Aku

Saya Sudah 33!

10:03 PG

Assalamualaikum
Saya Sudah 33! | Pejam celik pejam celik, saya sudah 33 tahun! Ohh....cepatnya masa berlalu. Rindu nak ke usis 3 tahun semula. Haha..
  

Moga hari ini lebih baik dari semalam. Terima kasih pada yang sudi wish pada saya. Baik di whataps, di FB, di IG atau di mulut.

Dapat hadiah dari Celcom, 1GB percuma tapi hanya boleh digunakan pada hari ini, tamat pada 11.59 malam ini. Syahdu je...



Terima kasih semua.


Emak

Hari Ulang Tahun Emak Ke-63

5:00 PTG

Assalamualaikum
Hari Ulang Tahun Emak Ke-63 | 18.05.2017 - Tarikh hari ulang tahun mak yang ke-63. Setiap tahun tidak pernah lupa akan tarikh ini tapi untuk tahun 2017 ini saya telah lupa!
Oleh kerana saya telah order mug untuk hari ibu terlebih dahulu, maka saya tidak dapat berikan emak hadiah lagi. Dan punca utamanya pun sebab saya lupa. Maaf ye mak..
Emak menerima hadiah dari cucu yang tinggal bersamanya di kampung. Seronok mak. Emak kalau suka mesti dia menangis terharu.


Ini pula surprise dari kakak saya. Emak menerima jambangan coklet berserta belon. 


Emak, jasa emak terlalu banyak. Emaklah segala-galanya buat saya.
Semoga emak dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik agar saya terus dapat bermanja dengan emak.


Aisyah Humaira

Sambutan Birthday Cik Aisyah

8:00 PG

Assalamualaikum

Sambutan Birthday Cik Aisyah | Hampir setiap tahun kami menyambut hari jadi Aisyah pada 1hb 5 atau lebih awal. Dan 2 tahun kebelakang, sudah 2 kali sambut di kampung.

Memandangkan Aisyah sudah bersekolah tadika, jadi saya sambut di sekolah je.

>>> Ulang Tahun Ke-5 <<<

29.4.017 - Pulang ke kampung halaman. Nenek Aisyah dah tempah kek untuk Aisyah. Malam tu Aisyah potong kek dengan dimulai bacaan doa dari atok.
Kek yang ditempah

Birthday girl tak sabar dah nak potong kek.

Kek ditempah dengan orang kampung. Selain kek, nenek turut menempah cream puff mini.



Maka, makan lah kek coklet malam itu. Terima kasih nenek sebab belikan Aisyah kek.



Aisyah Humaira

Hari Ulang Tahun Ke-5 Cik Aisyah

8:00 PG

Assalamualaikum

Hari Ulang Tahun Ke-5 Cik Aisyah | 2.5.17 - Genaplah usia Cik Aisyah 5 tahun. Oleh kerana Aisyah sudah bersekolah tadika, saya mahu buat sambutan hari jadi untuk dia. Buat kenangan agar dia ingat meskipun dia sudah besar nanti.

Goodies beg ni saya letak mineral water cup dan roti pizza je. Kemudian stapler je gambar Aisyah. Murid tak ramai sangat, hanya 18 orang, seorang guru dan seorang pembantu tadika. Jumlah, hanya 20 pax.

Saya pek pagi tu juga, sebelum ke sekolah Aisyah.

Brownies

Kek hari jadi Aisyah

Jam 11.30 pagi, majlis dimulakan dengan nyanyian Selamat Hari Jadi. Diikuti bacaan doa dari semua anak-anak. Cikgu siap dah tulis dan lukis belon di whiteboard.



Selesai bacaan doa, kita potong kek dan bahagi-bahagiakan pada anak-anak.


Cikgu tolong potong & berikan kek pada anak-anak.

Emak Aisyah (BS), Alif , Qaseh (Cucu BS) & Aisyah.


Si comel Alif sibuk nak minta kek juga.

Maka, makanlah mereka bertiga di situ. Alif taknak kalah. Tak mahu kongsi pinggan dengan kakaknya.

Aisyah bersama Cikgu Shira.


Semoga Aisyah membesar menjadi insan yang berjaya,
Hormati ibu bapa,
Hormati guru,
Hormati orang tua..

Moga Aisyah membesar dengan sihat tanpa sakit, tanpa cacat cela..
Amin..





Hari jadi

Hari Ulang Tahun Abah

9:00 PG

Assalamualaikum


Sambut awal sebab masa ni anak-anak ada kat kampung sempana cuti CNY. Pejam celik pejam celik, umur abah dah 63 tahun. Cepatnya masa berlalu. Abah yang dulu garang. Garang untuk mendidik kami. Tapi, tak garang pulak dengan cucu-cucu dia.

Abah yang tiap kali waktu solat mesti dia ke masjid. Jarang abah solat di rumah. Memang macam tu dia dari bujang.

4.2.2017- abah genap berusia 63 tahun. 


Doa kami, semoga abah dipanjangkan umur. Semoga abah terus diberi kesihatan yang baik untuk dia terus beribadah di rumah Allah. Semoga Abah terus diberi ingatan yang baik, agar mengingati kami semua anak-anak dan cucu-cucunya.



Nota Kaki : Aku memang tak pandai nak wish panjang lebar..


Emak

Hari Ini Besday EmakSaya

2:09 PTG


Entri santai hari ini bersempena hari ulang tahun kelahiran bonda tersayang. Hari ini, 18 Mei 2015, genaplah umur emak yang ke-56.

Pagi-pagi telefon nak wish tapi emak tak angkat. Dapat wish pun dekat tengahari tadi.

Rindu zaman bujang, duduk bwah ketiak mak dulu. Walaupun mak ada masanya marahkan saya, bebelkan saya, tapi bila saya sudah berkahwin, emak sangat ambil berat akan kami. Lebih-lebih lagi cucu tunggalnya, Cik Aisyah Humaira.

Saya tak dapat pulang ke kampung untuk meraikan hari bahagia emak ni, cuma telefon dari kejauhan. Dan iringan doa untuk emak agar emak terus sihat.

Banyak yang saya doakan untuk emak, tapi tak perlulah taip panjang lebar di sini. Cukuplah antara saya dengan Allah.


Pinjam dari Google