Pernah tak rasa seperti mahu meluahkan tapi tak terluah? Tak terluah sebab takut ada orang sekeliling yang akan terasa hati. Bahkan, ada juga yang akan memberi nasihat yang tidak membantu langsung.




Kenapa saya tak keluar? Memang saya mahu keluar dari sini. Nak sangat. Tapi,,, "rezeki saya masih di sini".
Dan kalau boleh, andai satu hari nanti saya melangkah keluar, saya tidak mahu masuk ke sini semula. Rasa tidak adil dengan orang lain juga.

Ada masanya bila rasa sentap, dada seolah-olah rasa nak pecah. Tapi, cuba positifkan diri. Percaya yang rezeki saya masih di sini. Mungkin sudah tertulis rezeki saya bukan pada gaji yang besar. Walaupun kadang kala rasa tak adilnya mereka ni!

Kadang-kadang tertanya-tanya, apa guna appaisal? Appraisal saya cun setiap tahun. Apa guna attendance cantik setiap hari?

Dan paling tak suka, apa guna HOD cakap saya OK, takde masalah!


Tiba-tiba terkenang kenangan lama selama di sini.


Nota Kaki : Terlalu banyak untuk diluahkan tetapi tidak terluah..