Organic

Produk Organik Keluaran ZM Beauty

8:00 PG

Assalamualaikum

Produk Organik Keluaran ZM Beauty | Produk Organik kini menjadi pilihan ramai kerana ianya ternyata tiada bahan terlarang yang memudaratkan. ZM Beauty merupakan syarikat anak melayu tempatan yang berasaskan bahan organik.

Natural Handmade Soap

ZM Beauty mengeluarkan pelbagai jenis sabun untuk kegunaan harian. Boleh baca kebaikan dan kelebihan setiap sabun.

 

 

 

 

 

Harga: RM 20.00 exclude postage
Untuk baca testimoni sabun organik boleh klik SINI

Face & Body Scrub

Keistimewaan scrub keluaran ZM Beauty :
- Tekstur scrub yang halus dan lembut.
- Tidak meninggalkan kesan pedih atau luka bila menggunakannya.
- Berbau wangi.
- Melembapkan kulit.
- Membekalkan vitamin pada kulit.

Fungsi/ kebaikan scrub :
- Menghilangkan parut jerwat dan jeragat.
- Mencegah dan mengurangi kedutan di kulit.
- Menghaluskan kulit.
- Membantu menghilangkan bekas jerawat, belak-belak dan noda hitam.
- Mencegah jerawat.
- Melembapkan kulit.
- Membantu menghilangkan sel kulit mati.
- Dapat memperbaiki peredaran darah dan memecah lemak/ selulit di tubuh.
- Menghilangkan bau badan.
- Meneutralkan kulit yang teriritasi.
- Bermanfaat sebagai detoksifikasi tubuh.
- Memberikan nutirisi pada kulit.



Kelebihan & fungsi Olive Oil :
- Mengatasi kulit pecah-pecah.
- Melembapkan kulit wajah.
- Menjaga kelembapan kulit secara menyeluruh.
- Menanggalkan sel kulit mati.
- Mencerahkan dan menyegarkan kulit wajah.
- Menghilangkan tanda-tanda penuaan, terutama pada wajah.
- Mengatasi kulit berminyak.

Cara penggunaan :
- Basahkan permukaan kulit dengan air biasa.
- Keluarkan sejumlah scrub untuk digunakan sahaja dan masukkan ke dalam bekas lain.
- Lumurkan scrub pada muka dan bahagian lain yang diperlukan.
- Jangan campur scrub dengan air.
- Ratakan scrub. Biarkan scrub selama 15 minit untuk meresap ke dalam kulit.
- Selepas 15 minit, gosok scrub secara lembut bagi membuang kotoran yang melekat pada kulit.
- Bilas dengan air bersih.

Bahan-bahan :
Gula bertapis, Olive oil, lavender oil, koko, vitamin E.

Berat :
200 gram

Petua :
Basahkan muka selama 5 minit dahulu sebelum memulakan proses scrub untuk memudahkan daki dan sel kulit mati tertanggal ketika proses scrib.
Jangan gosok terlalu kuat dan biarkan scrub berada di atas muka lebih lama untuk kesan yang optimum.

Harga: RM 20.00 exclude postage
Untuk baca testimoni scrub organik boleh klik SINI SINI SINI SINI


Sugar Lipscrub

Cara penggunaa:
- Basahkan bibir terlebih dahulu.
- Ambil lipscrub sedikit (kuantiti yang mencukupi)
- Sapukan dipermukaan bibir.
- Gosok membulat dengan lembut.
- Biarkan seketika.
- Lap dengan tisu/ tuala lembut.

Bahan-bahan :
Gula, madu asli, olive oil, perisa strawbery, peppermint.

Kelebihan :
- 100% organik, natural, bahan semulajadi tanpa ekstrak, homemade.
- Selamat bukan repacking.
- Berkesan untuk merawat masalah bibir.
- Membuang sel kulit mati di bibir.
- Wangi.

Harga: RM 18.00 exclude postage


Lipbalm

Lipbalm ini 100% organik sebab bahan adalah dari sumber pewarna dan perisa makanan. Lipbalm ini selamat dipakaikan pada kanak-kanak.



Harga: RM 18.00 exclude postage

❤❤❤❤❤

Saya suka sugar lipscrub sebab ia membantu merawat bibir saya. Bibir saya jenis kering dan agak gelap. Sugar lipscrub membantu merawat bibir saya. Saya suka bau strawberinya yang wangi. Malah ianya terasa manis.

Selepas menggunakan lipscrub, saya akan sapukan lipbalm pula. Juga berbau strawberi. Sweet sangat bauya.




