Berbento?? Rajinnya

By Mar Mansor - 8:00 PG


Memang lah salute mama mommy ibu mak ummi yang rajin berbento untuk anak-anak mereka. Meriah tengok mereka yang rajin amat menyediakan bekalan untuk anak-anak mereka. Bukan sekadar bekal ye. Berbento!! Secara tak langsung, saya juga terjebak sertai group berbento di fb.

Gigih betul lah para ibu ni sediakan bekalan anak-anak mereka. Macam-macam rupa ada.

Bila saya tunjuk gambar-gambar bento pada en.suami, dia cakap.....


Kalau buat macam ni, Aisyah buat main je kot..



T__________________T







  • Share:

You Might Also Like

20 comments

  1. sy pun suka tgk bento2 comel & salute mummy2 yg rajin lg gigih menyediakan bento...bekal sy pada anak2 super sempoi je...x reti den nak berbento haha

    katanya, anak2 akan jd lebih berselera utk makan bila dapat bento2 comel berhias...ye ke? kena cuba dulu kot, baru tau :)

    BalasPadam
  2. kalau nani ni ada masa rajin dia datang boleh lah nak buat macam macam. :D

    BalasPadam
  3. hihi. trylah dulu kak kat anak akak. hihi mana tahu dia suka

    BalasPadam
  4. anak2 el semua bw bekal
    tp xdelah berbento2..abis gak bekal tu haha
    mak depa malas nak bento2..mkn je lah

    BalasPadam
    Balasan
    1. yang penting bawa bekal kan..teringat pula zaman sekolah dulu memang bawa bekal

      Padam
  5. Mar cuba la buat dulu, mana tau Aisyah suka dan lebih berselera makan. Hujung minggu masa breakfast atau lunch pun boleh sama2 buat dgn Aisyah. Salah satu aktiviti pengerat kasih sayang dan kreativiti dgn anak jugak tu ^^

    BalasPadam
  6. Heheheh...aktiviti penuh kasih sayang dan merapatmesrakan kita dgn anak². Adakah kathy mampu segigih itu? Hehehe.

    BalasPadam
  7. amir kecil lagi...tak sempat nak berbento...hihi....tapi best jugak dapat buat sama2 dengan anak...boleh asah kreativiti anak dan mak...^_^

    BalasPadam
  8. Sy buat juga tapi tak selalu...ank kecik ni x blh jgka seleranya...

    BalasPadam
  9. ye, ramai kawan-kawan Ros pun buat jugak untuk anak-anak dorang..

    BalasPadam
  10. tk berbento pun selera ada hihi.... tgh berselera mkn

    BalasPadam
  11. Err..anak kecil lagi,tak pernah buat la.. tp xtau la.nanti kot rajin..hehe

    BalasPadam
  12. Ada group bento ke?
    Mar buat jugak? Whoaaa...rajinnya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya join group kat fb...tapi saya tak buat lagi..setakat masak tu iyelah..akan datang mungkin kalau ada kerajinan

      Padam
  13. kalo anak jenis pemakan... mak dia mesti la semangat berbento kan...

    BalasPadam
  14. hahaha pulakkkkk bleh plak en somi kata giteww ye buat main tu rasa hampa nk membuat nye

    BalasPadam
  15. Rajinnya...saya ape yg srmpat je kekadang cuma bg kek or roti yg dah diap bersama drnganvitagen..huhu..jika sempat goreng nasi or mee... Itupun bukan anak yang makan..dia bagi kawn kawn fia yang makan huhu....baik hati sgt

    BalasPadam
  16. Suami tak mau susahkan isteri dia tu hihi....dia nak isteri dia rehat rehatkan diri jer...

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.