Cara Tebus Mata Ganjaran Kad Petron

By Mar Mansor - 8:00 PG

Assalamualaikum

Bulan lepas tebus mata ganjaran Smiles dengan minyak ron95 sebanyak 3000 mata = RM45. Biasalah bertahan untuk seminggu.

Mudah sahaja proses penebusan ini. Staff Petron akan meleretkan kad Smiles untuk tujuan penebusan apa yang kita kehendaki. Tetapi, ada masanya sistem breakdown, tak boleh nak tebus.

Mata terkumpul ketika mahu menebus ~ 4635 mata.


Mata terkumpul setakat semalam ~ Harga minyak dah turun, macam tak percaya tangki hampir penuh.



Bagaimana cara untuk dapatkan Kad Smiles Petron? Boleh baca di sini.



**Update Terkini**
Klik SINI



  • Share:

You Might Also Like

31 comments

  1. owh...boleh tebus dengan minyak ek...bagus nie...

    BalasPadam
  2. Menjimatkan sbb boleh tebus dgn minyak..bagus la ada tawaran dgn kad mcm ni..pandai dia tarik pelanggan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. barang lain di kedai mereka pon boleh tebus

      Padam
  3. Akk guna myk petronas. Cam hampeh je kad mesra tu. X de function apa pun. Setakat collect point. Pastu nak claim barang x de. Sudahnya skrg x guna pun kad mesra tu. Simpan je la

    BalasPadam
    Balasan
    1. kad mesra saya dah campak mana pon tak ingat dah..pernah juga nak claim asyik barang takde je..bosan

      Padam
  4. banyak kali jugak claim minyak dengan kad smile nih.. ni tunggu masa jer nak claim lagi.. hehehe.. nak kutip punya lama, sekejap jer nak abiskan point.. huhuhu..

    BalasPadam
  5. Salam Mar!

    Baru datang singgah ni lepas cuti 11 hari! Selamat Tahun Baru 2015 ya *_*

    Saya pun ada kad ni tapi setiap kali isi minyak selalu je lupa nak hulur kad. Nasib baik Mar ingat-ingatkan dalam entri. Kenalah saya lebih rajin swipe the card kalau nak tebus RON95 nanti.

    Harga minyak dah turun, happy je muka masa pump petrol tau. Rasa macam melimpah ruah pulak minyak bila isi amaun yang sama macam dulu-dulu :)

    BalasPadam
  6. hari tu weols tebus kad smile ngan 5kg beras..pas2 isi penuh minyak kete..bestlah kad smile ni hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. macam2 barang kan boleh tebus..so far saya belum tebus untuk barang

      Padam
  7. owhhh menarik jugak kalau isi d petron yer... slalu kami isi d shell @ petronas jer...

    BalasPadam
  8. Sepanjang laluan kakak pergi/balik kerja tak ada petrol-kiosk petron sebab itulah kakak tak pernah isi di stesen itu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya pulakalau balik kerja, petron, petronas, shell sebelah menyebelah..pilih je mana nak..

      Padam
  9. saya ada kad bonuslink...nak apply smiles la pula...^_^

    BalasPadam
  10. pernah jugak buat tebusan disini beberapa kali.

    BalasPadam
  11. Mmg untung klu ada kad smile ni.. :)

    BalasPadam
  12. Alhamdulillah..jimat belanja untuk seminggu..kan??

    BalasPadam
  13. bagus jugak tebus-tebus ni mar.. ada faedahnya

    BalasPadam
  14. Sya guna kad mesra.. Best juga. Dpt tebus mcm².. Adik siap angkut beras, telur segala mak nenek dari kedai mesra tu.. Minyak pun dia tebus.. Yg lain, ada bonus link je.. Tp X best.. Smile xde lg.. Sbb petron X ada kat sini

    BalasPadam
  15. Saya dah lama tak guna kad mesra ni. Mata terkumpul rasanya dah burn kot sebab lama dah tebus.

    BalasPadam
  16. untuk sminggu pun terbaaaaik tuh. sejak turun harga ni isi rm30 aje kete cinonet CT da 4 bars hehe

    BalasPadam
  17. kami pengguna shell... :)
    tebus kad bonuslink je la...

    BalasPadam
  18. Tak dapat tebus...

    Sebab...


    Nama je buat kad...
    Tapi ntah mana saya letak.

    BalasPadam
  19. jarang sgt isi minyak kat petron, sbb takde dekat rumah. Tapi rajin la Mar kumpul point.

    BalasPadam
    Balasan
    1. seminggu sekali isi minyak..rajin tak rajin mestilah kumpul..rugi tak kumpul

      Padam
  20. Tu la baru hegeh hegeh nak buat. Pasni confirm memang nak buat la..

    BalasPadam
  21. salam. hee petron ada kat umah sy, tp sy lebih suka isi petronas sbb petronas selalu ada buat peraduan - leh dpt rm30 hibu minyak kalo menang., kihkih2

    BalasPadam
  22. saya guna cad petron kakak klau nk tebus kena guna ic dia ke

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.