Ad Code

Ticker

6/recent/ticker-posts

Plastic Sealer

Assalamualaikum


 Plastic Sealer | Bagi peniaga macam saya, plastic sealer antara gadget yang penting untuk dimiliki. Penting untuk seal plastik karipap dan popia satar saya.

Hampir setahun juga ia berjasa. Plastic sealer jenama Miroqi ini saya beli di Tahasan. Harga dalam lingkungan RM40-50. Setiap kotak disertakan sekali satu elemen pemanas. Kalau rosak, ada extra satu lagi.
Apa pun barang kita, murah atau mahal, haruslah dijaga dengan rapi dan baik. Untuk kegunaan jangka masa panjang, untuk kemudahan kita juga. Setelah guna, simpan semula dengan elok. Simpan di tempat yang selamat, tempat yang tidak mudah ditarik anak atau mudah jatuh.




Catat Ulasan

9 Ulasan

  1. yes betul... ni pon mahal juga lah..

    BalasPadam
  2. Ana pun beli juga juga utk business kecil2an ana. Beli di DIY je. Murah, elok dan tahan. 😊

    Semoga business mar terus maju ye.

    BalasPadam
  3. betul tu mar,kalau dah kita perlukan dia,kena jaga betul²
    ~ Kisahsidairy~

    BalasPadam
  4. sya pun ada satu kt umah... sbb kt opis nih ada jual brg kudap skit2... guna utk seal asam2 ke, kacang2 ke...

    BalasPadam
  5. First time try plastic sealer ni hujung tahun 2016 :D ada yang hangus, ada yg hancus. yg penting pandai adjust kepanasannya :')

    BalasPadam
  6. Selalu kalau nak packing barang -barang guna pemetik api ..sekarang dah ada plastic sealer ni lagi memudahkan kerja

    BalasPadam
  7. comel pula sealer ni hehe

    BalasPadam
  8. dulu masa mak akak jual kerepek ubi..pakai lilin jek seal hehehe

    - Hernee Nazir -

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.

Ad Code