Aisyah Dulu & Sekarang

By Mar Mansor - 9:58 PG

Assalamualaikum

Godek-godek handphone, jumpa pula gambar-gambar lama dia. Rindunya dengan keletah dia suatu masa dahulu. Tak lama lagi, Alif pula akan beraksi macam dia.


Masa ni ayah dia sibuk study sebab nak attend interview. Dia pula sibuk kacau kertas-kertas yang ada.



Di hadapan rumah nenek atuknya di kampung. Ketika hari raya Korban 2 tahun lepas. Rambut pun masih pendek lagi.


Juga di rumah atuk neneknya di kampung. Waktu ini saya masih dalam pantang. Berangan mahu jadi pari-pari. Mahu jaga ibu katanya.


Di nursery tepi jalan di Labis. Penuh pasu bunga cantik-cantik. Rambang mata. Dia ikut nenek dan Cik Uminya berjalan.



Gambar bulan lepas. Dia yang sekarang, kian membesar. Sudah jadi kakak. Tahun depan nak sekolah dah. Sob..sob...touching..





  • Share:

You Might Also Like

14 comments

  1. Oh..oh... semakin besar semakin cantik anak dara Mar ni:)
    Tunggulah 4-5 tahun lagi boleh berkongsi tudung/shawl dgn ibu.

    BalasPadam
  2. Salam jumaat..♥
    dah besar dah dia..nak sekolah dah...
    semoga menjadi anak yang solehah di dunia dan akhirat..Amin.. :)

    BalasPadam
  3. sekejap je anak dah besar.. rindu masa kecil, boleh tmbah lagi tu mar.

    BalasPadam
  4. kannn..bila dah anak2 makin besar
    mulalah rindu ms dia kecik2..haihhh
    iols smpai ngis2 tau bila tgk anak2 time kecik2
    bengkak mata..suami tya..ni dah kenapa hahaha sabo jelah

    BalasPadam
  5. Betul, Mar. Bila tengok gambar anak-anak dulu-dulu, memang boleh bikin emosi bergetar. Terharu sangat. Masa tulah baru perasan anak-anak dah semakin membesar. Tak lama lagi bila dah boleh berdikari, tinggallah kita 'sebatang kara' dengan bapaknya. Sedihkan...

    BalasPadam
  6. Comel aishah..Memang masa cepat sangat berputar.anak sy afia pun tak lama lagi akan jadi kakak.sy kata nk antar tadika en suami macam blur..ehh budak kecik lg..dia lupa anak dia dh 4 tahun..tahun depan.haha

    BalasPadam
  7. kejap je kan anak anaak membesar.
    dlu memula bca blog ni aishah baya baya rania, kan.. comel je nengok gelagatt masa dorang kecik kecik ni..

    BalasPadam
  8. Alhamdulillah dah besar dan sihat, nanti lagi besar boleh menolong kat dapur yer...

    BalasPadam
  9. comel nyer lah...kite pun rindu nak ada anak..tp masih belom ada rezeki lagi..kadang tu jeles tengok orang main dengan anak..

    BalasPadam
  10. Alolo..comelnyer..

    BalasPadam
  11. paling win tu gambar masa kecil . comelnya ....

    BalasPadam
  12. Comel... bila tengok gambar2 dulu anak2 ni kdg2 baru sedar masa yg berlalu kan... :)

    BalasPadam
  13. sekejap jer masa berlalu.. macam semalam dah celebrate birthday anak yang ke-10..

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.