Perkhabaran Kurang Enak

By Mar Mansor - 9:00 PG


Semalam agak sibuk. Memang sentiasa sibuk pun sebab semua dokumen campak kat sini. Diorang tahu, dokumen siap dari A-Z. Tinggal collect je dari meja guwa ni. Email pun baca yang urgent, yang berkaitan dengan kerja. Ada perasan email tu tapi hold dulu untuk baca sebab banyak kerja nak dikejarkan.

Maaf lah, kerja ibu bukan seperti kerja mereka. Sempat main game. Sempat layan facebook dari pagi bawa ke petang. Sempat juga layan youtube sampai berjam-jam. No. No. No. Buktinya, banyak dokumen kan yang korang kena check. Kena sign.

Email yang ibu baca petang semalam memang buat ibu sentap. Sentap oiiii. Kecik hati mak.

Mereka lebih tahu.

Yelah masing-masing pun level semua tinggi-tinggi kan. Buatlah semua kerja tu.

Tapi bila fikir semula, kompeni bayar gaji ibu walaupun nama ibu tidak ada dalam senarai tersebut. Wajiblah buat kerja seperti mana gaji yang dibayar tu.

Boleh tak korang jawab soalan ibu? Bajet diorang baca blog ibu..Hahaha..

Korang layan facebook je, layan youtube tu..kadang-kadang hilang entah ke mana. Punch card tapi takde dalam kilang. Claim OT tapi takde buat kerja sangat pun.


So, berkat ke gaji yang korang dapat tu? Ada akal sila fikir.





Nota Kaki : Nangis wehh balik semalam..




  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. sabar ya Mar..
    ni kes super sentap ni..:)

    BalasPadam
  2. Betapa pentingnya kejujuran dlm menjalankan tugas. Walau pihak sykt tak tahu tapi Allah tahu kan Mar..

    BalasPadam
  3. jujur tu penting
    bukan kerana dengan manusia je kan
    tapi dengan Allah

    BalasPadam
  4. Keje memang camtu lah kan... x semua jujur bekerja... yang penting kita jujur... Sabar ye, Mar :)

    BalasPadam
  5. Kalau kita jujur, memang banyak cabarannya. Orang yang tak jujur, dugaan mereka sikit aje. Tapi takpa, Tuhan Maha Adil :)

    Eh, Mar kerja kat kilangkan? Ada masa juga ke mereka tu buka FB, layan youtube bagai?

    BalasPadam
  6. semoga sentiasa sabar kak.. :)

    BalasPadam
  7. Mummy dearie : orang2 tertentu je y camtu..makin gaji besar,pangkat tinggi itu pula dibuatnya kat opis..

    moga saya terus sabar

    BalasPadam
  8. sabar2... sy pernah mngalaminya..

    BalasPadam
  9. mmm, sendiri kena pikir la kan..

    BalasPadam
  10. Tapi mmg jenis macam tu kn kita dok jmpa..

    BalasPadam
  11. org jujur slalu dipersalahkan dan ditindas..

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.