Dutch Lady Bakal Melancarkan Produk Baru

By Mar Mansor - 8:00 PG


Biasanya kami tunggu offer di Mydin, borong 4 pek sekali. Harga dapat RM27.90 satu pek. Entah macamana hari tu, rezeki kami tak dapat nak borong sebab takde stok. Hold dulu lah. Nak beli di sensei, kedai dah tutup.

Esoknya, ke kedai sensei, mula-mula survey harga je kononnya. Sebab biasanya susu pililhan Aisyah di sini mahal sedikit dari Mydin. Tapi, kali ni memang betul-betul terkejut, RM23.90!! Dapat ambil dua pek je dulu sebab kedai sensei tu tutup awal juga, kalau ke bank cucuk duit dahulu, tak sempat nak beli. Susu di rumah pengasuh dah nak habis. Grab 2 pek, esok lusa beli lagi. Kedai sensei ni pun dekat je dengan rumah.

Sebelum ni memang kami beli susu di sini. Mamil Learning. Tapi sejak Aisyah bertukar kepada Dutch Lady 123, kami bandingkan harga di Mydin lebih murah. Sejak itu, terus saja borong susu di Mydin. Tak sangka, kali ini kami ke sensei semula sebab lagi murah! Tarikh luput pun lama lagi.


Ke sebab akan dilancarkan produk baru sebab tu pek lama murah.
Pek baru ni 900gm sahaja dan tak pasti ada kenaikan harga atau tidak.
Biasanya kalau produk susu ni ada pembaharuan, harga naik sikit.






  • Share:

You Might Also Like

16 comments

  1. Memang biasanya kalau beli susu beli di kedai sinseh lagi murah
    Kakak dari dulu anak baby sampai anak dah remaja memang beli di sinseh Mar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah kak...sebelum ni kat sensei susu DHL tu rm28.90

      Padam
  2. kekadang harga sama, tapi berat susu dikurangkan.. ingat lagi time anak kecik dulu.. diaorang buat macam tu.. time tu memang harga susu naik..

    BalasPadam
  3. Kalau dapat beli di tempat yg lagi murah, peluang harus diambil...borong byk2 terbaik.

    BalasPadam
  4. suka jugak minum air kotak dutch lady. hehehe :D

    BalasPadam
  5. jauh tu beza harga nye..tapi ye gak kadang tu wujud yg baru nk abiskn stok lama dia trun kan harga skit

    BalasPadam
  6. Susu diapers baby memang murah sikit dr kedai sensei.dulu masa dok johor mmg borong dekat sensei. Dok utaqa ni ja takda kedai sensei.huhu

    BalasPadam
  7. Susu diapers baby memang murah sikit dr kedai sensei.dulu masa dok johor mmg borong dekat sensei. Dok utaqa ni ja takda kedai sensei.huhu

    BalasPadam
  8. IbuNoey pun kalau dapat harga murah,laju je nak memborongnya.boleh jimat akan datang.

    BalasPadam
  9. tq atas info mahalnya harga susu... nanti ada baby kena bajet duit utk keperluan dia ni...

    BalasPadam
  10. Wahhh..lagi murah.
    Anak saya pun minum DL.

    BalasPadam
  11. Anak akak xsuka susu.coklatpun dia tak suka..suka teh..macam orang tua tua...

    BalasPadam
  12. Sy x tau harga susu ni DL ni sbb Aniq x pernah try...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kami pun bereksperimen bagi FM kat baby kami since 1 bulan lagi. Wife bukannya taknak BF tapi BM semakin merundum. 1st time bagi FM S26, then wife bagi Karihome. Baby kami kdg2 minum tak abis membazir FM, baby prefer BM mama dia lagi. Kat umah pengasuh, baby kami pun kurang nak minum FM. Kami pun tukar ke Dutch Baby, senang nak maintain harga pun lebih murah dan jimat. Baby pun boleh terima Dutch Baby. Beli kat Speedmart bawah RM 30 untuk 1 kg. Survey kat 11street dengan kupon RM 50.90 untuk 2 pack x 1 kg dengan guna kupon diskaun dan kupon shipping. Lebih jimat dan berbaloi.

      Padam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.