Untuk maklumat lanjut dan pertanyaan;
Whatsapp ke 6011-32484182
Official website : www.zuraini.com


Happy Mother's Day

Hadiahkan Mug Cantik Sempena Hari Ibu

2:00 PTG

Assalamualaikum

Hadiahkan Mug Cantik Sempena Hari Ibu | Masa kecil, mesti korang selalu nyanyi lagu ni kan?
Ibu, ibu, engkaulah ratu hatiku,
Bila ku berduka, engkau hiburkan selalu,
Ibu, ibu, engkaulah ratu hatiku..

Kasih ibu tiada penghujungnya. Jasa ibu tidak dapat dibayar dengan wang ringgit, tapi kita boleh gunakan wang ringgit untuk membahagiakan dia.

Hari ibu semakin hampir. Korang dah fikirkan hadiah apa nak bagi pada emak, ibu, mama, mommy, ummi korang?

Apa kata korang hadiahkan mug cantik ni. Mug with photo printing. Cantik sangat tau mug ni. 

I am a mom also. What a lovely mug. Really like it..

Your choose photo

Inside the mug


I ❤ mom

I believe in the concept of love at first site
because I Love You from the day first
I opened my eyes and I saw you.
Moms are always best but
you are the best mom in the world.
Happy Mother's Day

❤❤❤❤❤

Bagaimana mendapatkan mug yang cantik ini?
Pelbagai cara kita boleh lakukan untuk mengabadikan kenangan bersama insan tersayang. Emak, merupakan insan yang kita palinggg sayang. Bersempana hari ibu yang bakal tiba, korang boleh dapatkan mug berprinting yang cantik ini.

Creative Sublimation Motto Mugs from BestSub also have 3 type of design. You can create likes Happy Mother's Day, Happy Birthday and I Love You. This kind of Motto Mug only RM30 each mug with printing! What a lovely ideas, right? 

Herewith, the motto mug, ordered by customer. So many design that you can choose and of course you will satisfied.



 eg; I Love You design

 eg; Happy Mother's Day design

 eg; Happy Birthday design


So, apa tunggu lagi? Tempah sekarang, hadiahkan untuk ibu tersayang.

Untuk tempahan, korang boleh hubungi

Contact number:  019-9858151 (Ms. Elaine) or 019-3231515 (Mr. Steven)
Email: enquiry@libertyprinting.com.my
Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)


With Slogan Best Sublimation Expert



For business enquiries, contact:
BestSub Malaysia, Liberty Printing Sdn. Bhd. (1080784-T), 
Sublimation Blank Supplier:
Address: 6, 6A & 6B, Jalan Harmoni 1A/KU3, Kristal Klang Commercial Centre, 42100 Klang.
Business hours: Monday to Saturday (9am to 6pm)



Aku

Lipstick Novo Korea Style

8:00 PG

Assalamualaikum
Lipstick Novo Korea Style | Kuat betul terpengaruh dengan Korea ni. Bajet kalau pakai lipstick korea style boleh jadi cun cam orang-orang Korea? Hahah...saya lah tu!
Lipstick ni saya beli secara online di Shopee. Kebetulan masa online tu, memang item ni tengah hot sales! Harga pun jauh lebih murah dari yang di jual oleh seller online lain. Kalau seller lain ada jual RM20 tau. Paling murah saya jumpa, RM16 exclude postage.
Dek kerana taknak kempunan di kemudian hari, saya beli di Shopee dengan harga RM4.90. Murah sangat kan. Harga barang dan postage, total RM13.90 tak silap.
Tapi, bila dah bayar, dah submit address, baru perasaan, oversea. Maka, berhuhulah sebab menanti barang sampai mungkin sebulan.
Minggu lepas, saya dah terima lipstick ni. Punyalah lama kan nak tunggu, benda seketol je pun. Kelakar tak?


Tadaaaa..


Ok dah test pakai. Feeling korean sekejap.





Info

Kepentingan Car Charger

9:00 PG

Assalamualaikum

Kepentingan Car Charger | Mungkin ada yang takut untuk menggunkan car charger rentetan ada beberapa kes berlaku di mana kereta terbakar akibat penggunaan car charger. Kebakaran kecil tidak membabitkan nyawa.

Begitu juga dengan kes power bank meletup. Handphone meletup pun banyak kes berlaku. Hingga ada kes kematian.

Sudah sebulan juga saya beli car charger ni di Lazada. RM16.++. Memang murah. Baca review pun semua kata ok. Tujuan memilikinya sebab saya takde power bank. Kadang-kadang bateri handphone drain, lupa nak charge. Tak sempat nak charge pun iye juga.

Kadang kala kita tersekat dalam kesesakan lalu lintas. Jalan jammed, phone takde bateri. Sekurang-kurangnya, benda ini membantu dalam keadaan darurat.

Car Charger Remax


Kecil je saiznya, ada 3 port.


Pertama kali menggunakan car charger ini. Ok, berfungsi dengan baik.

