga tu.

Tapi, baru-baru ni terjumpa pula di fb mengenai air liur bayi yang meleleh ni. Barulah tahu ianya bagus.









Catat Ulasan

9 Ulasan

  1. ooo baru tahu air liur bayi ni bermanfaat..

    BalasPadam
  2. huhu..Saya baru tahu ttg ini a few weeks ago..So lps ni x perlu risau lagi..huhu

    BalasPadam
  3. jgn bagi en suami baca tau
    nti dia xmau bawak pi makan telur belangkas haha
    but thanks for the info..el baru tau je ni

    BalasPadam
  4. eemm.. baru tau manfaatnya.
    Sebelum ni tak pernah pun nak cuba google tentang ai liur bayi ni, mungkin sebab anak takde yang mcm tu kot.

    BalasPadam
  5. La... kakak baru tahu tau Mar:)

    BalasPadam
  6. memamg ada sesetengah budak lahir air liur suka jejes..anak kawan sy camni.bukan sebab mengidamlah..tu semua mitos

    rupanya byk kebaikan ye

    BalasPadam
  7. ooo...baru tauuu..yg sy tau bila dieorg main air liur..mak mesti gugur rmbut..kih3

    BalasPadam
  8. Betul tu.... org tua tua mmg ckp gitu, kempunan katanya. Baby baby menjejes air liur ni mmg biasa kan. Mmg betullah apa yg doktor tu ckp.

    BalasPadam
  9. Betul tu.... org tua tua mmg ckp gitu, kempunan katanya. Baby baby menjejes air liur ni mmg biasa kan. Mmg betullah apa yg doktor tu ckp.

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.

Ad Code