Kewajiban Solat

By Mar Mansor - 8:30 PG



Satu perkongsian yang cukup menarik dari whatAps group. Saya sendiri tertanya-tanya, benarkah ada signboard begini?


Tabik spring kepada pencipta kata-kata yang penuh makna ini. Kata-kata yang agak santai tetapi agak menusuk kalbu.

Dalam kelekaan kita mencari rezeki, solat jangan lupa. Saya akui kadang kala situasi kerja yang mendesak membuatkan solat terlengah tetapi berusaha sebaiknya agar solat terpelihara. Rezeki tidak akan kita perolehi tanpa izin dariNya, usah sombong untuk bersyukur.


SOLAT bukan part time, sometime, next time, no time.
SOLAT mesti FULL TIME, ON TIME, OVER TIME.
Kerana MATI ANYTIME


  • Share:

You Might Also Like

18 comments

  1. suka ngan kata2 signboard tu unik sgt..kat mn signboard ni mar

    kdg kala kita pun lalai juga atas sbb2 yg xdpt dielak tp.smoga dpt iktibar /muhasabah utk kita semua

    BalasPadam
  2. sholat itu 5 waktu itu wajib ..

    BalasPadam
  3. Salam Jumaat Mar...
    Bagus juga kalau ada signboard camni... :)

    BalasPadam
  4. Kalaulah buat betul-betul signboard macam tu dimerata tempat di negara kita alangkah baiknya kan Mar...

    BalasPadam
  5. Sgt setuju..mudah2an kita kekal tergolong dlm mereka yg mengutamakan solat terlebih dahulu dr apa2 perkara..inshaaAlalh..

    BalasPadam
  6. Solat adalah amalan pertama yg akan dihisab di akhirat kelak. Smg istiqamah solat 5 waktu insyaAllah.

    BalasPadam
  7. Thumps Up dgn reminder tuh...huhu

    BalasPadam
  8. dah lama ada kata-kat camni
    cuma signboard tu aje tak pasti
    message dia memang terbaik!

    BalasPadam
  9. solat jika ditinggalkan, alangkah ruginya.. kan mar.. semoga kita semua tergolong dalam golongan kekal istiqomah

    BalasPadam
  10. terkesan sangat dengan kata2 ni.. Tq Mar atas perkongsian yang bermanfaat ni.. ^_^
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
  11. Sekarang kata2 kat signboard dah makin kretif. Baru la org makin faham kalau guna ayat2 santai betul tak?

    BalasPadam
  12. Suka dengan mesej peringatan ni. Santai tapi bermakna. Saya kopipes ye, nak letak kat group WA jugak :)

    BalasPadam
  13. Bagus kalai ada yang macam ni..
    Boleh jadi peringatan...

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.