Assalamualaikum
Daging Rendang Liat | Memang niat nak masak rendang dari sebelum habis bulan Syawal tapi kesibukan membataskan segalanya. Chewahh...
Tempohari minta En.suami beli daging sekilo. Gian nak masak rendang tapi sampai ke sudah daging terus membeku. Huhu..
Semalam, gigih juga memotong, membersihkan serta memasak rendang. Tapi, En.suami beli daging bahagian apa ntah, banyak sangat urat dan lemaknya.
Saja berkongsi gi group FB MAHN yang super duper glamer tu. Pagi ni dah dapat 694 likes! Nanti saya akan kongsikan tip melembutkan daging yang liat dari facebooker yang sudi drop komen di post saya tu. Kena baca dan senaraikan semua tip ni.
Inilah bekalan yang saya bawa ke tempat kerja hari ini. Nasi jagung, ayam masak merah dan rendang daging liat.
7 Ulasan
glamer status mar ni kat mahn smlm.. hihi.. petua letak sudu pun ada ye.. nnt mar share tips lembutkan daging tu ye..
BalasPadamkalau sy rebus jer lama2..hihi
BalasPadamayooo banyak nya boh sudu nk bg lembut hahahha...
BalasPadamkalau akak mudah je, masa potong daging tu pun kene betul, kene bertentangan ira daging tuh, pastu akak akan tambah cuka skit dlm rendang tu insyallah daging akan lembut, n msk daging agak lama skit... insyallah lembut
jarang sgt akak boh sudu tuh, heheheh
pernah dngar jugak tips melembutkan daging ni . letak sudu besi dalam masakan
BalasPadamSaya suka daging berlemak, tapi kalau liat tu azab jugalah sebab gigi saya ni jenis berlapis. adoi.
BalasPadamBnyk bebenor sudu tu yer.. Kena rebus lelama sikit tu..
BalasPadamya allahh sedapnya akak. ingat akak p beli kat mana.
BalasPadamUyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan
Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.