Me

Faktor Persekitaran

By Mar Mansor - 8:00 PG


Ahad lalu tak sempat schedule draft, so blog jadi sunyi sepi tidak semena-mena. Faktor kemalasan pun mungkin juga. Terasa keletihan luar biasa.

Saya memang kerap sakit-sakit perut tapi tidak lah teruk sangat. Saya cuma terfikir mungkin sebab saya hilang selera makan sejak dua menjak ni. Tengok nasi putih memang tak lalu. Kalau makan pun, sekadar alas perut dan perut cepat terasa kenyang.

Malas, jangan cakaplah. Nak berjalan pun malas. Rasa letih. Ahad lalu tak draft entri gara-gara sakit perut. Perut rasa tak sedap. Saya fikir sebab tak berapa nak makan. Tapi, sakit bawa ke pagi. En. suami beri duit untuk ke klinik. Dia kerja seperti biasa. Saya ok je boleh drive sendiri lagi. Lagipula dekat je tak mau susahkan en.suami yang tempat kerjanya agak leceh untuk dia tinggalkan. Cuma dia pesan, kalau ada apa-apa call segera.

Ke klinik bersama Cik Aisyah memang mencabar. Anak dara lasak, muka bersahaja dan suka menjerit hingga buat saya malu.

Saya terkejut bila doktor scan, doktor bagitau kantung memang ada cuma mungkin janin kecil lagi. In sha Allah mengandung. Sedangkan saya rasa seolah saya sudah mengandung 2 bulan. Perut pun dah mula terasa berat. Berat lemak mungkin. Saya perlu ke klinik semula 2 minggu lagi. In sha Allah, masa tu janin sudah nampak.

Bila dilanda kerisauan dan kesakitan sikit-sikit, badan rasa lemah dan tidak selesa saja, diganggu pula dengan panggilan telefon, whatAps, sms mengenai kerja, saya rasa tidak selesa. Yelah, saya mahukan tempat mengadu, bercerita bukan membebankan fikiran dengan kerja yang tidak akan pernah habis tu.

Memang sedih bila mengalami situasi begini.


Apa pun, doakan saya baik-baik saja walau di mana saya berada. Kerja perlu diteruskan untuk menyara hidup seharian. Walaupun jawatan saya ni rendah saja....


Pinjam dari Google ~ Comel pulak



Nota Kaki : Opss..gara2 dah bagi signal diorang tetap taknak bagi saya masuk, saya redah je, nasib tak kena langgor..






  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. Take care mar, insyaAllah mudah mudahan ada rezeki mar menimang cahayamata kedua..

    BalasPadam
  2. Hormon bila mula pregnant macam-macam. Masih beruntung tak alahan juga macam kakak. Letih tu memang tetap letih sebab kita bekerja kan.. kalau boleh macam nak baring bila tak selesa kan... ujian nak dpt anugerah terindah kena sabarlah sikit

    ps: betul sebenarnya org dah nampak signal pun dan berjaga so kalau keluar mesti dia break juga pun:)

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah si aisyah dapat adik ye,,, begitulah kalau awal kehamilan,, memang ada pembawakan sehingga mana yang tak tahan boleh masuk spital akibat mabuk teruk,, saya sarankan ambil lah cuti seharian untuk rehatkan diri,, jangan stress coz boleh menganggu keadaan baby,, banyakkan rehat ye,,semoga kesihatan semakin pulih insha allah,,

    BalasPadam
  4. alhamdulillah.. tahniah ye mar.. jaga diri baik baik.. awal2 ni memang emosi sikit.. jgn stress sangat..

    BalasPadam
  5. alhamdulilah...kakak aishah nk dpt adek yeayyyyyyy
    hehehe
    mmg mcm tu mar..el dulu pun ms awal2 preggy ni..malas giler
    perut yg 2bln mcm dah 5 6 bulan kahkahkah
    jaga kesihatan ye mar
    jgn stress2..happy2 sokmo w/pun mcm2 dugaan melanda tu ye
    tahniahhhhhhhh jugak
    awal2 preggy tu mmg mcm tu..nti dah 4 bulan ok lah hehe

    BalasPadam
  6. Pembawakan budak lettew...hehehe...

    ALhamdulillah...tahniah mar. Take care.

    BalasPadam
  7. Ohhhh pregnant rupanya...Tahniah yer Mar....mmg dah tau ke apa ni? Ke dah share kat entri lepas lepas dah cuma okje terlepas pandang? Apa pun jaga diri jaga kandungan yer....

    Wah ni mesti lelaki ni ganas je mamanya hihi

    BalasPadam
  8. tahniah ada baby lagi... harap bersabar sentiasa yer...

    BalasPadam
  9. tahniah.. bestnya, nak baby lagi.. jaga kesihatan ye akak..

    BalasPadam
  10. Alhamdulilah, congrats! take care ya

    BalasPadam
  11. woweiiii ;p Alhamdulillah syokkk nye take care ye...

    BalasPadam
  12. Saya pun kerap sakit perut sebab angin x lepas - abdominal colic.
    Samalah cepat penat sekarang ni.
    Sambil tidur pun terlelap sampai nak terjatuh.

    BalasPadam
  13. Jaga diri baik² sis..

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.