MaVellous Xlite True Detox

By Mar Mansor - 9:30 PG

Assalamualaikum

Mavellous true detox merupakan penyingkir toksin di dalam usus yang berkesan.Mavellous true detox diamalkan oleh berbagai budaya di seluruh dunia termasuk sistem perubatan Cina dan ayurveda. 


Detoksifikasi bermaksud berehat, membersihkan dan memulihkan badan dari luar dan dalam. Detoksifikasi boleh membantu melindungi anda daripada penyakit dan meningkatkan keupayaan anda untuk mengekalkan kesihatan yang optimum dengan mengeluarkan dan menghapuskan toksin.
Menurut Dr.Hazimi (pengasas Mavellous, Detox adalah proses bersihkan usus di mana segala toksin, lemak & lendir yg melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Detox sgt penting sblm mengambil supplement supaya tahap penyerapan nutrisi pada kadar paling optimum.
MaVellous Xlite TrueDetox juga adalah adunan formula premix hebat yang bekerja secara sinergi untuk membantu tubuh di dalam proses detoksifikasi, program pembersihan dan juga menurunkan berat badan.
Bagaimana Mavellous true detox bekerja?
1. Membakar Lemak.

2. Mengurangkan Berat Badan.
3. Membersih & Penyahtoksin.
4. Meningkatkan Sistem Imun.
5.  Menyihatkan & Melancarkan Sistem Pencernaan dan Penghadaman.
6.  Meningkatkan Tenaga.

Cara pengambilan Mavellous true detox :
 1 sachet sehari + 150 ml air kosong selepas sarapan.

1.5 scoop sehari + 150 ml air kosong sebelum tidur.

Anda disarankan untuk mengambil MaVellous TrueDetox sebelum tidur.
Proses detox akan buang kotoran & bersihkan usus. Proses kuruskan badan kadangkala tidak berkesan bukan kerana sesuatu product yang diambil tapi kemungkinan besar ianya berpunca daripada usus yang penuh toksik & tidak menyerap nutrisi dari product secara optimum.
Jadi jika anda nak kurus atau dalam proses nak kurus, perkara pertama yang pelu dibuat adalah detox! Bersihkan usus anda supaya penyerapan vitamin berlaku dengan lebih berkesan & optimum. Ini kerana nutrien tertentu iaitu karbo, protein & fiber memainkan ein sangat penting bila mana seseorang nak kurus.
Protein membantu dalam membina dan membaiki tisu-tisu otot supaya kadar metabolisme badan dapat dipertingkatkan & seterusnya membakar lemak untuk ditukarkan kepada tenaga. Jadi adalah penting zat protein dapat diserap dengan baik oleh usus. Jika usus penuh toksik, zat protein tidak dapat diserap & peranan protein tidak berlaku dengan cara yang optimum.
Formulasi istimewa MaVellous Xlite ini diformulasikan dengan:-
1. PhytoCellTec Malus Domestica (Stem Sel Apple)

Berfungsi untuk memperbaharui sel – sel tubuh untuk meningkatkan lagi tahap kesihatan organ dalam tubuh badan anda bagi mencapai kadar metabolisma pada tahap yang sempurna.

2. L Carnithine adalah sejenis amino acid pembakar lemak. Jumlah carnitine dalam sistem badan anda akan menentukan berapa banyak lemak yang boleh dihantar dan dibakar.
3. Ekstrak kopi hijau -dapat membantu penurunan berat badan kerana kesannya terhadap metabolisma glukosa dan lemak. Dalam satu percubaan klinikal yang kecil, 16 individu yang mempunyai berat badan yang berlebihan mengambil dos berbeza ekstrak kopi hijau telah hilang purata 7 kilo dan 16% dari lemak badan.
4. Citrus Aurantium mempunyai keupayaan untuk meningkatkan thermogenesis dan juga dapat mengurangkan selera makan. Citrus Aurantium membantu memecahkan lemak dengan meningkatkan lipolisis dan pada masa yang sama meningkatkan kadar metabolisma.
5. White Kidney Bean– Bertindak sebagai penghalang kanji semula jadi atau ‘natural starch blocker’, ianya dapat mengurangkan penyerapan karbohidrat dan mempercepatkan proses penurunan berat badan.
6.  Wheatgrass dapat membantu dalam proses pembersihan darah, menyahtoksin dan pembersihan kolon.
7.  Garcinia Cambogia mempunyai bahan ekstrak natural yang dipanggil hydroxycitric acid (HCA). Kajian telah menunjukkan bahawa HCA dapat mempercepatkan proses penurunan berat badan sehingga tiga kali ganda dengan dua cara iaitu dengan menyekatkan penyimpanan lemak dan mengurangkan selera makan.

