Ad Code

Ticker

6/recent/ticker-posts

Kepentingan Car Charger

Assalamualaikum

Kepentingan Car Charger | Mungkin ada yang takut untuk menggunkan car charger rentetan ada beberapa kes berlaku di mana kereta terbakar akibat penggunaan car charger. Kebakaran kecil tidak membabitkan nyawa.

Begitu juga dengan kes power bank meletup. Handphone meletup pun banyak kes berlaku. Hingga ada kes kematian.

Sudah sebulan juga saya beli car charger ni di Lazada. RM16.++. Memang murah. Baca review pun semua kata ok. Tujuan memilikinya sebab saya takde power bank. Kadang-kadang bateri handphone drain, lupa nak charge. Tak sempat nak charge pun iye juga.

Kadang kala kita tersekat dalam kesesakan lalu lintas. Jalan jammed, phone takde bateri. Sekurang-kurangnya, benda ini membantu dalam keadaan darurat.

Car Charger Remax


Kecil je saiznya, ada 3 port.


Pertama kali menggunakan car charger ini. Ok, berfungsi dengan baik.

Micro USB Cable << Klik untuk baca saya beli di mana dengan harga murah dan berbaloi!



Sesungguhnya yang baik itu datang dari Allah,
Yang buruk itu datang dari kita (manusia)


Catat Ulasan

6 Ulasan

  1. mungkin ada sebab2 yang berlakunya kebakaran tu..apa yang kita boleh elak,kita elak lah kan
    ~ Kisahsidairy~

    BalasPadam
  2. Bagus jugak bende ni.. kengkadang powerbank pun lupa nak bawak.. kire penyelamat la..

    BalasPadam
  3. airah pun guna car charger ni sbb sesuai kalau beteri habis nanti apa2 jdi susah pulak.powerbank pn kadang2 lupa nak caj.sangat berguna

    BalasPadam
  4. assalamualaikum mar...yer mmg betul tu...penyelamat dikala semuanya terlupa...
    ** Mama Maszull

    BalasPadam
  5. Amat berguna masa kecemasan kan.. Ada juga. Tapi, memang jarang guna.

    BalasPadam
  6. wajib ada dalam kereta untuk jimatkan powerbank. hehe

    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.

Ad Code