Susu Kambing Jadi Pilihan

By Mar Mansor - 8:00 PG


Setiap ibu inginkan yang terbaik untuk diri mereka dan anak dalam kandungan. Pilihan terletak di tangan masing-masing. Apa yang difikirkan baik, baiklah buat mereka. 

Kandungan kedua, saya memilih susu kambing, minuman sunnah untuk diamalkan. Pagi-pagi, saya ambil ESP. Waktu malam, sebelum tidur, minum susu panas pula. Saya tidaklah meletakkan syarat khusus, susu apa pun saya minum, ikut kehendak tekak.

Tertarik, tergoda untuk mencuba Lazz susu kambing, ada campuran kurma. RM45 untuk 500gm. Tapi, pengedar sedang bercuti sempena cuti sekolah. Tidak mengapa, bukan jadi masalah bagi saya, lambat atau cepat.




Alang-alang ke sebuah kedai susu keluaran bumiputera, saya cuba susu kambing Wildan dengan harga RM40 sekotak yang beratnya 500gm.


Susu kambing wildan boleh diminum oleh pelbagai lapisan usia. Untuk bayi, 6 bulan ke atas. Rasa dia tawar tapi lemak berkrim. Sedap juga.



Nota Kaki : Bulan 4, saya akan checkup di KK masai untuk pertama kalinya untuk membuat buku merah.  Ada procedure lain dah.. Perlu buat temujanji.









  • Share:

You Might Also Like

16 comments

  1. Sue pun ambik ESP juga, kalo susu tekak ni boleh telan fresh milk coklat farm fresh.
    Smg dipermudahkan urusan check up...

    BalasPadam
  2. Assalam mar,
    waaaa
    baguih3
    tapi iols ni bukan peminum susu he3
    teruk kan3 he3

    BalasPadam
  3. Thx for sharing..Anyway..Tahniah Mar...huhu

    BalasPadam
  4. Wahh tahnaiah Mar..Alhamdulillah Aisyah dah nak dapat adik..Mesti Aisyah pun excited sama..jaga diri bebaik ye..semoga semuanya selamat..Amin!

    BalasPadam
  5. Salam kenal dari Che Mid. Selamat bercheck up ya.

    BalasPadam
  6. Tahniah Mar..take care ye :)

    BalasPadam
  7. Alhamdulillah tahniah Mar.. :)

    BalasPadam
  8. bagus utk bb kan susu kambing ni...

    BalasPadam
  9. Susu kambing memg byk khasiatnya. Insyallah klau Lya hamil nak amalkn ni juga

    BalasPadam
  10. saya tak mampu minum susu sepanjang tempoh kehamilan
    paling koman pun minum HL yang coklat
    tekak rasa loya
    apapun saya doakan yang terbaik buat mar dan kandungan

    BalasPadam
  11. Saya ni memang liat nak minum susu. Tak kiralah susu apa sekali pun. Susu kambing lagilah. Hari ni aje dah baca 2,3 kali tentang khasiat susu kambing. Kalau time teruja rasa macam nak membeli aje tapi takut jadi pameran saja nanti sampai tamat tempoh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. boleh je beli untuk mencuba MD..kalau tak terminum, dari buat pameran, boleh pos ke rumah saya..hehe

      Padam
  12. Saya dah cuba bagi anak saya minum susu kambing lazz tu..alhamdulillah dia suka.
    Jom singgah blog saya http://intandayani.blogspot.com

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.