Main Susun Barang

By Mar Mansor - 8:00 PG

Assalamualaikum
Main Susun Barang | Permainan dan kanak-kanak memang tak dapat dipisahkan. Ditambah pula daya imaginasi mereka yang tinggi, apa pun boleh. Kadang-kadang tu anak-anak lebih kerap bermain dengan pekakas di dapur berbanding permainan yang dibeli di kedai mainan.

Seperti aktiviti ini, ia ditiru dari aksi kakanya sendiri, Cik Aisyah. Aisyah memang gemar main hidang-hidang makanan, kononnya situasi di kedai makan dan restoran. Kemudian, aksinya dilihat dan ditiru oleh adiknya pula. 

Alif menyusun permainan kemudian berikan kepada saya. Kononnya, makanan dan minuman.

Kemudian, di bawa pula ke tempat lain. Kononnya, makanan telah habis dimakan.


Permainan-permainan tadi disusun pula atas iron board. Lihat, iron board pun boleh menjadi tempat permainan kank-kanak. Kononnya, sinki, tempat cuci pinggan mangkuk.


Terpegun seketika melihat kata-kata di belakang baju yang dipakai oleh Alif. Baju ini dibeli oleh pengasuh.
"Orang tuaku adalah pahlawan bagiku"




  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. kadang tu kite yg tgk ni x faham pun, diorang je faham and imaginasi diorang mmg power hehe

    p/s : Hi! Salam kenal <3 blogwalking sini

    -Farah Dafri-
    www.farahdafri.com

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.