Ke Mana Tu?

By Mar Mansor - 4:00 PTG


Seawal 6.30 pagi dia merengek minta susu. Habis sebotol, sambil matanya terkebil-kebil memandang ibu. 

Ibu : Bangunlah. Nak gi rumah mak.

Dia bangun dengan pantas. Membontoti ibu ke dapur. Ke bilik. Ke ruang tamu. Ke mana sahaja ibu pergi. Takut ditinggali. Pagi itu dia dihantar awal atas permintaan emaknya. Mahu ke imigresen katanya. Masuk kali ini sudah 3 kali dia mengikuti emaknya ke sana sepanjang di bawah penjagaan emak dia.

Ibu tidak kisah. Mahu dibawa berjalan ke mana pun. Yang penting selamat. Atas dasar percaya. Dia lagi seronok. Dapat berjalan. Berbanding bersama ibu, duduk dalam rumah kotak yang tidak berhawa dingin.


Bersama Kak Nabila (berbaju merah)

Sebijik muka ibu ketika kecil dulu

================================

Melewati waktu-waktu sentap dan sendu pagi tadi hingga bawa ke tengahari berikutan inspection dan kecoh bila report yang ibu sediakan tidak sama dengan packing list yang production provide. Ibu tidak dapat info!!. Al maklum, nama tiada dalam senarai kan. Entri sebelum INI

Inspection je kecoh.. Kecoh je inspection.. Hekelah..rileks rrr.. Semak rr..


==================================

Terima kasih kepada Nuffnang dan rakan-rakan yang singgah di blog Janji Kita ini. Sayang semua ketat-ketat.



Nota Kaki : Mood sentap tak habis-habis



  • Share:

You Might Also Like

10 comments

  1. Budak2..dapat berjalan memang suka..
    banyak masyuk Cpuv..cik nuff ngan akak banyak kedekk..:)

    BalasPadam
  2. byknya cpuv sis..lya bln nia agk suram kebizian melanda

    BalasPadam
  3. comelnya dia, bangun teringat nak jenjalan..

    BalasPadam
  4. comey...tahniah...banyak yang on going tu mar

    BalasPadam
  5. Janji dapat jalan-jalan, tentulah dia suka. Ibunya sentap tak habis lagi ke ni ?

    BalasPadam
  6. Comelnya hihii... Tahniah Mar.. semoga sentiasa murah rezeki... aamiin.. :)

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah.. Tahniah atas kedua-dua rezeki itu...

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.