Kita Adalah Manusia Biasa

By Mar Mansor - 9:00 PG


Situasi kita mungkin berbeza,

Tetapi, Allah lebih mengetahui kerana DIA Maha Mengetahui, Maha Melihat, Maha Mendengar,

Apa yang kita lakukan setiap saat,

Setinggi mana keikhlasan hambaNya,

Sehebat mana pun manusia, seburuk mana pun manusia,

Siapalah kita (manusia) untuk menilai peribadi orang lain,

Rambut sama hitam, darah sama merah,

Tetapi perangai, sikap, perilaku berbeza,

Dan atas dasar itulah agar kita saling lengkap melengkapi..


Kredit to Google


=================================

Terkejut pula dengan pageview semalam walaupun tidaklah sehebat mana berbanding blog otai yang lain. Penangan Naga Jatuh Di Johor di entri semalam.

Cerita pelik memang orang suka cari kan. Hihihi..





Nota Kaki : Seringkali apa yang cuba kita sampaikan disalah tafsir oleh segelintir orang..




  • Share:

You Might Also Like

11 comments

  1. Itulah Mar... gara-gara kata naga jatuh di Tanjung Puteri agaknya yg buat masuk S'pore pun jem gila. Driver kakak nak masuk S'pore dari pagi sampai kat Tempines pukul 6 petang. Balik JB dah dekat pukul 10 malam. Kesian...

    BalasPadam
  2. org kita mmg suka pelik2..salam jumaat

    BalasPadam
  3. ramai carik naga jatuh.. hehehe..

    BalasPadam
  4. Betul ker cerita tu Mar.. banyak yg search tu :)

    BalasPadam
  5. ramai yang suka cerita naga...hihi..
    termasuk akak la tu..haha..

    BalasPadam
  6. Tempias cerita naga ya. Baguslah at least pageviews naik mencanak :)

    BalasPadam
  7. Husband tunjuk gambar naga semalam. Buat lawak je..

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah tahniah.. okla tu. Bukannya buat citer yg tak baik kan.. :)

    BalasPadam
  9. Info dan isu semasa mmg sentiasa mmbantu naikkan pageview blog...

    BalasPadam
  10. Alhamdulillah...Naik mencanak kan...Saya dah tfk psl naga tuh kat wassup.member..kuasa Allah kan

    BalasPadam
  11. Alhamdulillah...Naik mencanak kan...Saya dah tfk psl naga tuh kat wassup.member..kuasa Allah kan

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.