Telah diuli dan direhatkan semalaman.
Sebelum 'ditebar', leper-leperkan dahulu.
Tarik perlahan-lahan hingga ke hujung. Perlahan-lahan untuk mengelakkan tepung koyak.
Hasil selepas ditarik
Pelbagaikan cara lipatan. Nak petak ke, bulat ke. Biasa emak buat petak, lipat-lipat hingga kami panggil "roti lipat-lipat"
Setelah dibakar atas kuali leper. Jom makan bersama kari ayam
11 Ulasan
Wow.. boleh tahan gak buat cara macam ni. Mesti crispy ni kan..
BalasPadamBestnye kalau dpt masak roti canai sendri..
BalasPadamamboi.. pandainya buat..leh bka kdai ni..:)
BalasPadamwah... roti canai homemade.. nak resepi.. hihi
BalasPadamnnti share resepi doh yea..:)
BalasPadamsedapnyaa.. rajin buat roti canai sendiri yee
BalasPadamYe lah..Mak saya dulu pun buat mcm ni jgk..Hasilnya pun sedap jgk..huhu
BalasPadamWah nmpk mudah, rasanya lya x da bakat nak menebar ni
BalasPadamRajin buat sendiri, nampak crisp. Dulu masa kecik rajin juga buat ni sebab tak da play doh :)
BalasPadamya allah nostalgia la kak...SA pun ada memori membesar dengan roti canai macam ni....best kan...cicah dengan kari ayam...
BalasPadamSedapnya! roti canai pusing! dulu nak makan roti canai buat sendiri jer kan?
BalasPadamTerima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.