Kambing Perap Kitagi

By Mar Mansor - 2:00 PTG

Assalamualaikum
Kambing Perap Kitagi | Minggu lalu, ada open order kat tempat kerja. Mestilah nak, giler ko tak nak? Febret kot. 


Balik kerja terus masuk dapur. Masak nasi dan bakar kambing perap atas pemanggang ajaib. Bau semerbak satu rumah dah rasa tak sabar nak makan. Mengancam sungguh aromanya.


Hirisan daging kambing perap ini seberat 500gm sebekas. Berserta sos lada hitam dan lada kicap. Pada saya, memang sedap. Perapannya memang terasa. Banyak pula tu. Takde bau hanyir.


Saya bakar sebekas dan dapat 1 pinggan penuh. Makan berdua dengan en.suami. Sama-sama suka makan kambing bakar. Makan je dulu, bab lemak fikir kemudian.



  • Share:

You Might Also Like

9 comments

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.