Ikan Pari Bakar Berempah
Bahan, ikan pari dibersihkan, lada kisar, bawang merah, bawang putih, halia, serbuk kari sikit, sos tiram, rempah tomyam sikit.
Caranya, masakkan sambal berempah dahulu. Sambal dah masak, baru perapkan dengan ikan dan bakar.
Sotong Perap Bakar
Bahan, sotong dipotong, dibersihakan dan ditos. Kemudian perap sotong dengan bawang putih & halia yang ditumbuk. Bubuh sedikit garam, haliam kunyit dan lada kisar. Perapkan sekurang-kurang sejam. Kemudian, bakar je atas kuali.
Tip bakar sotong : Kuali tidak perlu ditutup, menggunakan api kecil.
13 Ulasan
Slalu sotong sy goreng kicap jak
BalasPadamSedapnya. Dah lama mya xmakan ikan pari bakar.
BalasPadamSedap nampaknya tu.
BalasPadamNampak sedap ikan bakar dan sotong tu, terus lapar Mar, hehehe 😋
BalasPadamassalamualaikum mar...wah !! sedapnya sotong tu...:)
BalasPadam** Mama Maszull
Aduhhhhh sedapnyaaaa.
BalasPadamJom ke Blog Uyul Rosli >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan
kalau boh bendi sekali ngn pari bakar tu... sedapnya....
BalasPadamlahai
Adehhh..Sedapnya nampak...Fevret sgt bakar2 nih..huhu
BalasPadamAduii nape sedap sangat.. Ikan pari bakar paling win.. Lama dah tak pekena..
BalasPadambakar x pernah, selalu goreng ja. x pun masak kicap :D
BalasPadamPari bakar tuuu tempting !
BalasPadammakan hati hoii tengok menu..
BalasPadam- Hernee Nazir -
sedapnya
BalasPadamTerima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.