Micro USB Cable << Klik untuk baca saya beli di mana dengan harga murah dan berbaloi!



Sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah,
Yang buruk itu datang dari kita (manusia)


Produk Bumiputera

Miracle Spray Si Pembunuh Serangga

8:00 PG

Assalamualaikum


Miracle Spray Si Pembunuh Serangga | Siapa yang dah pernah guna mesti tahu akan tahap keberkesananya. Mak dan kakak saya dah lama gunakan produk ni sebab diorang ni rajin bercucuk tanam. Kakak saya memang suka menanam. Depan rumah dia dah macam taman bunga. Isi masa lapang katanya. Pagi mengajar di sekolah, petang-petang kalau takde aktiviti sekolah, dia belek la tanaman dia tu.

 Cuba korang search FB Group : Keindahan & Kehijauan Laman Bandar Bukit Beruntung, join group ni ye.


Miracle Spray ni sangat berkesan untuk membunuh serangga. Spray ini kiriman emak di kampung. Memang dah lama nak beli spray ni cuma tak tahu nak beli di mana. Baru-baru ni ada rakan menjual online, memang terdetik nak beli online, tup-tup rezeki sampai, dapat dari emak.

Bahan-bahannya tidak merbahaya. Dengan penggunaan cuka dan bahan lain, terhasil spray pembunuh serangga yang berkesan, tanpa bau dan tidak memudaratkan.

Saya sudah gunakan hampir 2 minggu dan kesannya sangat memuaskan hati. Berbaloi-baloi tau. Pernah satu hari tu saya terkejut bila beberapa ekor lalat mati terdampar di ruang tamu. Kalau semut jangan cakaplah, memang mati sampai berjatuh-jatuhan.

Harga sebotol miracle spray adalah RM15. Goncang dahulu sebelum digunakan. Cubalah. Korang pasti tersenyum puas hati.



Produk Bumiputera

Levea Susu Kambing Super Sedap Dan Penuh Berkhasiat

8:00 PG

Assalamualaikum


Levea Susu Kambing Super Sedap Dan Penuh Berkhasiat | Seperti yang telah sedia maklum, susu kambing adalah makanan sunnah. Memang banyak khasiat yang terkandung dalam susu kambing.

  Levea Susu Kambing 
Ianya terhasil untuk menggalakkan lebih ramai lagi penggemar susu kambing. Malah akan menjadikan ianya satu amalan harian. 


Kepakaran kami adalah membantu anda mendapatkan susu yang BERKHASIAT dan TERBAIK untuk diri dan seisi keluarga. Levea Susu Kambing dijamin BERKUALITI TINGGI dan eklusif.

Susu kambing tanpa kolegen yang diperkaya dengan antioksidan dan vitamin & mibneral serta kalsium dan protin yang tinggi. Ia akan membantu anda menyelesaikan rantaian punca masalah anda. Ramai yang telah kembali sihat cergas bersama Levea.



Levea Susu Kambing mengandungi  lebih 11 khasiat semulajadi yang sangat baik dan diperlukan untuk kesihatan;

Kandungan Levea Susu Kambing
- Ginko Biloba
- Almanna Arabic Gum
- Probiotic - Madu
- Kurma
- Kismis
- Grape seed
- Buah Tin
- Pegaga
- Sunflower seed oil
- Vi tamin & Mineral
- Protein & Kalsium

Levea Susu Kambing diformulasikan khusus;
- Untuk anak 2 tahun ke atas
- Untuk pelajar
- Untuk ibu hamil
- Untuk ibu yang menyusukan anak
- Untuk wanita yang merancang hamil
- Untuk Golongan Dewasa lelaki dan wanita
- Untuk golongan Warga Tua
- Untuk Penjagaan Kulit
- Untuk Mengawal berat badan
- Untuk yang Berpuasa

Kesan Awal Penggunaan
Pengambilan Levea Susu Kambing secara konsisten :
- Lebih cergas apabila bangun di awal pagi
- Perut rasa lebih selesa dan lawas
- Rasa lebih bertenaga dan focus semasa belajar
- Daya ingatan menjadi lebih baik
 - Paras gula dalam darah terkawal
- Susu ibu menjadi lebih kekuningan dan banyak
- Anak tidur malam lebih nyenyak
- Batuk berkahak akan hilang dan sembuh dengan lebih cepat
- Lebih sihat dan jarang demam serta selsema
- Cepat sembuh dari demam serta selsema
 - Kulit menjadi lebih cantik dan lembap
- Mengurangkan gejala bayi kuning ( jaundice)
- Membekalkan tenaga yg berpanjangan ketika berpuasa ( tidak lapar)


Cara penggunaan
- Bancuh 2 scoop Levea Susu Kambing bersama air panas atau suam. Kacau sebati dan minum.