Mavellous XLite juga diformulasi dengan kandungan serat atau fiber yang larut air yang mana bertujuan untuk membantu melawaskan pembuangan air besar tanpa menganggu perut.


Secara keseluruhannya, fungsi Mavellous Xlite adalah:-
~ Meningkatkan kadar metabolisma

~ Menghalang penyerapan karbohidrat
~ Detoksifikasi (membersihkan usus drpd kotoran yg melekat)
~ Mempercepatkan proses pembakaran lemak
~Mengawal selera makan
~Mempercepatkan proses penurunan berat badan
~ Meningkatkan tenaga & meremajakan kulit serta awet muda
~ Meningkatkan prestasi kesihatan secara keseluruhannya.
~membaik pulih kerosakan sel dan tisu di kesemua sistem badan
~ Melawaskan pembuangan air besar




====================

Dah lama plan nak cari produk untuk detox. Apa tak nya sejak dua menjak, usia makin meningkat ni rasa pembuangan air besar kurang lawas. Cam rasa saki baki tertinggal walaupun hari-hari membuang. Tambah pula, berat susah nak susut sekarang. Perut pun terasa macam mengandung 4 bulan.

Faktor usia mungkin, berat badan agak sukar sedikit untuk dikawal. Dah tu, tak rajin exercise. Memang tepulah jadinya lemak-lemak ni. Sepatutnya, dalam usia sebeginilah kena lakukan senaman. Tulah, apakan daya, masa membataskan segalanya. See, alasan orang pemalas macam aku.

Beli 1 jar dulu. Ala, comel je botol ni. Patutlah untuk penggunaan 15 hari. Tapi, saya guna untuk sebulan. Kena pandai berjimat cermat.


Bau dia agak kuat. Maklumlah campuran epal hijau, lemon, aloe vera dan macam-macam lagi (ada kat atas). Rasa dia kuat pada lemon dan epal. Memang rasa pekat, melekat. Saya cuma bancuh 1 scoop dengan 150ml air.


Minggu pertama saya minum setiap hari sebelum tidur. Kesannya selepas 8 jam. Bangun pagi memang rasa nak memerut. Tapi, takdelah sampai rasa cirit. Dalam sehari 2x je membuang.

Minggu kedua saya minum selang seli. 2 hari sekali. Kata tadi nak jimat kan. Inilah caranya. Jangan lupa minum air masak secukupnya.

Selama 3 minggu saya ambil, pada saya ok. Kelawasan tu ok sebab takde sampai tahap cirit. Niat pun nak cuci usus kan. Harap kerak-kerap usus tu takdelah tebal sangat. Dan harapan kedua mestilah nak hilangkan perut buncit dan mencairkan lemak-lemak tepu di badan.



Nota Kaki : Ok ni review ikhlas hakak..



  • Share:

You Might Also Like

9 comments

  1. Betullah Mar. Sebenarnya kalau nak ikutkan memang usus kena baik kalau nak consume apa juga supplement itu kata kakak akak yg jual banyak jenis produk supplement.

    BalasPadam
  2. Moga terus menikmati manfaatnya...amin...

    BalasPadam
  3. tak penah dengar plak brand ni
    tapi cam menarik plak bila baca
    berapa harga dia

    BalasPadam
  4. Jom nyah toksin hihi..sy suka ni yg djns d bancuh.klau pil2 x suka

    BalasPadam
  5. Sekarang makan bermacam2 jadi kena plush semula dan bersihkan usus tu kan..

    BalasPadam
  6. bgs ekceli mnm detox ni
    bg pelancaran sistem badan tu
    xdelah byk toksin lam badan kan

    BalasPadam
  7. Sy da cuba anda bila lg?awesome sgttt

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.