Buffet Ramadan 2018 : Fiesta Ramadan The Puteri Pacific Hotel Johor Bahru

By Mar Mansor - 8:56 PG

Assalamualaikum

Buffet Ramadan 2018 : Fiesta Ramadan The Puteri Pacific Hotel Johor Bahru | The Puteri Pacific hotel terletak di tengah bandar Johor Bahru, berdekatan dengan Galeria@Kotaraya, Komtar JBCC dan City Square.

Bersempena bulan ramadan yang bakal tiba, The Puteri Pacific mengadakan Fiesta Bulan Ramadan sepanjang bulan ramadan. Semestinya juadah berbuka puasa yang pasti memikat hati semua.


Rojak sotong, antara menu pilihan ramai. Cepat laris sebab saya sendiri yang suka makan sotong tidak ketinggalan untuk mencubanya. Dihidang bersebelahannya, rojak mamak, didatangi dua pilihan kuah pekat dan sedap.


Melayu tak betah tanpa putih kan? Nasi putih turut disajikan bersama pilihan lauk yang menyelerakan.


Tidak dilupakan, ulam ulaman berserta pelbagai pilihan sambal. Terangkat ooo.. Menu mesti cuba. Pelbagai pilihan sambal pencicah ulam diletakkan di dalam lesung batu, realistik sangat.


Kerabu Campur, Marinated Pasta Salad & Marinated Vegetable Salad.

Tauhu with Enoki Mushroom



Lamb berkuah blackpepper.

Sambal udang.

Peminat Char kuew tiaw penang, tak perlu ke Penang dah, di sini pun ada. Chef masak depan tu juga khas untuk korang. Makan panas-panas lagi.


Tidak ketinggalan roti canai dan murtabak.  Murtabak cukup sinonim dengan bulan puasa. Semuanya dicanai dan dimasak masa itu juga. Lawankan pula bersama kuah kari dan dalca. Fuhh..


Crepe & pankek.

Tak sah kan tanpa kambing golek. Whole lamb kuzi menu yang pasti menjadi pilihan ramai walau di mana pun. Ia dihidang bersama Nasi Beriani dan Acar Rampai Jelatah.


Tidak ketinggalan salad. Assorted Green Salad. Boleh pilih sendiri nak bubuh apa.


Begitu juga pasta, terpulang citarasa masing-masing nak bubuh apa. Kuah pasta terdiri bolognese & carbonara.


Saya kira bila tiba waktu berbuka puasa, pencuci mulut atau kuih muih menjadi satu hidangan yang mesti ada. Manisan ini seolah menjadi tenaga untuk badan.

Kuih muih tradisional & moden.

Kuih talam & kuih lapis.


Aneka Bubur.


Aneka pencuci mulut yang ada.



French pastries.



Buah-buahan yang banyak pilihan.

Keropok bersama sos.

Buah kering dan kekacang.

Pelbagai pilihan roti


Kukus-kukus - Dimsum. Kalau nak tahu, dimsum perisa ini memang say suka. Rasa isi ayam berserta blackpepper.



Pilihan air yang ada. Ada air panas dan sejuk. Air Kathira ni memang terbaik. Bertambah-tambah minum.



Apa yang saya makan? Sebenarnya banyak lagi makan. Saya kongsikan sedikit juadah yang memang patut korang cuba bila ke sini.

Rojak sotong.


Ambil setengah senduk nasi sebab lapar. Kemudian, ratah lauk jela.

Salmon bakar.

Jeli kelapa & lai chi kang. Serius lai chi kang tu sedapnyaa. Sejuk je.

Aneka pencuci mulut.

====================

Menarik sangat kan juadah di The Puteri Pacific ni. Apa tunggu lagi, tempahlah sekarang.

Fiesta Ramadan dibuka;
17 Mei - 14 Jun 2018
6.30 petang - 10.30 malam.

Early Bird;
15% off, 14 April - 5 May 2018.
10% off, 6 May - 15 May 2018.

Surau disediakan di tingkat 5. Lebih menarik, mungkin korang adalah pemenang untuk return air tickets ke Australia, Bangkok, Surabaya, Vietnam atau Bali. Cabutan bertuah akan dibuat pada 30 June 2018.

 promotion
Click banner for promotion details.

Untuk tempahan, hubungi;

07- 219 9999 ext 9399
Email : sales@puteripacific.com

The Puteri Pacific
Jalan Abdullah Ibrahim - 80730 - Johor Bahru - Malaysia 
GPS: 1.461179, 103.762216





Note : Credit to Uyul Rosli. Pinjamkan beberapa gambar.




  • Share:

You Might Also Like

18 comments

  1. nak enoki mushroom lagi..sedapppp hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. cepat tempah awal..dapat enoki mushroom lagi.

      Padam
  2. lamb! omai mengancam habis...wuaa terliur

    BalasPadam
  3. Adeiii tak bole tahan nengok kambing tu..hartu Sis makan banyakk..he he he

    BalasPadam
  4. Salam sabtu. Ibu singgah blogwalking blog sis mar. Roh ramadhan perlu di hayati

    BalasPadam
  5. Banyaknya pencuci mulut sedap2. hahaha, ni kalau Mai pi ni tak makan hidangan utama dah, duk ulang pencuci mulut la, hahaha.

    BalasPadam
    Balasan
    1. banyak kan? kalau dapat semua nak rasa tu.

      Padam
  6. banyaknya makanan..rambang mata nih nak makan mana satu dulu..hehehe..murah juga pakej dia..kena cari masa utk lari buka puasa dekat sini nanti :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. makan sikit-sikit supaya tak terliur nanti.heh.. cubalah juju

      Padam
  7. Banyaknya makanan tu.. ini belum Ramadhan lagi dah terliur ni.. tapi jauh la pulak..

    BalasPadam
  8. sana sini kambing...hahhahahaha!!!

    takleh bayang bulan puasa nanti, mesti sibuk gila diorang masak depan guest semua...fuhhh!

    BalasPadam
  9. wahh mewah gak menu yg disediakan dekat hotel ni.. kat johor bharu.. serius menarik.. siap ada air khatira..

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.