  Testimoni 
Antara testimoni pelanggan mereka;

❤❤❤❤❤

 Testimoni saya pula;

Levea Susu Kambing ni sangat sedap! Serius, tak tipu. Rasa dia lemak-lemak berkrim, tak manis, dan takde bau hamis. Rasa vanilla yang sedap. Bila dah minum, tau lah tak cukup secawan punya.

Kali pertama minum, kebetulan mengalami kembung perut di siang hari, tak sangka, lepas minum ayik nak membuang angin je. Tanda dalam badan banyak angin kan. Semoga badan lebih cergas bila angin dalam badan dah terbuang.

Bagaimana nak dapatkan produk ini?
LEVEA RESOURCES (JR0071916-V)
HQ = +60 11 1070 8189 / +60197005786
Email : levea.hq@gmail.com


Produk Kecantikan

Mylea Serum Anti Jeragat

8:00 PG

Assalamualaikum


Mylea Serum Anti Jeragat | Dalam meningkatnya usia, mulalah banyak perkara perlu dititikberatkan. Biasanya bagi wanita, penampilan diri dan kesihatan kulit. Salah satu yang wanita khuatiri adalah pertumbuhan jeragat di kulit wajah. Macamana jeragat boleh timbul? Mari kita baca sedikit info di sini.


Bagaimana jeragat boleh timbul?

Antara faktor yang menyebabkan jeragat adalah;

- Kesan sinar UV menyebabkan pigmentasi/ jeragat selain boleh membawa kepada masalah kanser kulit.
- Hormon wanita hamil yang tidak menentu. Sesetengah wanita, jeragat akan pudar dan hilang selepas bersalin, tetapi tak semua begitu.
- Pengambilan perancang kehamilan (pil) di mana mengandungi hormon estrogen dan atau progesteron.
- Pengambilan beberapa jenis ubat yang memberi kesan pada keupayaan kulit untuk merawat dan menghasilkan kulit baru.
- Pewangi, sabun wangi dan kosmetik yang menyebabkan tindak balas 'phototoxic'.
- Hypothyroidism, di mana paras hormon tiroid rendah.

❤❤❤❤❤

Kini sudah tidak perlu gusar dengan jeragat. Dengan adanya serum anti jeragat no. 1 ini, in sha Allah kulit wajah akan kembali berseri dan sihat.
 ❤ Mylea Freckles Serum ❤

Serum ini direka khas untuk masalah jeragat. Serum ini bersifat water based, bahan asas dari sumber mineral dan sangat kaya dengan ekstrak tumbuhan dan buahan. 


Kebaikan Serum Mylea

 Penawar nombor 1 masalah jeragat.
 Mencegah jeragat dari merebak dan menebal.
 Membantu menghilangkan bintik hital di wajah.
 Mencerahkan warna kulit.
 Membantu menghilangkan parut dan bekas jerawat.
 Membantu mendapatkan tona kulit yang sekata.
 Membantu mencerahkan kulit wajah.
 Merawat kulit kusam.
 Mengawal masalah kulit berminyak.
 Mengecilkan liang pori.
 Membantu mendapatkan kulit idaman dalam jangka masa yang cepat, berkesan dan tanpa kesan sampingan.



Cara Menggunakan Serum Mylea

 Picit sedikit serum ke tapak tangan dan sapu pada bahagian kulit wajah yang bermasalah.
 Disyorkan pakai pada waktu pagi (10 - 15 minit sebelum bermekap), dan waktu malam sebelum tidur (10 - 15 minit sebelum sapu krim malam)

Jangan risau, serum Mylea boleh dipakai dengan produk-produk lain (krim malam / siang apa pun jenama). Hanya perlu jarakkan masa sekurang-kurang 15 minit bagi memastikan serum Mylea telah menyerap sepenuhnya ke dalam kulit. Elakkan menggunakan produk yang mengandungi bahan kimia yang tinggi kerana ia merosakkan tisu kulit.


Bahan-bahan yang terkandung dalam Serum Mylea

Aqua, Propylene Glycol, Unsaponifiable Olive Oil, Cetyl, Ceg Beeswax, Dimethicone, Cucumis Sativus Ekstrak, Citrus Medica Limonium Peel Extract, Symphytum Root Cell Extract ( phyto-celltec ), Sodium Cocoamphoacetate, L-Gluthathione, Ascorbyl tetraisopalmitate P, Polyacrylamide And C13-14, Tocopherol Acetate, Arbutin, Isoparaffin And Laureth-7, Phenoxyethanol (and), Ethyloxyglycerin, Caprylyl Glycol And Ethyloxyglycerin,

HARGA RM90


Untuk maklumat lanjut dan tempahan, boleh layari
Intagram : @mylea.official