Perbaharui Insuran & Cukai Kereta Kali Ke-9

By Mar Mansor - 9:00 PG

Assalamualaikum

Perbaharui Insuran & Cukai Kereta Kali Ke-9 | Asal masuk tahun baru je, mesti kena stanby duit lebih untuk renew insurans Cik Viva kesayangan ni. Mujur bila anak pertama sudah mula bersekolah, bayaran bulanan dia pun dah habis. Adalah duit untuk menyimpan lebih.

Renew sudah awal 3 hari tapi boleh pula lupa nak tampal. Yang bestnya, boleh pula bawa kereta ke sana ke mari sedangkan roadtax baru lupa tampal. Itulah pengangan ada 2 tampalan roadtax si cermin kereta. Janji boleh je kan saya ni. Penyudahnya, minta tolong en.suami bersihkan cermin dan tampal roadtax yang baru. Naya je kalau kena tahan kan.


Seperti biasa saya perbaharui cukai jalan dan insurans melalui MyEG je. Sebab cepat siap. Dalam 1 jam sudah siap dan masih mengekalkan insurans yang sama.



Korang dah periksa roadtax kereta korang mati bila??? Sekarang dah masuk 2019 tau!


  • Share:

You Might Also Like

5 comments

  1. hari tu terlebih hari sebab baru 1st time buat online Myeg..terus menggelabah sebab dah terlebih waktu dah tu...akak pulak cukai kali ke 11..hahaha

    BalasPadam
  2. Tahun Sis 3 bijik kereta dah mula nak kena renew..

    2 kereta bulan 4, 1 kete bulan 3 hahahaha...

    BalasPadam
  3. permisi min numpangs share ya :)
    Hayyy guys...
    sedang bosan di rumah tanpa ada yang bisa di kerjakan
    dari pada bosan hanya duduk sambil nonton tv sebaiknya segera bergabung dengan kami
    di DEWAPK agen terpercaya di add ya pin bb kami D87604A1 di tunggu lo ^_^

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.